Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbavit se akné, chce trpělivost

16. 06. 2015 | Krása
Už vám možná dávno není patnáct, dvacet a dokonce už máte i třicítku nějaký ten pátek za sebou, ale při pohledu do zrcadla máte pocit, že se nic nezměnilo. Ráno co ráno počítáte na tváři nové pupínky a v duchu naříkáte nad tím, kdy se už konečně zbavíte toho nešťastného akné!

Odborníci se shodují, že příčin vzniku akné je hned několik. Rozhoduje především typ pleti, se kterým se narodíte. Nejnáchylnější k akné je samozřejmě pleťmastná, ale potrápit dokáže i ta smíšená. Svoji roli hraje také stres, zažívací potíže či nedostatek vitaminů.

Dermatoložka radí

Podle dermatoložky MUDr. Květy Gazdíkovéje vhodné se určitým věcem důkladně vyhýbat, aby se kvalita pleti ještě více nezhoršovala. A dále je třeba dodržovat důležitá režimová opatření a předejít tak tvorběnových aknózních projevů.

1.    Důkladně čistěte pleť

Nikdy nesmíte vynechat čištění pleti. Ráno i večer je nutné pleťzbavit nadbytečného mazu a nečistot. Jít spát neodlíčená je tím nejhorším, co svépleti můžete udělat a věřte, že se vám to vrátí na její kvalitě. Na výběr máte různá tonika, micelární vody, speciální mýdla  apod.

Zbavit se akné, chce trpělivost2.    Pozor na tučná a kořeněná jídla
Vyhýbejte se ostrým a kořeněným jídlům, omezte potraviny připravovanéna přepáleném tuku a doplňte jídelníček o vitaminy nebo potravinové doplňky jako je zinek, vitaminy B a další. Vsaďte na čerstvé ovoce a zeleninu, pijte dostatek tekutin, ideálně bez bublinek.

3.    Ruce pryč!
Nedotýkejte se obličeje! Všimla jste si někdy, jak často se dotýkáte vlastního obličeje? Dáte si ruku pod bradu, otřete se při telefonovánío mobil a provádíte řadu dalších činností, kterými zbytečně zanášíte do pokožky bakterie. A už vůbec byste se neměla pupínky snažit vymačkat. Tuhle činnost přenechejte raději školené kosmetičce.


4.    Maskujte se!

Naučte se maskovat. Ráno i v průběhu dne zakrývejte korektorem zarudlá místa. Korektory obsahují antibakteriální složky, které nejen zakryjí, ale i ošetří a vysuší postiženou oblast, která se tak rychleji hojí. Vyberte si korektor, který je světlejší než váš make-up, ten pak nanesete navrch a pleťtím barevně sjednotíte.

Nezapomínejte na pravidelné nanášení čistící masky alespoň 2x týdně. Maska pronikne do hloubky, odstraní z pleti nečistoty, odumřelé buňky, přebytečný maz, dodá jí výživné látky, potřebné vitaminy a stáhne rozšířené póry.

5.    Ošetřujte krémem
Velmi rozšířeným mýtem, se kterým se stále dokola setkávám, bývá zákaz  používání dekorativní kosmetiky. Maminky v dobré snaze pomoci svým dcerám rychle vyléčit nepříjemné pupínky, jim nepovolují aplikaci make-upu v přesvědčení, že pleť nebude moci dobře dýchat a bude stále zanícená. Opak je ale pravdou. Dnes už existují speciální přípravky, které akné nejen zakryjí, ale navíc i zlepší jeho stav. Vhodné je použít na aknózní pleť podkladový krém na přírodním základě, který ji nezatěžuje, vyživuje ji, minerály a vitaminy a nezanechává po sobě mastnou stopu.

Zdroj: MINUS 417


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na pupínky už 5 týdnů používám krém Aknea s konopným olejem a jsem spokojená proto pokračuji dále.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Od puberty se mi dělaly pupínky na puse a neuměla jsem se jich zbavit. Nic mi na to nepomohlo, dala jsem na rady všech a nic. Doktorka mi poradila krém s konopím Aknea a od té doby na akné nepoužívám nic jiného. To konopí mě zbavilo akné a mám krásnou pleť.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles