Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Závěr výstavy dýní potěší hlavně děti, Halloweenem je provede Večerníček

20. 10. 2017 | Výstavy
Tradiční výstava dýní v Botanické zahradě hl. m. Prahy se opět těší velkému zájmu ze strany návštěvníků. Ti mohou obdivovat originální aranžmá i širokou škálu tvarů  a barev jedlých i dekoračních dýní. 21. a 22. října 2017 se milovníci těchto plodů mohou těšit na oblíbené Dýňové hrátky, kdy se budou zejména drobné dýně zdobit přírodninami.

Poslední říjnový den by si rodiny s dětmi neměly nechat ujít oslavy svátku Halloween, kterými je tentokrát provede Večerníček. Tato dětmi oblíbená postava se právě na Halloween stane součástí projektu Kořeny osobností a v botanické zahradě vysadí svůj strom. Výstava dýní končí v neděli 22. října 2017, přístupná je denně od 9.00 do 17.00 hodin. Přijďte si užít dýňový podzim v botanické zahradě.
 
Letošním tématem jednotlivých aranžmá a dekorací se stala domovina většiny druhů – Amerika. „Návštěvníci mohou obdivovat pyramidy i dýňové mozaiky inspirované kulturou amerických indiánů. Sbírka odrůd zapůjčená z Oddělení genetických zdrojů zelenin, léčivých rostlin a speciálních plodin, Olomouc-Holice představí novinky ze šlechtění těchto rostlin,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

výstava dýníPopusťte uzdu fantazii při Dýňových hrátkách

Na Dýňové hrátky, které každoročně výstavu uzavírají, se těší zejména děti. „Dýně v rámci hrátek nedlabeme, ale zdobíme je podzimními přírodninami. Díky dětské fantazii tak vznikají různá zvířátka, strašidýlka či skřítci,“ uvedla Eva Novozámská, pověřená vedením oddělení programu Botanické zahrady hl. m. Prahy.
A dodává: „Zájemci si mohou dýně za drobný poplatek zakoupit přímo v zahradě, ostatní potřebné nástroje zde budou mít k dispozici.“  Výsledky svého snažení si nadšení tvůrci mohou odnést domů a vyzdobit si jimi svůj pokoj či zahradu. Chybět nebudou ani další drobné aktivity pro malé i velké šikuly. Odměnou může být dýňová polévka či lahodný čaj.


Večerníček na Halloween zasadí svůj strom

Botanická zahrada v PrazeI oslavy svátku Halloween mají v Botanické zahradě hl. m. Prahy svou tradici. Tentokrát jimi bude děti provázet samotný Večerníček, ten ještě před zahájením halloweenského veselí zasadí v zahradě svůj strom. „Projekt Kořeny osobností spojuje významné postavy našich dějin i kulturního života s rostlinným bohatstvím botanické zahrady. Své místo v něm mají bezpochyby také známé dětské hvězdy, ať už je to Krteček a jeho autor Zdeněk Miler, nebo mnoha generacemi milovaná dvojice Spejbl a Hurvínek. Chybět nesmí ani samotný Večerníček, který již více než padesát let uvádí oblíbenou večerní pohádku v České televizi,“ informuje Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Autorem kluka s papírovou čepicí je známý český ilustrátor Radek Pilař a právě jeho dcery vysadí spolu s Večerníčkem strom, který tak bude návštěvníkům tuto oblíbenou postavu připomínat. Ke slavnostní výsadbě jsou zvány všechny děti i jejich rodiče, kteří by chtěli Večerníčka přijít podpořit. Budou tak u historické události, kdy se Večerníček stane 82. osobností mající svůj strom v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Po skončení akce se pak děti s oblíbenou postavou mohou vyfotit.
Od 16 hodin započne již opravdové halloweenské dovádění spojené se zdobením dýní
a tvorbou dýňových luceren. Dýně si zájemci zakoupí přímo v zahradě, potřebné nástroje
si mohou donést nebo je možné si je na místě zapůjčit. Chybět nebudou soutěže a zábavné úkoly pro nejmenší. V chladném počasí návštěvníky zahřeje dýňová polévka, opékané špekáčky, čaje z čajovny U Cesty nebo i pálenka v místní vinotéce. Po setmění projde zahradou průvod osvětlený dýňovými lampami. Doporučujeme zastávku u kaple svaté Kláry s jedinečným výhledem na noční Prahu.

Přijďte si užít halloweenský večer plný magie.


Zdroj, foto: Botanická zahrada


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !