Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zavařování dýně

1. 02. 2020 | Vaše příběhy
Před Vánoci jsem byla v lázních a když jsem se vrátila domů, čekala na mě veliká dýně na zavařování. Sama jsem ji nevypěstovala, tak jsem ji alespoň nechávala dojít na sluníčku a když se mě soused zeptal, kde jsem ji vzala, tak jsem mu klidně řekla, že jsem ji přece pěstovala za barákem.

On je hrozně zvědavý a povídal: „No to jsem si nevšiml.“ Tak jsem mu řekla, že ji nebylo moc vidět, ale opravdu tam byla. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem mu neřekla pravdu, ale možná to byl trest za tu mou malou lež.  

Dýni jsem krájela celý den, máčela přes noc a druhý den zavařovala. Dalo mi to hodně práce, sklenice jsem nanosila do boudy na zahradě, kde mám vařič a zavařovací hrnec a postupně jsem sklenice skládala do hrnce a zavařovala. Měla jsem celkem 22 sklenic sedmiček a když jsem skončila, chtěla jsem si zavařeninu nanosit do kuchyně, označit rokem zavaření a dát do sklepa. Už jsem se těšila, jak všechno označím, nanosím na místo a umyju kychyň, protože bylo všecho zalepené.

Ale jak se říká - lenoch se nejdříve sedře - tak jsem si naskládala 6 sklenic na plech, nesla jsem to do kuchyně a nad sklepem, jak máme zábradlí, jsem si plech opřela o to zábradlí, ale nějak nešikovně, takže plech začal sjíždět, já ho chtěla zachytit, ale přitom jsem udělala krok dozadu a už jsem letěla ze schodů i se zavařeninama. Tak jsem měla nejen kuchyň na úklid, ale i schody a sklep. Všude bylo rozbité sklo se sladkou zavařeninou a já seděla pod schodama na podestě a pátrala, jestli jsem celá, nebo zlomená. Naštěstí zlomená jsem nebyla, všechno jsem pouklízela, nic mi celkem nebylo. Až po týdnu se mi ta naraženina rozleželela, musela jsem absolvovat rentgen 2x po sobě - po týdnu a doteď to není dobré. Prý obraženina hodně bolí, to se mi celkem potvrdilo, nemohu pořádně sedět ani ležet, delší procházky nepřipadají v úvahu a to jsem si prosím domluvila brigádu.

Už jsem sice na brigádu začala chodit, ale musím hodně opatrně a do nového roku jsem si slíbila, že raději půjdu 2x, abych ten náklad lépe zvládla bez pomoci zábradlí.

Zuzka51 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zavařování dýně:

Zavařování dýně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc vás lituji,že to tak špatně dopadlo.Prostě smůla.Vím jaká je to práce zpracovat dýni.Mně se jich urodilo šest.Vždycky vypěstujeme hodně zeleniny a tak toho hodně rozdáme po známých.Zájem je.Ono se to dá většinou hned sníst.Jenže dýně se musí zpracovat.Podařilo se mi udat jednu malou.Tak jsem vše musela zpracovat sama.Udělala jsem marmeládu,přesnídávky a mraky kompotů.Mám zaplněnou špajzku.Ale to nevadí.Říkám,že příště už budu pěstovat všechno jen pro nás.Muž se mi směje,že kamarádky budou čekat a já budu pěstovat dál.Ze zahrady zelenina a ovoce je vždy lepší než kupované.Asi má pravdu,ráda dělám radost druhým.
Obrázek uživatelky
profil
Snad se bude příště dařit
Obrázek uživatelky
profil
Snad se bude příště dařit
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles