Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zamyšlení

11. 06. 2011 | Vaše příběhy

Žiji ve vesnici s manželem a psem. Děti už vylétly z hnízda a založily si svoje rodiny. Protože ještě pracujeme jako důchodci, nemáme  žádnou dlouhou chvíli a ani bídu, o které slyším každou chvíli z úst ostatních důchodců a důchodkyň.

Nějak ale už všichni moji vrstevníci zapomněli, že pomeranče, mandarinky, mandle, ořechy a banány jsme viděli pouze o Vánocích a Velikonocích a to ještě často na nás nic nezbylo, protože jsme v době prodeje tohoto nedostatkového zboží byli v práci, a matky důchodkyně štastnějších spolupracovnic se několikrát ve frontě otočily, a braly příděly pro syna, dceru, sebe apod. 

Hubují na nezaměstnanost, ale nikdo už  nepamatuje, že mnozí z nich chodili  sice každý den do zaměstnání, ale nic moc toho tam nenadělali.

Kritizují dnešní mladé lidi a adolescenty, že jsou nevychovaní, hlučí, kradou a nechodí do práce, ale nechtějí slyšet, že to ale není vina režimu, ale rodičů. Že chyba, která se stala ve výchově mladých lidí, pochází z rodiny, která nedokázala dětem dát potřebnou lásku, pozornost, pocit, že k někomu patří. Svůj nedostatek a nezájem o děti dnes  někteří rodiče řeší dárky, spíše řečeno dary. A snad proto, aby sami u sebe smazali pocit viny pro nedostatek citu a lásky a  nedostatek času, který jim  nedokáží věnovat.

Přesto ten čas našeho mládí byl krásný, protože jsme byli mladí. A s nadějí hleděli do budoucnosti své a i svých dětí. Ale nesmíme zapomínat, za jakou cenu, a posuzovat všechno co bylo s růžovými brýlemi.


Autor:bea

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Přečetla jsem si přípomínky k mému článku. A musím se ohradit.
Nezabíráme nikomu místo - podnikáme. Teď je to už lepší, ale zprvu jsme neznali neděle ani svátky ani dovolené,z obavy, že přijdeme o zákazníky. Teď když se firma zaběhla máme již více volna. Peníze , které jsme si vydělali, jsou tvrdě vydělané to by myslím, nikdo z vás kteří nás odsuzujete nedělal.
I tak děkuji za připomínky.
Obrázek uživatelky
profil
Článek bych tak ostře nekritizovala, svou hlavu a patu má, jen ho trochu rozebrat - těmi Vánocemi a Velikonocemi bylo určitě myšleno, že jmenované zboží na trhu bylo velmi málokdy, tím že bylo právo na práci a zároveň povinnost pracovat, stalo se, že někdo opravdu dělal, že dělá a přitom se poflakoval někde na wc, pracovala jsem kdysi v dřevařských závodech jako účetní a takovéto lemplíky jsme tam měli. A to že někteří dnešní rodiče "vychovávájí" své děti přemrštěnými dary, že takový mobilní telefon v první třídě nebo čím starší dítě, tím dražší dar přeci taky funguje. V důchodu zatím nejsem, ale půl století svého života za sebou mám.
Obrázek uživatelky
profil
osobně se tento článek líbí a klidně bych se pod něj podepsala. Bea nenapsala, kde pracuje, třeba je to zrovna místo za pár korun, o které mladí nestojí, co vy víte, když jí tak odsuzujete. Jsem taky v důchodu, taky si nevyskakuju a přesto s ní souhlasím!
Obrázek uživatelky
profil
no nevím...dřiv když nastal čas důchodu...nedrželo je místo, ale pustilo se pro další generaci..... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tento článek mi vyrazil dech, jak může někdo něco takového napsat? Paní asi žije v jiném světě, než my ostatní . Nemám slov.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles