Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zaručené lepidlo

5. 12. 2019 | Vaše příběhy

Kamarádka a také sousedka v jedné osobě, Hanka, měla rozlepenou botu. Rozhodla se, že si ji sama slepí sekundovým lepidlem. Lepidlo měla odzkoušené, nikdy ji nezklamalo. Natřela plochu boty a potřebovala ji přitisknout k protilehlé části. V rukách ale držela tubičku lepidla. Nechtěla si jím potřísnit stůl. Lepidlo by totiž, pokud by tubičku položila, mohlo vytéct.

Botu musela ale držet, aby spoj chytil. A tak ji napadlo opatrně si svisle vložit tubičku mezi zuby. Snažila se, aby se tubička s lepidlem nenahýbala. Přitom pevně držela botu. Po chvilce zjistila, že bota chytila a vypadá jak má. Když ale chtěla lepidlo vyjmout ze skusu zubů, nešlo to. Tubička musela být nepatrně potřísněna lepidlem, a když ji stiskla mezi zuby, tuba se k nim přilepila. Hanka odhodila botu a zuřivě se snažila vysvobodit ze zajetí. Hanka má ještě své vlastní zuby, nemá zubní náhradu, proto byla vzniklá situace o to horší. Čím víc se snažila zuby odtrhnout od tuby, tím víc se jí tvořily sliny. Nakonec se dala do usedavého pláče, který spustil novou lavinu slin. Hanka seděla za stolem, sliny jí tekly po bradě, slzy po tvářích a vtékaly jí do úst. Uvědomila si, že musí přestat plakat a naléhavě řešit situaci. Špatně se jí totiž polykalo. Živě se viděla, jak bude nalezena zadušená s tubou pitomého lepidla v ústech.

Vlastními silami vyřešit situaci však nedokázala. Rozhodla se proto jít na pohotovost. Jít ale po ulici s tubou lepidla v ústech jí nepřipadalo jako zrovna nejlepší nápad. Ještě horší se jí jevila varianta jet na pohotovost městskou hromadnou dopravou. To by lidé v autobuse koukali! Zavolat si sanitku domů nemohla, protože nemohla mluvit. Až pak ji něco napadlo. Vzala blok papírů a propisku.

O něco málo okamžiků později jsem otevřela dveře svého bytu, na který zaklepala. S překvapením jsem se dívala na Hanku, která mi pod nos cpala kus papíru. Na něm jsem si mohla přečíst, že se nemám ničemu divit, protože si přilepila zuby k lepidlu a mám jí zavolat taxíka. O dalších pár okamžiků později už Hanka usedala do auta. Pomocí psaných vzkazů řidiči objasnila, co se jí stalo a kam má namířeno.

Na pohotovosti si s Hankou moc nevěděli rady. To, co by lepidlo rozleptalo, by rozleptalo také sliznici úst a v neposlední řadě také zubní sklovinu. Přizvali proto zubaře. Společnými silami se podařilo opatrně tubu od zubů dostat. Hanka měla sice malinko přibroušené dva zuby, byla ale zbavena hliníkové tubičky s nebezpečným obsahem. Pan zubař si ještě zapsal název lepidla na papírek, protože, jak tvrdil, se dlouho nesetkal s lepidlem, které by tak dobře lepilo.

Zdá se, že příhoda je u konce. Má však ještě pokračování. Když jsem celou tuto příhodu později líčila svému známému, smáli jsme se, až nám tekly slzy po tvářích.

„No jo, my se smějeme, ale já si nedokážu představit, že nějaké lepidlo dokáže takto slepit zuby. Vždyť je tam v puse mokro? To přece nemůže držet?“ pochyboval kamarád.

Já to ale viděla na vlastní oči. Kamarádka skutečně nemohla mluvit, pořádně polykat a vlastními silami ani odtrhnout zuby od sebe. A tak jsem svému kamarádovi nadiktovala název onoho zaručeně spolehlivého lepidla.

Později mi kamarád šišlavě vykládal, co se mu přihodilo. Byl stále na pochybách, že k příhodě skutečně došlo, a proto si ono lepidlo zašel koupit. S velkou opatrností vymačkal skutečně jen nepatrné množství lepidla z tuby a nechal ho volně stékat. Lepidlo si vložil mezi zuby. Mezi pořádně nasliněné zuby! Přesto dopadl jako Hanka. Po chvilce nedokázal zuby od sebe oddělit a z pusy mu čouhal kus tuby. Jediný rozdíl byl v tom, že kamarád má už umělý chrup. Po několika pokusech zuby od sebe oddělit vytáhl z úst celou protézu. Ta však byla stále přilepena k tubě lepidla. Tak dlouho se snažil tubu od zubů oddělit, až se mu podařilo vypreparovat z protézy jeden zub. S protézou svírající tubu lepidla se nakonec musel vypravit ke své paní zubařce.

 

„Otisky mi už udělali, a teď čekám na novou protézu,“ oznámil mi kamarád.

 Ani paní zubařce se totiž nepodařilo kamarádovu zubní náhradu zachránit.


Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné čtení...
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles