Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zánět močáku není legrace. Víte, jak na něj?

9. 04. 2014 | Nemoci
Každá žena si minimálně jednou za život projde nepříjemným pálením v podbřišku. Pro některé je zánět močových cest dokonce pravidelným problémem. Během tohoto onemocnění člověk nemůže prakticky vůbec normálně fungovat. O to horší je to v období, kdy mají děti jarní prázdniny a maminky se s nimi chystají na hory.

Zánět močových cest je jedním z nejčastějších onemocnění. Nejčastěji je vyvoláno bakterií Escherichi coli, která normálně žije v našem zažívacím traktu. Bakterie se do močového měchýře dostane proti proudu moči přes močovou trubici. Pokud nepijeme dostatek tekutin a měchýř není dostatečně proplachován, bakterie se zde usadí a množí se. V případě že se tento stav neléčí, může infekce prostoupit až do ledvin a způsobit závažnou infekci ledvin. Žena během onemocnění nemůže dělat téměř vůbec nic. V tu chvíli se dokonce i samotné sezení na židli stává disciplínou srovnatelnou s maratonem.

Zánět močáku není legrace. Víte, jak na něj?Jak tomu předejít?

Tou nejlepší radou, kterou by nám poradily i naše prababičky je dostatek tekutin. Pokud se žena dostatečně zavodní, má částečně vyhráno. Důležité je totiž pravidelné vyprazdňování močového měchýře – samostatná moč je totiž přírodní dezinfekcí.

Jak ze starých rad ale víme, doplňková prevence proti zánětu močových cest působí také látky obsažené v brusinkách. Je tedy dobré, čas od času pít i kvalitní brusinkové džusy.

Mimo to také dbejte na to, abyste neprochladly takříkajíc odspoda. Nesedejte si na chladnější povrchy a snažte se mít své tělo v teple. Pokud už v těchto sychravých dnech prochladnete, není nic jednoduššího, než si uvařit dobrý a teplý čaj. Při urologických problémech je nejlepší si udělat čaj s brusinkami určený přímo pro močové cesty. Ty nejlepší seženete přímo v lékárně. Zvládnete tak dvě mouchy jednou ranou.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ono stačí kolikrát ležet na zemi a ledviny i močák jsou v háji...
http://www.oveckarna.cz/elasticky-ledvinovy-pas.html - tady je lék.. a k tomu jeden chutný - moje maminka vždycky doporučovala angrešt (čerstvý i kompotovaný) - proti jakýmkoli zánětům.
Obrázek uživatelky
profil
Dcera si taky stěžovala že když se šla vyčurat tak ji to pálilo, už se pak bála jít i na záchod. Šla jsem do lékárny a tam mi poradila brusinkový sirup pro děti. Za dva dny měla pokoj a to je jí teprve pět. Když si začne stěžovat tak jí ho dám a hotovo.
Obrázek uživatelky
profil
Posledních zhruba patnáct let mám zánět chronický, pět až šestkrát do roka. Absolvovala jsem veškerá vyšetření. Nic se nenašlo. Mám vypozorováno, že nejenom prochladnutí, ale i stres je startér.
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně teplo,hodně čajů-hlavně brusinkových,já mám doma třeba bylinkový Urosept akorát nevím jak léčit při těhotenství,protože jsem ve2měsíci chytla močák a potratila Smajlík to už musí řešit asi lékař...
Obrázek uživatelky
profil
pojídám sušené brusinkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles