Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zahřejte a protáhněte tělo pozdravem slunci

3. 08. 2015 | Fitness
Nezapomínejte na dostatečné protažení těla při cvičení doma. Nestačí jen posilovat, je nutné i pravidelně protáhnout tělo a zrelaxovat mysl.  Zařaďte do cvičení „Pozdrav slunci A“ vycházející z powerjógy, který protáhne a zahřeje celé tělo před i po cvičení, a přitom nevynechá jediný sval na těle.

Pozdrav Slunci A pomáhá urychlit regeneraci namáhaných svalů při pohybové aktivitě a má pozitivní vliv na správné držení těla.

POZDRAV SLUNCI A:


POZICE HORY – postavte se na přední okraj podložky, chodidla jsou na šířku boků. Váhu těla rozložte na chodidle mezi tři body - pod palcem, malíkem a na střed paty. Zpevněte lýtka, holeně a stehna. Zpevněte střed těla (jako při zadržení moči). Stáhněte ramena dolů od uší, otevřete hrudník a mírně zasuňte bradu vzad. Dlaně se dotýkají před tělem v oblasti hrudníku (jako při modlení). Dýchejte pouze nosem – hluboký nádech a hluboký výdech. Zaměřte se na plný jógový dech, kdy nádech jde přes břicho, hrudník až do podkliček a výdech znovu přes břicho, hrudník a naposledy z pokliček. Z výchozího postavení s nádechem obloukem vzpažte, spojte dlaně k sobě a s výdechem, obratel po obratli, rolujte páteř do hlubokého předklonu.

pozdrav slunciHLUBOKÝ PŘEDKLON – pokrčte nohy v kolenou, aby se břicho dotýkalo stehen, dlaně položte vedle chodidel na podložku a přitáhněte hlavu ke kolenům. Váha je na prstech nohou.

ROVNÝ PŘEDKLON – s nádechem dejte dlaně na stehna, lokty přitáhněte k tělu a vyrovnejte záda rovnoběžně s podložkou. Pohyb vychází z kyčlí.

KOČKA / PRKNO

jednodušší varianta (KOČKA): s výdechem odkročte pravou a levou nohou vzad, pokrčte nohy v kolenou a položte kolena na podložku. Dlaně jsou pod rameny a kolena pod kyčlemi na šířku boků. Zpevněný střed těla, trup rovnoběžně s podložkou.
těžší varianta (vysoký klik = PRKNO): s výdechem odkročte pravou a levou nohou vzad, dlaně pod rameny (aktivně se odtlačte od dlaní), chodidla na šířku boků, rovný trup (neprohýbejte se v bedrech).
Z pozice přejděte do nízkého kliku, lokty podél těla. Položte se hrudníkem na podložku, dlaně vedle hrudníku.
KOBRA - s nádechem aktivně zatlačte do dlaní a nadzvedněte tělo vzhůru, stáhněte ramena od uší dolů a otevřete hrudník. Po celou dobu mějte zpevněný střed těla.

STŘECHA - s výdechem překlopte špičky prstů u nohou, odtlačte se od dlaní a vytlačte pánev co nejvíce vzhůru a dozadu. Pohled směřuje na stehna. Zůstaňte v pozici 4 dechy. Aktivně tlačte do dlaní, s výdechem přibližujte paty k podložce, s nádechem uvolněte.

S nádechem se podívejte v před, pokrčte pravou nohu v koleni a vkročte mezi dlaně do pozice ROVNÉHO PŘEDKLONU (viz výše).

HLUBOKÝ PŘEDKLON – s výdechem (viz výše).

POZICE HORY – s nádechem (viz výše) obloukem do vzpažení a s výdechem spojte dlaně před hrudníkem.

Celý cyklus opakujte 4-6krát.

Mgr. Jana Juranová
osobní trenér


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !