Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zámek Milotice

20. 08. 2011 | Česká republika

Letošní léto jsme navštívili krásný zámek v Miloticích. Milotický zámek se nachází na jihovýchodě Moravy, asi 8 km od Kyjova. Byl to původně renesanční zámek z druhé poloviny 16. století, který byl přestavěn na barokní. Na zámku si můžete prohlédnout náročně komponovaný celek zámeckého areálu s nádvořím, jízdárnou, konírnou, dvěma oranžériemi, francouzským parkem a přilehlou bažantnicí.


Hned před zámkem se nachází parkoviště a u vchodu na zámek nás zaujal přístupový most s galerií soch od Jakuba Kryštofa Schletterera z roku 1742. Po prohlídce soch jsme vstoupili na nádvoří. Ještě než jsme vešli do zámku, prohlédli jsme si krásnou výstavu krojů, která se nacházela v bývalé zámecké konírně. Je zde i možnost se vyfotit před speciálně vyrobenými kulisami v krojích. Poté jsme šli do zahrady, kde se nachází spousta vyřezávaných dřevěných soch.


Po prohlídce zahrady jsme šli do zámku. Prohlídka trvala 50 minut a na zámku nás velice zaujala štuková výzdoba a hlavní sál s rozměrnou iluzivní freskou. Pěkná byla i zámecká kaple s nástropní freskou. Procházeli jsme pokojem vychovatelky, pracovnou Antoinetty Seilern-Laudonové, společenským salonem, kde se nachází kamna vyrobená z fajánsových kachel pro rod de la Rovere v holičské manufaktuře, kuřáckým kabinetem, kabinetem hraběnky, jídelnou, oratoří, místem, odkud se šlechta účastnila bohoslužeb a dětským pokojem z první poloviny 20. století. Celý zámek je stylově zařízený a nabízí pohled do života posledních majitelů zámku, rodiny Seilern Aspangových. Interiéry byly instalovány podle dobových fotografií ve spolupráci s dcerou posledního majitele panství Mariettou.

 


Po prohlídce zámku jsme byli všichni tak hladoví, že jsme se zajeli najíst do blízké restaurace, kde výborně vařili. Pak jsme se vrátili opět k zámku a šli do zámecké zahrady, parku, obory i bažantnice.  Jako první nás zaujaly fontány a letohrádky s ptačím domkem, umělá zřícenina a ermitáže. Po prohlídce zahrady jsme se šli podívat do obory, která je protkaná hvězdicí průhledů, sbíhajícími se u krytého pavilónu z r. 1766. Nejkrásnější ale je zahradní salón, který je rozdělen na dvě symetrické části, kde středem vede cesta, lemovaná květinovými záhony. Celá cesta je osázena tvarovanými stromy a procházíte cestou uvnitř.

 


Celý zámek i okolí se nám velice líbilo a všem můžu tento výlet jen doporučit. Zámek je otevřen od dubna do října a vstupné pro dospělé je 90 Kč, senioři, studenti, děti, ZTP za 70 Kč, rodinné vstupné, což jsou 2 dospělí a 2-3 děti je 260 Kč. Na zámku se také konají kostýmové prohlídky a noční prohlídky. Je zde také možnost půjčit si kostým na procházky parkem a fotografování v exteriérech zámeckého areálu na dobu 30 minut. Noční prohlídky na zámku oživují legendu o Milotických čápech, kteří zachránili hraběte Serenyiho z tureckého zajetí. Součástí těchto nočních prohlídek jsou ukázky barokního stolování a setkání s černou hraběnkou v zámecké kapli.

Markéta
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zámek Milotice:

Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
Zámek Milotice
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
..byli jsme tam a líbilo se nám tam Smajlík ..doporučuji Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem ráda, že se Vám u nás líbilo Smajlík...taky jsem zde o Miloticích psala v článku Talentmánií proslavené Milotice...někdy v prosinci 2010...jin ak můžu doporučit poslední říjnový víkend zde bude prodejní výstava květin, Pocta chryzantémám...myslím, že bude stát za návštěvu! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsané, tam bych se chtěla jednou podívat... Smajlík)
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný zámek i park, spolu s Buchlovicemi a Lednicí asi nejhezčí na jižní Moravě. Určitě stojí za návštěvu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles