Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zatočte s menopauzou

4. 02. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Menopauza už nemusí být strašákem. Návaly horka, nepříjemné změny nálad, sucho v ústech a pokles chuti na sex. Jak se se změnami probíhajícími v těle vyrovnat a nezbláznit se z toho? Důležité je být připravená.

Při menopauze procházejí ženy hormonálními změnami – snižuje se produkce estrogenu a postupně dochází ke změnám, které obvykle nejsou příjemné. Často nás menopauza zaskočí tak nečekaným průběhem, až začneme myslet na nejhorší a obáváme se vážného onemocnění. Jak menopauzu poznáme? „Obecně lze říci, že nejčastěji podle nepravidelnosti cyklu, ať již jeho zkracování, což je nejběžnější, nebo i jeho prodlužováním a není výjimkou ani krvácení mimo cyklus. K dalším příznakům patří nervozita, labilita a vasomotorické obtíže, tzv. návaly,“ říká o nástupu menopauzy MUDr. Slavík.

KlimaseLépe je tak být připraven a s menopauzou počítat. „Stanovení menopauzy je důležité pro včasné zahájení léčby jejích příznaků a pro prevenci dlouhodobých změn v důsledku nedostatku estrogenů jako je osteoporóza nebo atrofie sliznice zejména v oblasti  pochvy a močové trubice,“ dodává MUDr. Gregorová z Lékařského domu na Praze 7. Jednoduchým způsobem, jak si nástup menopauzy ověřit, je použít testy podobné těm těhotenským. Fungují na bázi měření koncentrace folikulostimulačního hormonu (FSH) ve vzorcích moči a používají se pro vyhodnocení počátku menopauzy, například test KlimaSei®.

Je menopauza neodvratně tady?

Měla byste na to myslet a uzpůsobit tomu svůj jídelníček i životní styl. Začne vám totiž ubývat svalová hmota a na druhou stranu se zvyšovat tendence k nabírání tuku. Proto je nutné se pravidelně věnovat cvičení. Ať už půjde o dlouhou odpolední procházku nebo si párkrát týdně zajdete na jógu, důležité je začít a vytrvat.

Se změnami v hormonální hladině souvisí také řídnutí kostí. Právě to je další z důvodů, proč je pohyb v tomto období tak důležitý. Kost je dynamická jednotka a podléhající stálé přestavbě, to znamená odbourávání starých buněk a vytváření nových. Pokud se nehýbete a špatně stravujete, nemá důvod ani prostředky vytvářet novou pevnou strukturu. Při pravidelném pohybu se struktura kosti naopak upevňuje.

Snížení hladin estrogenu ženy vystavuje také riziku cévních onemocnění. Výskyt ischemické choroby srdeční je do středního věku převážně záležitostí mužů, s příchodem menopauzy se ale bilance jasně překlání na stranu žen. To je způsobené tím, že do té doby pružné cévy začnou bez dostatku estrogenu ztrácet svoji elasticitu.

Pokud jsou problémy spojené s přechodem nesnesitelné, je další možností požádat svého lékaře o hormonální léčbu. Pokud ale preferujete přírodní medicínu, zkuste své tělo nejdřív lehce ošálit stravou. Rostliny mají svůj vlastní hormon podobný estrogenu nazývaný fytoestrogen. Nachází se například ve lněném semínku, které si jednoduše přidáte do snídaně, nebo také v červeném jeteli z jehož květů můžete připravit květinově vonící pesto.


TIP - Domácí test na menopauzu KlimaSei


KlimaseiChcete-li rychle zjistit, zda už vás má menopauza ve své moci, vyzkoušejte sebetestování prostřednictvím domácího testu KlimaSei a výsledek budete vědět do 5 minut. Rychlý test pro domácí použití značky KlimaSei umožňuje stanovit koncentraci vašeho hormonu FSH ze vzorku moči, a tím zjistit, zda se nacházíte v klimakteriu (perimenopauze/menopauze).

Balení obsahuje 2 testy.
Test KlimaSei je zdravotnický prostředek.
Domácí test menopauzy KlimaSei je k dostání ve
vybraných lékárnách nebo na www.klimasei.cz
Doporučená cena 329 Kč



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !