Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahrada

29. 08. 2010 | Vaše příběhy

Jeli jsme k mamince na návštěvu a hlavně posekat zahradu. Manžel tam seká pravidelně, takže sekačku ovládá. Ten den zrovna měla být menší oslava, tak spěchal, aby to měl hotové. Byl tam i synovec, se svým děvčetem, švagr, jeho nová manželka, kterou jsme viděli vlastně poprvé, naše děti, no prostě menší návštěva.

Hoši byli venku na zahradě a já mamince pomáhala v kuchyni. Najednou přiběhl syn a chtěl rychle obvaz, že si manžel pořezal prst. Myslela jsem, že si dělá srandu, ale šla jsem tam a ono opravdu. Jak sekal, tak se mu ucpala sekačka a on aniž by si to uvědomil, strčil ruku do ní a nevypnul ji.

I když měl rukavici, tak mu to řízlo prst až na kost, pěkný pohled to nebyl. Napřed chtěl jen obvaz, že je to dobrý, ale za chvíli se mu udělalo špatně, zbledl a už bylo vidět, že to není dobré. Museli jsme jet ihned do nemocnice. Prst mu zrengenovali a zjistili , že je sedmkrát zlomený, Strhli mu nehet a sešili ránu pod nim.

Pak to nosil v ortéze. Hlavně, že sám říkal dětem, aby nedávali ruku do zapnuté sekačky a nakonec to sám udělal. Když jsem se ho ptala, proč ji nevypnul, tak říkal, že neví, prostě nějakej zkrat. A bylo po oslavě. Měl velké bolesti a tak ležel doma. Tak byl hodně dlouho s tím doma, ale s prstem skusil, bolelo to dost dlouho a dodnes má prst citlivý a trvalé následky.

Zahradu musel posekat synovec ale ten už si dával větší pozor, aby se nic nestalo. Od té doby manžel i když stále chodí sekat trávu, tak si už dává veliký pozor na zapnutou sekačku.

Myslím, že si to už bude pamatovat celý život. Ale zajimavé je to, že v nemocnici mu řekli, že je už třetí případ se sekačkou. Asi šlo o nějaký začarovaný den. Teď, když jde sekat, tak už babička říká dopředu, aby nezapomněl vypínat sekačku, když ji čistí.


Autor:Sarita

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mě to bolí i teď, a to jsem si nic neudělala. Přeji lepší sekací akce. než tato stará záležistost.
Obrázek uživatelky
profil
Tož teda,až z toho mám husí kůži...
Nakonec to opravdu - relativně - dopadlo dobře.

Člověk není nikdy dost opatrný... Taky mám za sebou jednu "zkratovou" situaci,která mně přivodila následně dlouhé a těžké bolesti s následky doteď, ale naštěstí jsem nepřišla o žádnou část těla Smajlík.Je to už dávno,ale když si na to vzpomenu,v duchu se divím,jak jsem mohla tak pitomě reagovat a nadávám si....
Obrázek uživatelky
profil
Ještě,že to relativně dobře dopadlo....
Obrázek uživatelky
profil
to máte děvčata pravdu, díky.
Obrázek uživatelky
profil
chtěla řezat dříví na cirkulárce. Hned při prvním polínku mi rukavice stáhla ruku do pilového kotouče.Byla jsem dost pořezaná. Odnesl to prsteník levé ruky. Poslední článek visel na kůži. Doktorka po škole mi ho bez milosti ustřihla, prý by se to dlouho hojilo a moc by to bolelo. Hojilo se to několik měsíců, bolelo tak, že jsem 14dnů celé noci proběhala kolem stolu a k tomu jsem měla 1/2ročního chlapečka. Bylo to kruté a několik let mi bolel ten poslední článek, který jsem něměla. Člověk ale zvládne všechno.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles