Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zaměstnavatel vs. zaměstnanec aneb kdo je vlastně v právu

17. 02. 2015 | Vaše příběhy

Téměř před půldruhým rokem jsem po rodičovské dovolené nastoupila do zaměstnání. Nebyla to sice práce v mém oboru, ale v té době jsem byla ráda, že vůbec nějakou práci mám. Několik prvních týdnů bylo pro mě skutečně krušných. Zapracovávala jsem se a sžívala se s novým prostředím a kolektivem vůbec. Po nějaké době jsem si však zvykla natolik, že jsem si dovedla představit, že bych na pozici pokladní v supermarketu klidně vydržela až do důchodu, práce mě naplňovala, stále jsem byla v kontaktu s nejrůznějšími lidmi, jenže to jsem netušila, co mě, tedy nás všechny, v práci teprve čeká.

Měla jsem asi měsíc po tříměsíční zkušební době, když naše skvělá vedoucí otěhotněla a byla nucena ze zdravotních důvodů odejít na tak zvanou rizikovku. V té době se na její pozici začali střídat nejrůznější lidi, někteří byli lepší, jiní horší. Nakonec na post naší vedoucí úseku zakotvila paní, o které se šuškalo, že má poměr s naším ředitelem filiálky. A tehdy to v kolektivu začalo skřípat. Do té doby jsme byli sehraný tým, vždy, když někdo kvůli dětem nebo dojíždění potřeboval přizpůsobit směny, tak to nebyl absolutně žádný problém.

zaměstnanecJenže teď se nás už nikdo při plánování směn neptal, jestli to někomu vyhovuje či ne. Prostě kdo dokázal makat a mlčet, měl vyhráno, když to někdo nedokázal, tak letěl, a na to si vždy našli nějakou výmluvu. Nejhorší bylo, že nikoho nezajímalo, že některé z nás musí večer po desáté hodině nebo naopak brzy ráno ještě před pátou ranní tahat dítě po příbuzných, kvůli hlídání. Dokonce nám zkrátili pracovní úvazky a zakázali i jen pouhou půlhodinu přesčasových hodin. V létě se to ještě nějak dalo, ale v zimě to bylo horší. Nemohu ani spočítat, kolikrát jsme i pět hodin seděli na pokladnách, bez toho, abychom si mohli jít odskočit, člověk se pak bál i jen napít, jelikož by to znamenalo vynucování a přemlouvání neochotné a věčně protivné vedoucí, abychom si mohli dojít na onu místnost.

Vyvrcholilo to, když jsem loni zkraje září asi hodinu před koncem směny se nahnula přes pokladnu, abych jako vždy zkontrolovala prostor nákupního vozíku zákazníka, jenže co čert nechtěl, v tu chvíli mi v koleni cosi prasklo a já se už na nohu nepostavila. Zástupkyně vedoucí si myslela, že si z ní dělám legraci, že chci jít pouze dřív domů. Nakonec mi oznámili, že můj takzvaný úraz nemohou uznat jako úraz pracovní z toho důvodu, že jsem nic nezvedala ani neupadla. Přestože advokát, s kterým jsem se radila, byl opačného názoru než můj zaměstnavatel, tak jsem se rozhodla, že soudní cestou to řešit raději nebudu z obavy, abych nakonec ještě nepřišla o práci.

V současnosti mám nohu po operaci s možnými trvalými následky. Má pracovní neschopnost stále trvá a vypadá to, že ještě nějakou tu chvíli trvat bude.


Nsgirl88 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zaměstnavatel vs. zaměstnanec aneb kdo je vlastně v právu:

Zaměstnavatel vs. zaměstnanec aneb kdo je vlastně v právu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za uznání, no vzhledem k tomu, že vím jak v takovéto společnosti jednají se zaměstnanci, tak to řešit nebudu, nemám ráda spory =) teď se s mužem pokoušíme o dítě, tak když to vyjde, tak si nechám napsat rizikovku s ohledem k té noze a nechám je hezky mi platit každopádně nemám v plánu se do tohoto konkrétního obchodního řetězce vrátit.
Největší zadostiučinění je pro mě v tuo chvíli to, že jsem včera zjistila, že na pozici mé tehdejší nadřízené hledají novou jelikož ta stávající byla propuštěna. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chyba, že jste to celé přešla, když hrozí možné trvalé následky. Kdo Vám zaručí, že Vás nevyhodí po skončení prac. neschopnosti, která jak sama píšete "ještě nějakou tu chvíli trvat bude". Kdybyste dala na radu advokáta, mohla jste získat několikaměsíční odstupné, v klidu a finančně zajištěná rehabilitovat a hledat práci novou. I kdyby se mělo jednat opět o práci v marketu...
Obrázek uživatelky
profil
Snad se brzy vyzdravíteSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobře napsáno.Smajlík A pracovní úraz to byl, stalo se to přece v práci a při práci.
Přeji ti, abys neměla žádné následky a aby se ti naskytla lepší práce hlavně se správnými lidmi.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles