Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbavte se jarní únavy - zkuste detoxikaci těla

18. 04. 2010 | Krása

První jarní paprsky všichni očekávají s velkou nadějí. Ze všech stran kolem sebe slyšíme jen samé „už, aby ta zima skončila“ a přání, aby co nejdříve přišlo jaro. A nakonec, když slunko svítí a zem se zelená, my se vymlouváme na jarní únavu. Že se také poznáváte?


Na jarní únavu si prý každoročně stěžují až tři čtvrtiny lidí. Nicméně každý z nás se s ní dokáže vyrovnat trochu jinak. Fyzioterapeutka Jaroslava Povová, přirovnává lidské tělo po dlouhé zimě ke konzervě naplněné jedovatým toxickým odpadem, který narušuje informační pole mezi jednotlivými orgány a buňkami.


stastna-zenaTím se blokuje tok naší životní energie a dostavují se důsledky ve formě velké únavy, vyčerpání případně otoků končetin,“ říká Povová a dodává, že nedostatek slunce, pohybu a zanesení organismu nám bere tak důležitou energii, kterou potřebujeme k tomu, abychom si uměli naplno užít života. 


Spraví to detox


Rozproudit v těle energii, odstranit případné blokády a odplavit toxické látky, to vše je po zimě potřeba. Během zimy je slunečního svitu daleko méně, ale lidské tělo dokáže využívat zásob nashromážděných z léta. Zásobárna se postupně vyprazdňuje a v březnu údajně dochází ke kritickému stavu. Překonání několika týdnů, kdy sluneční energie zintenzivní, bývá nejkritičtější. Jedinou možností, jak „sluneční“ deficit obnovit, je jednoduše chodit často ven, ideálně do přírody.


V zásadě nejvýznamnější věcí, kterou můžete sami ovlivnit je pitný režim. Vždyť ani pračka nevypere špinavé prádlo bez vody,“ má po ruce další přirovnání Jaroslava Povová . Proč je pitný režim tak důležitý? Přijímá-li člověk dlouhodobě malé množství tekutin,  tělo přechází do úsporného režimu a vytváří si zásoby. Neměli byste čekat na pocit žízně, ale dodávat tělu tekutiny pravidelně. 


rodinaSprávný pitný režim by se měl vypočítat, pokud svoji váhu vydělíte číslem 25, dojdete k počtu litrů, které máte vypít. Samozřejmě s ohledem na věk a zdravotní stav člověka,“ dodává Jaroslava Popová.


Dalším významným krokem je odkyselení těla. „Pokud převládají v organismu kyseliny, tělo se brání tím, že zadržuje vodu. Z toho vznikají otoky, pocit nafouknutí a odulosti, zpomaluje se metabolismus. Odkyselení těla můžeme řešit správnou výživou, úpravou jídelníčku nebo minerální léčbou, u ní je potřeba spolupracovat s odborníky,“ doporučuje Jaroslava Povová.


Odpadní potrubí těla, tedy lymfatický systém, můžeme zaktivovat několika způsoby. „Specialisté v oblasti lymfologie jsou schopni ruční lymfatickou masáží rozproudit čističku v lidském těle. Náhradou může být také přístrojová lymfodrenáž (přístroj lymfoven), ale pouze v případě, že je odborně provedena,“ uzavírá fyzioterapeutka Jaroslava Povová.


Zdroj: Lékaři online.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Článek je velmi odborně napsán, na každého působí ovšem všechno jinak,nic se nedá paušalizovat a před sluníčkem bych ráda varovala, nějak je letos vemi ostré!
Obrázek uživatelky
profil
MÁM JI PRAVIDELNĚ
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles