Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zase v Lázních Jáchymov

27. 04. 2018 | Česká republika
Letošní konec března jsme s mužem trávili v Lázních Jáchymov. Byl to náš už třetí pobyt. Nějak jsme si tyto lázně oblíbili. Cesta tam od nás je sice dlouhá, ale účinky lázeňských procedur to vždy vyváží a zase se těšíme, že se do Jáchymova podíváme. Letos jsme přijeli do zasněžených Krušných hor. Bylo to zase jiné, než třeba pobyt v květnu, či červnu, ale i tak tam bylo hezky.

Jeden den jsme šli procházkou obhlédnout novou lanovku na Klínovec. My ještě na Klínovec před lety vyjížděli na staré jednosedačce. Teď mají lyžaři komfort. Bylo tam i dost aut s německými značkami, což nás překvapilo, protože na německé straně jsme mysleli, že je lepší lyžování. Březen ještě lyžařům přál. Měli jsme s mužem zaplacený čtrnáctidenní pobyt, tak mezi procedurami a při pěkném počasí nás lákaly procházky po okolí. Bylo například pro nás lidičky z nížiny kouzelné, jak byla různě namrzlá voda nad potokem, led vytvářel různé rampouchy a malé ledopády, moc se mi vše líbilo. Člověk při těchto procházkách zjistil, že příroda je kouzelná v každém ročním období, jen je potřeba jít ven a koukat.

Lázně JáchymovNavštívili jsme jako vždy Dívčí skok, to je altánek v lese, moc příjemná procházka. Cestou zpět jsou moc hezké výhledy na lázně a celý Jáchymov. A jak jinak, než některý den zajít do Údolí mlýnků. Tuto procházku taky nemůžeme vynechat. Nebylo tam ani tolik bláta po tání sněhu, jak velké byly naše obavy. V tomto údolí, v místě dnešních lázní, před více jak 100 lety stály papírenské mlýny, vyráběl se tu kvalitní papír, který se vyvážel do světa a dnes na potoce je několik klepotáčků z různých materiálů. Je to hezká relaxační procházka, která se jistě líbí dětem, ale i nám dospělákům.

Hezká procházka je taky od LD Běhounek, do historického Jáchymova. Byli jsme mile překvapeni, že Jáchymov zase začíná obnovovat své krásné historické domy. Byla by velká škoda, kdyby tyto domy spadly svou vlastní váhou. Pokud do Jáchymova zavítáte, zjistíte, že je tam toho hodně k pokoukání. Jsou tam krásné kapličky a kostelíky, jistě vás upoutá Radnice a Muzeum v Královské mincovně a také těžební věže, které vykukují z lesů, či přímo v městečku, jsou tam ponechány pro vzpomínku na smutné události minulých let. Naučná stezka, která prochází kolem dolů a pracovních táborů, měří asi 8,5 kilometru. My jsme si tuhle cestu prošli při minulém pobytu, tentokrát jsme byli jen v muzeu a šli zase zpět do lázní. Jako vždy, jsme se také jeli podívat do Karlových Varů. Vary jsou jen kousek a pro nás je to vždy hezký výlet s procházkou po tomto pěkném městě. Letos se nám nepovedlo zajet do Ostrova na procházku městem, snad příště. Nám se tahle část naší krásné zemičky moc líbí. Snad by se líbilo při návštěvě Jáchymova i vám.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zase v Lázních Jáchymov:

Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
Zase v Lázních Jáchymov
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ike tak to si ráda přečtu..My jme na Svornosti byli v 2008Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak to se povedlo. Moc mě pobavilo, že jsme tam byli zhruba ve stejném termínu. Smajlík
Můj článek o jáchymovském dole Svornost vyjde v pondělí 30.4.
Obrázek uživatelky
profil
pěkné počteníčkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek, tam jsem ještě nebyla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles