Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zacvičte si v kanceláři

19. 11. 2010 | Péče o tělo
Zacvičit si můžete i v kanceláři! Nemusíte předvádět žádné mistrovské výkony lehké atletiky ani náročné gymnastické kreace. Stačí pár jednoduchých protahovacích triků dvakrát za den. Ulevíte ramenům, bederní i krční páteři a rozproudíte krev! Práce pak půjde snáze od ruky a zvedne se vám nálada.

Pár cviků, které by se měly stát součástí vašeho pracovního dne:

a) Kočičí protažení (protažení prsních svalů)
Cestou za šéfem (na kobereček), na toaletu nebo do kuchyňky se zastavte ve dveřích, vzpažte a zapřete dlaně o rám dveří nad hlavou. Uvolněte ramena a udělejte půlkrok vpřed. V této poloze zhluboka dýchejte, až budete cítit uvolnění. Uvidíte, že vás i tento „minicvik“ probudí!

b) Křížení (protažení ramenních svalů)
Nejvíce namáhaná při dlouhém sezení u počítače je oblast ramen a zadní části ramen. Svaly ochabují a povolují. Proto pomůže a bude vám i příjemné jejich protažení. Takže: předpažte a překřižte ruce tak, že přiložíte dlaně k sobě. zacviste-si-v-kancelariDbejte na to, aby ramena zůstala dole. Již v této poloze je cítit lehké pnutí, vydržte přibližně 15 vteřin a zhluboka dýchejte. Tento cvik zopakujte ve vzpažení, poté vyměňte ruce. Hned se vám bude sedět lépe a protažení můžete opakovat při práci tak často, jak jen vám bude příjemné…

c) Labutí krk (protažení deltového svalu a horní část paže)

Ve stoje nebo vsedě spojte propletením prstů paže vzadu za zády. S rameny uvolněnými a stlačenými dolů táhněte vzadu za zády spojené a napjaté paže vlevo. Úklonem hlavy doleva přibližte levé ucho k levému rameni. Dýchejte a počkejte na pocit uvolnění na pravé straně šíje. Celé cvičení zopakujte vpravo. Pootočením hlavy o několik cm dopředu nebo dozadu lze protáhnout další svaly v této oblasti.

d) Hrbáč (snížení napětí v horní části zad)
Z předpažení překřížením paží položte dlaně na ramena. Lokty táhněte vpřed. Vytahujte oba lokty přímo dopředu od těla. S lokty vytaženými vpřed zvolna otáčejte hlavou doleva a doprava.     

f) Narovnávací (snížení všeobecného napětí ramen)
Vzpažte pravou paži a ohnutím paže položte dlaň na spodní oblast šíje (mezi lopatky). Zatáhněte loket dozadu do poloviny ramen a v této poloze vydržte po dobu 10 vteřin. Dlaň pak táhněte pomalu směrem ke druhému rameni, při prvních pocitech odporu zastavte a s dýcháním počkejte na uvolnění.

g) Vytahovací (protažení hlubokého svalu pažního)
Ze vzpažení položte propletené prsty rukou dlaněmi na zátylek. V rovině uší držte lokty co nejvíce rozevřené do stran. Udělejte úklon vpravo a táhněte levý loket vzhůru ke stropu. Snažte se o maximální uvolnění v oblasti šíje. Vraťte se zpět do výchozí polohy a cvičení zopakujte na druhou stranu.

h) Pletenec (protažení vnitřní části paže)

Tento cvik všichni dobře známe. V předpažení spojte dlaně propletením prstů. Vytočením rukou dolů a ven protáhněte dlaně a paže od těla. Měli byste pociťovat silné protažení prstů a dlaní. S dýcháním vydržte v této poloze po dobu 15 vteřin a poté přejděte do vzpažení.

Cviky nejsou nijak náročné a zvládne je opravdu každý. Uvidíte, že vás i malé protažení probere. Užijte si zábavu a rozhýbejte celou kancelář!


Zdroj: Live Positively

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji ta návod na cvičení.Právě sedím v kanceláři u počítače a pořádně mě bolí záda a tak hned vyzkoušímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SPOUSTA Z NÁS SI POTŘEBUJE PŘI PRÁCI V KANCELÁŘI PROTÁHNOUT TĚLO, POUZE BYCH CHTĚLA VIDĚT REAKCI SVÉHO ŠÉFA, CO TO V PRÁCI VYVÁDíM A NEMYSLÍM SI, ŽE VŠICHNI SPOLUPRACOVNÍCI BY SE PŔIDALI, SPÍŚE BY SI ´TUKALI NA ĆELO, ŹE JSEM SE ZBLÁZNILA.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles