Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zařizujeme dětský pokoj: Jak na barevný kompromis v období proměn?

31. 08. 2018 | Moderní bydlení
Od určitého věku dětem jednoduše přestane stačit koutek s postýlkou v ložnici rodičů. První vlastní pokoj tak bývá spojen s pocity vlastní důležitosti a zodpovědnosti i velkou radostí. Aby radost z pokoje ale vydržela nejen potomkovi, vyplatí se si dvakrát rozmyslet, co pořídit a jak pokoj zařídit, tak aby byl nejen pěkný, ale také funkční, bezpečný a s dítětem rostl. Stejně tak rychle, jak děti rostou, tak rychle se mění i jejich přání a potřeby v bydlení. O levnou záležitost se přitom nejedná.
 
Pokud jednou nechcete školit malíře, vyplatí si zařízení pokoje dvakrát rozmyslet. Příliš výrazné barvy se těžko přetírají a dětem ani nemusí dělat dobře. Hyperaktivním se dokonce přímo nedoporučují.

První koutek u rodičů

Že ve výběru nábytku vede kvalita a jednoduchost nad barvami lze snadno dokázat už v pokoji novorozence nebo miminka. Jsou tací nastávající rodiče, kteří s očekáváním potomka začnou nakupovat postýlky, ohrádky a úložné prostory v modré nebo růžové. Takový nábytek ale působí roztomile jen do té doby, než si jej vystaví ve vlastní ložnici. Základem pokoje pro novorozence a kojence ale nejsou barvy, ale kvalita materiálu.

Zařizujeme dětský pokojI v případě, že dítě vlastní pokoj má, doporučujeme, aby byla jeho barevnost uzpůsobena spíše doplňky. V pokoji pro batolata oceníte koberec, byť jen kusový, nutností jsou u nejmenších záclony a závěsy. Se všemi těmito prvky lze barevně pracovat a vytvořit útulný prostor. U postýlky samotné vsaďte na klasiku z příček a vyhněte se těm s plným čelem. Dítě i vy tak budete mít větší přehled o dění v místnosti. Pokud navíc zvolíte postýlku větší velikosti, snadno z ní jednoho dne odmontujete bočnice a vytvoříte tak dětskou postel.

Předškolní věk – aneb půjdu jedině v růžové

Nástup dítěte do školky je spojen i s potřebou vlastního pokoje. Radost z něj mívá nejen dítě, ale i rodiče. Dítě v předškolním věku bývá nejnáročnější, a to i na prostor vlastního pokoje. Potřebná bývá kvalitní postel běžné velikosti a dostatek prostoru na hraní i nepřeberné množství hraček.
   

Puberta – co den, to jiná nálada

V období puberty mají potomci vyšší potřebu nejen soukromí, ale také realizace vlastních idejí o bydlení. Vlastní pokoj je v tomto období takřka nutností, dospívajícímu potomkovi totiž nepřekáží jen rodiče, ale mnohdy i sourozenci. Skoro stejně často, jak dospívající mění své názory, tak často mění i své barevné preference a představy o bydlení. I v tomto případě by tedy měl být základem kvalitní nábytek s univerzální barevností. Útulnost pokoji dodají textilie, bydlící doplňky, fotografie obrázky, nebo plakáty. Oblíbené jsou také samolepící dekorace, kterými lze snadno ozdobit stěny i nábytek bez toho, aby ho poškodily, nebo jejich instalace a sejmutí představovalo nějak závratnou investici.
 

Jakými základními pravidly se tedy řídit?

Důležité je si uvědomit funkce, které má pokoj splňovat a přizpůsobit jim sestavení zón místnosti. Ty nemusí být přesně oddělené, mohou se i překrývat, ale na spací, hrací, pracovní a úložnou zónu není radno zapomenout. Co se týče nejen u dětí oblíbené barevnosti, dětský pokoj nemusí být nemocničně bílý, ale i aktuálním trendem jsou tlumené barvy. U nábytku se doporučuje volit klasický, univerzální. Dětská postel ve tvaru automobilu bude vždy jen automobilem. Z té klasické můžete mít v minutě nejen automobil, ale třeba i domeček nebo loď. Základem příjemného prostoru, bez kterého se žádný pokoj neobejde je ale vždy a všude dostatečné osvětlení.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !