Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zbavte se chronických mykóz – zaměřte se na imunitu

21. 02. 2012 | Nemoci
Tři ze čtyř žen prodělají gynekologickou mykózu alespoň jedenkrát za život, téměř polovina z nich ji dostává opakovaně. Hrozí, že se tato nemoc stane novou civilizační chorobou? Odpověď na tuto otázku nehledejme jen v ordinacích gynekologů. Častý výskyt mykotických zánětů je problém celkový, ne jenom „tam dole“.

Léčba akutního stavu není obtížná. Používají se čípky, masti, globule nebo tablety souhrnně označované jako antimykotika. Některé z nich vám v lékárně prodají i bez receptu. Efekt je rychlý a spolehlivý. Partner se léčit nemusí, pokud nemá potíže. Velkým problémem však mohou být recidivy zánětu.  Vyléčení akutní mykózy totiž nedokáže vždy zabránit jejímu častému opakování.

mykozyPříčin rozvoje chronické mykózy může být celá řada – cukrovka, některé nemoci štítné žlázy, vysoká hladina estrogenu, stres nebo dokonce psychické problémy. Častá bývá i rezistence některé z podskupin kvasinek rodu Candida, které mykózu způsobují, či kvasinková infekce střev. U žen s opakujícími se mykózami může návrat nemoci vyvolat také užívání antibiotik. V takovém případě se současně doporučuje rovnou zahájit léčbu mykózy volně prodejnými antymikotiky nebo alespoň přípravky obsahující lactobacillus, který má schopnost „bránit“ dobré prostředí pochvy před ostatními mikroorganismy.

U chronických mykóz se doporučují různá režimová opatření:
omezení sladkých jídel a sladkostí vůbec, nosit jen čistě bavlněné prádlo, které lze vyvářet a žehlit, nenosit kalhotky tanga, nenosit těsné neprodyšné kalhoty, nepoužívat parfémované vložky či toaletní papír, při intimní hygieně nepoužívat mýdlo, ale jen vodu či speciálními intimní gely, nepřidávat do koupele pěnu, zkusit změnu pracího prášku, atd. Doporučení je spousta, přesto je bohužel mnoho žen, které s mykózou bojují bez většího úspěchu celá léta.

Kvasinky držte na uzdě

Kvasinka se většinou rozmnoží tam, kde není v pořádku imunitní systém. V takovém případě je namístě celkové řešení imunitní. „Na otázku, proč se některým ženám vaginální mykózy neustále vracejí, neexistuje bohužel jednoznačná odpověď. Ví se však, že ženy s opakovanými mykózami mají zpravidla určité problémy s „lokální imunitou“ ve vaginální tkáni,“ říká odborník na imunitu MUDr. Karel Nouza, DrSc. „Každé opakování nemoci v poměrně krátkém časovém rozmezí upozorňuje především na to, že imunita nemusí být v pořádku.“ Odborníci proto nově radí kombinovat antimykotika s léky na posílení imunity. „Ženám s recidivujícími mykózami doporučuji doplňkovou léčbu pomocí léků systémové enzymové terapie, které normalizují imunitu v celém těle,“ říká Nouza. Právě enzymy hrají v situacích, kdy máme imunitu oslabenou, důležitou roli. „Některé enzymy v našem těle řídí správné fungování imunity. Při oslabené obranyschopnosti je vhodné podpořit činnost těchto enzymů v těle dodáním obdobných enzymů zvenčí,“ doplňuje Nouza. Cíleně sestavenou kombinaci živočišných a rostlinných enzymů, které výrazně aktivují celý imunitní systém, obsahují některé volně prodejné léky. Příznivý efekt enzymové léčby lze přisoudit komplexnímu působení v organismu: reguluje průběh zánětu, tlumí nežádoucí účinky nadměrného zánětu a současně pomáhá podpořit takové imunitní mechanismy, které jsou potřebné k likvidaci infekcí nejrůznějšího původu.

Zdroj: Wobenzym

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zase v létě bude plno mykoz a kvasinekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
měla jsem tyhle problémy a přesně, po třech letech zoufalství mi byl doporučenej Wobenzym a přes moji počáteční nedůvěru a nutnost to brát poctivě a často jsem se kvasinek snad nadobro zbavila. Takže já dávám palce nahoruSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jenom bych ráda dodala, že infekce mohou vyvolat i intimní gely! Loni jsem mykózami trpěla opravdu hodně, až mě pak napadlo, jestli si to nezpůsobuji tím, čím se myji, tak přešla k mýdlu a bylo po problémech. O tom, že by to mohly způsobit gely, jsem pak i v nějakém článku četla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles