Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapomenutá taška s nákupem

10. 04. 2011 | Vaše příběhy
Je to už nějaký ten pátek, co jsem se svými dvěma špunty cestovala ostravskou tramvajkou. Synek se šťastně díval z okna na ubíhající autíčka, a mladší holčička si spokojeně chrupkala v kočárku. Když jsme nastupovali do poloprázdné tramvajky, všimli jsme si jen jedné nepatrné drobnosti: pod jedním sedadlem ležela jedna zapomenutá tesco taška s nákupem.

Nic neobvyklého. Taky se mi to už jednou stalo a nemusím asi ani říkat, že i když jsem hned po zjištění své ztráty volala na linku dopravního podniku a domáhala se zkontrolování autobusu na konečné, nenašlo se nic.

Na další zastávce k nám přistoupil jeden starší pán – také s nákupem. Samozřejmě také uviděl tašku. Rozhlédl se, a když zjistil, že se na něho dívám, sedl si jinam, ale tašku neustále hypnotizoval pohledem – doslova. Vím, že mi asi řeknete, že jsem měla zajít za řidičem a tašku tam odnést, ovšem stáli jsme až u zadních dveří a mému kočárku nefungují brzdy, takže ho musím celou dobu držet, aby mi neodcestoval do neznáma. Oprava by totiž vyšla dráž, než samotný kočárek. A několik dalších lidí, kteří v autobusu byli, také nejevili tímto směrem žádnou snahu.

O dvě zastávky dál se vše zopakovalo. Jediný rozdíl byl v tom, že dotyčný důchodce (rovněž pán, ovšem bez nákupu) si hned k tašce bez rozhlížení sedl a jal se prozkoumávat její obsah. To ale neměl dělat. První důchodce totiž hned vystartoval, že on tu byl dřív, že tašku viděl první a že je jeho. Nově přistoupivší se samozřejmě nedal a tvrdil, že taška je jeho, protože si k ní sedl. V tu chvíli jsem se styděla... za oba dohromady a ještě trochu víc, protože mi bylo stydno se do toho plést.

Naštěstí se vydrželi hádat až do další zastávky, kde jeden všímavý spolucestující zašel za řidičem a všechno mu řekl. Řidič si samozřejmě pro tašku hned přišel. Pánové sice protestovali, ovšem řidič se jich ihned zeptal, jestli vědí, co je v té tašce. Když odpověděli, že ne, odnesl si ji.

Nevykládejte si to špatně, tenhle článek není psaný čistě proti důchodcům. Zrovna tak se to mohlo udát mezi dvěma mladými ženami. Já ale viděla tohle a tak nějak si říkám, že jim to stálo za to se kvůli těm pár bramborám a rohlíkům (to jsem v tašce zahlédla) takhle ztrapnit. Udělat to já, asi okamžitě vystupuju a jdu domů pešky. Ale oni v té tramvaji seděli dál a neustále si něco bručeli. Co se stalo s taškou nevím. Ale doufám, že se po všech těch peripetiích nakonec vrátila roztržitému majiteli.



Notburga – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jestli jsme na tom u nás tak špatně, že se musíme hádat ztracenou igelitku. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zive si dovedu predstavit.. nic proti duchodcum, taky na me jednou dojde, ale tenhle pribeh urcite neni ojedinely..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles