Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zámecký karneval v knihovním sále v Děčíně

13. 03. 2018 | Kultura
Knihovní sál děčínského zámku bude 17. března 2018 patřit dětem a jejich fantazii. Dětský zámecký karneval zahájí na parketu největšího sálu na zámku svým tanečním vystoupením děti z tanečního klubu Bella Danza Děčín z.s. O hlavní program karnevalu se postará divadlo VeTři, které má už dlouholetou zkušenost s pořádáním dětských akcí.

Na malé návštěvníky tak čeká řada soutěží, písniček i tanců, kouzelnická nebo balonková show a spousta další zábavy. V den karnevalu nabídne zámek také dětské prohlídky „Za tajemstvím zámeckých dětí“. Malí návštěvníci budou moci tuto prohlídku navštívit v karnevalovém kostýmu.

„Plesovou sezónu na zámku Děčín jsme v minulém roce poprvé obohatili o Dětský zámecký karneval, a protože se setkal s velkým ohlasem, chceme udělat radost dětem i v letošním roce,“ uvádí Ing. Iveta Krupičková, ředitelka zámku v Děčíně. „Na návštěvu k hraběcí rodině přijede princezna se svým rytířem, kteří spolu budou bojovat proti zákeřné dětské nudě. Karneval tak bude pro všechny, kdo se rádi baví, tančí, hrají si a zpívají. Tak nezapomeňte. V sobotu 17. března 2018 vás v 15 hodin čekáme v pěkných a zajímavých kostýmech v knihovním sále zámku Děčín,“ dodává Iveta Krupičková.

Zámecký karneval v knihovním sále v DěčíněZámek v Děčíně nabízí vedle historicky zajímavých prohlídek i prohlídky atraktivní pro dětské návštěvníky. Pro menší děti je to prohlídka Za tajemstvím zámeckých dětí. Program se odehrává v běžné prohlídkové trase, ale má své vlastní speciální rekvizity, které zapojí co nejvíce smyslů.

Malí návštěvníci proto nejen poslouchají a dívají se, ale některé předměty si mohou sami osahat, vyzkoušet a dokonce i ochutnat. Děti si ovšem ze všeho nejraději hrají, a proto se celou prohlídkou jako červená nit line zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech, které po sobě zanechaly zámecké děti. A co děti čeká na konci? Tajemství, které se všichni dozví až během prohlídky.

Tuto prohlídku nabízí zámek v době školních prázdnin. Pro větší děti je určena prohlídka s Černým rytířem, je to trochu strašidelná a trochu dobrodružná a vede zámeckým sklepením. Je přístupná od dubna do října. Vstupné na karneval je 50,- Kč pro děti a 90,- Kč pro dospělý doprovod. Na dětskou prohlídku je jednotné vstupné 70,- Kč.

Vedle okruhů stálých připravuje zámek v rámci turistické sezony i řadu akcí. Jednou z nejkrásnějších je například Otevírání zámeckých zahrad, kterými je zámek v Děčíně obklopen. Jsou překrásné a 24. března 2018 je pro návštěvníky nachystáno jejich slavnostní otevření po zimní přestávce. Nejcennější ze zahrad je barokní Růžová zahrada, která vznikla na konci 17. století společně s vedlejší Dlouhou jízdou. Na konci 19. století zde bylo založeno proslulé rosarium, jedno z největších v celé monarchii. Na jižní straně se zase nachází terasové zahrady, na kterých původně stály skleníky s rozsáhlými sbírkami orchidejí, přes 600 druhů, kamélií, ananasů, rhododendronů a azalek.  

Zdroj, foto: Zámek Děčín



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zámecký karneval v knihovním sále v Děčíně:

Zámecký karneval v knihovním sále v Děčíně
Zámecký karneval v knihovním sále v Děčíně
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles