Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Základní chyby při domácím barvení vlasů

9. 09. 2015 | Péče o vlasy
Vlasy jsou korunou krásy každé ženy, proto se do jejich úpravy vyplatí investovat – čas i peníze. Jenže co když váš momentální rozpočet zrovna nepřeje pravidelným návštěvám kadeřnice, a vy přesto chcete vypadat upraveně a elegantně? Docílit uspokojivého barevného výsledku můžete bez větších problémů a se značnou úsporou i doma, jen si dejte pozor na základní chyby.

Úkol č. 1: Výběr odstínu

Na modelky sneodolatelnou hřívou, které jsme zvyklé vídatna krabičkách, je sice hezký pohled, ale s realitou nemá nic společného. Nikdy se proto neupínejte na stejný barevný výsledek a berte ho jako ilustraci. Každému sluší něco jiného a každému tatáž barva chytne trochu jinak. Pustit se do vlasových experimentů doma v koupelně můžete, pokud nechystáte radikální nebo náročnou změnu, např. přechod z blond na černou a naopak, složité melíry apod.

Kadeřnice s letitou praxí radí: „Zvolená barva by neměla být o více jak dva tóny tmavší či světlejší, než je stávající odstín. Toužíte-li po výrazné změně, raději dejte před domácím salonem přednost profesionálním rukám. Ušetřené peníze nebudou nic platné, pokud si na hlavě vytvoříte něco, z čeho budete zoufalá a co se jen stěží podaří zachránit povolaným odborníkům, a když ano, bude to za nemalou sumu.“

Základní chyby při domácím barvení vlasůDomácí barvicí procedura má své nesporné výhody, pokud si stanovíte reálné, tedy schůdné cíle. S minimální námahou, z pohodlí domova a za příznivou cenu můžete získat vytoužený styling se sytým odstínem a zářivým leskem, jenž bude působit přesvědčivě. Dnes se už navíc vyrábí barvy s pečujícími složkami a s minimálním obsahem agresivní chemie, takže vybrat si rozumně z dostupné nabídky nepředstavuje náročný úkol.

Úkol č. 2: Nanášení barvy

Při aplikaci barvicí směsi postupujte podle pokynů v návodu. Rozhodně si je svévolně, byť s dobrými úmysly, neupravujte. Výrobce ví, proč jasně uvádí např. maximální dobu působení, během kteréje v závislosti na požadované intenzitě nutné nechat působit účinné složky. Tuto dobu v žádném případě nepřekračujte. Pro co nejlepší výsledný efekt barvu nanášejte směrem odzadu. Je známo, že se nejlépe chytá u kořínků a u konečků, které jsou suché a lépe ji do sebe „natáhnou“. Začínejte vždy odrosty, poté postupujte do délek a na samotný závěr barvu nanesete do konečků.

Úkol č. 3: Péče aneb smytím barvy to nekončí

Barva nebo zesvětlovač proniká hluboko do vnitřní struktury vlasu a narušuje jeho přirozenou sílu a pevnost, proto je třeba vsadit na speciální péči v podobě dobrého kondicionéru a jednou za čas také masky a dalších regeneračních produktů. Dobrou zprávou je, že kvalitní pečující kosmetiku lze sehnat za přijatelnou cenu, aniž by vám po ní zůstala díra v rozpočtu.

Tip na závěr

Dejte si pozor na dočasné barvy s označením „vydrží x umytí“. Mohou se sice zdát jako skvělé řešení a zároveň odpověď na vaši momentální experimentální náladu, ale ve skutečnosti mají málokdy žádoucí efekt. Informace na krabičce sice slibují postupné vymývání, což je jen poloviční pravda. Pokud máte světlé vlasy, barva sice bude postupně ztrácet na sytosti, ovšem velmi často po ní zůstane trvalý nádech nepopulární růžové nebo oranžové. A naopak, pokud jste tmavovlasá a barvu na několik umytí si koupíte světlejší, téměř nic se nestane a vy jen vyhodíte peníze z okna.

Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
pěkně napsaný članekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vlasy mi barví snacha,je kadeřniceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles