Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahradní slunečník - užitečný doplněk nejen na zahradu

5. 09. 2016 | Zahrádka

Snad jen věčný morous se netěší na letně hřejivé sluneční paprsky, které prohřejí naše tělo a mysli dodají optimismus a energii. Přestože nejedna žena  hubne do plavek, a každý muž se už těší na odhalené ženské křivky, až ty báječné dny přijdou, bude každý z nás hledat kousek příjemného stínu a chládku. Díky našim vynalézavým předkům nemusíme před sluncem utíkat do budov, stačí si na zahradu, balkon či pláž pořídit slunečník.

 

Slunečník zkrotí sluníčko, a nejen to!

Zahoďte zajeté koleje svého myšlení v tom, že slunečník odrazí horké sluneční paprsky a tím jeho úkol končí. Ba naopak. V dnešní době si můžete totiž pořídit slunečník nejen různých tvarů a systémů naklánění, ale také opatřený zabudovaným osvětlením ve stojné noze, které vám umožní posedět si venku i za letních večerů. Pokud si řeknete, že by vám stejně byla při vysedávání zima, slunečníky nabízí chytré řešení. V noze zabudované vytápění vás na čerstvém vzduchu udrží mnohem déle, a tak letní grilovačku můžete pohodlně protáhnout klidně do ranních hodin.

 

Slunečník – tvary, barvy, velikosti až oči přechází

zahradní slunečníkOpravdu, výběr je více než bohatý. Slunečník si můžete vybrat půlkruhový – ideální na balkon - kulatý, čtvercový, obdélníkový, ale také šestiúhelníkový. Samotný průměr je pak na vaší individuální potřebě zastínění – vždy ale raději vybírejte kapánek větší, to pro případ, že by se milovníků stínu sešlo více najednou. Barvy pestré, dokonce i s různými vzory, světlé i tmavé – ty ale raději volte obezřetně, v štědře horkých dnech pod černým slunečníkem bude jako ve skleníku. Použitou látku můžete vybírat také dle indexu stálobarevnosti, voděodolnosti, s teflonovou úpravou proti špinění a také s možností odepnutí z klobouku slunečníku a následného vyprání. A to jsou opravdu výhody, které životnost vašeho slunečníku zaručeně prodlouží.

 

Slunečník přímý nebo s boční nohou? 

Přímý slunečník můžete dle jeho velikosti zapíchnout v podstatě kdekoli, třeba si můžete pořídit zahradní nábytek přímo s otvorem určeným pro slunečník. Trochu vás ovšem středová noha bude omezovat v pohybu a prostoru. Možnost naklánění přímého slunečníku je také limitováno. Pokud toužíte po opravdovém komfortu, pak je jasnou volbou slunečník s boční nohou, neboli lampový. Klobouk slunečníku je mimo stojnou nohu slunečníku, nabízí tak neomezený pohyb pod slunečníkem a hlavně schopnost poskytovat stín je výrazně vyšší. Slunečníky s boční nohou totiž můžete naklánět nejen vertikálně, ale také horizontálně a dokáží se otáčet kolem své osy až o neuvěřitelných 360º, a snadno vám tak poskytnou stín i při zapadajícím slunci. I když tento kousek romantiky si možná nebudete chtít nechat ujít.

 

Myslete i na manipulaci

Při výběru slunečníku promyslete, zda jej chcete často přenášet, nebo bude mít své stálé místo. Pokud byste si totiž vybrali slunečník, který vyžaduje stabilnější a pevnější kotvení,  následné přenášení může být dokonce i nemožné. Způsob otevírání a zavírání slunečníku hraje také důležitou roli – vybírat můžete klasické „deštníkové“ mechanismy, kladkové, teleskopické či otevírání s elektrickým pohonem. Zvolit tak můžete takové, které zvládne i něžné pohlaví snadno a bez námahy.

Díky širokému cenovému rozpětí si slunečník na zahradu můžete pořídit už za pár stokorun a dopřát si tak pohodlí v příjemném stínu.


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
sluneční používám u vody,zahradu nemám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles