Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdivočelá země se vrací na obrazovky, chystají se nové díly

20. 06. 2008 | Televizní tipy
Oblíbený seriál České televize plný napětí, dobrodružství a pohnutých lidských osudů uprostřed historických společenských zvratů autora Jiřího Stránského a režiséra Hynka Bočana se vrací na obrazovky obohacený o nové pokračování v dalších premiérových dílech.

Rozsáhlá televizní sága Zdivočelá země vypráví přitažlivou formou o letech pro naši zemi velmi důležitých a rozhodujících: o dramatickém, politicky i lidsky konfliktním osidlování pohraničí v prvních letech po osvobození (první řada seriálu z roku 1997), o padesátých letech plných politické zvůle a bezpráví (osmidílné pokračování z roku 2001) až po konec let šedesátých a začátek normalizace (poslední třetí řada Zdivočelé země z roku 2008, dosud neuváděná).

Zdivočelá zeměZdivočelá země














Příběh, v jehož středu stojí bývalý západní letec Antonín Maděra a parta sotva odrostlých mládenců, je zasazen do našeho pohraničí, do Krušných hor. Sem se totiž na počátku vyprávění vrací z Anglie hlavní hrdina, aby v rodné vsi zapomněl na útrapy i hrůzy války a mohl tu "žít, pracovat a mít rád své bližní", jak sám říká. Že přichází do jiného Svatého Štěpána, než byl ten, který musela jeho rodina v roce 1939 opustit, tušil. Ale to, co ho zde opravdu čeká, nemohl odhadnout ani ve svých nejbujnějších představách.

Zdivočelá zeměZdivočelá země














Martin Dejdar v hlavní roli bývalého západního pilota Maděry v oblíbeném seriálu České televize (1997). O dramatických poválečných letech v pohraničním městečku Svatý Štěpán.

Dále hrají: J. Hubinská, J. Schmitzer, J. Langmajer, J. Wehrenberg, J. Zdeněk, R. Kalvoda, J. Teplý ml., V. Chalupa, Z. Fric, O. Vlach, J. Hartl, J. Somr, L. Hlavica, S. Laurinová, K. Heřmánek, J. Dulava a další.

Zdivočelá zeměZdivočelá země














Pilotní díl Zdivočelé země uvede ČT na svém prvním programu v neděli 22. června od 20,00. Od 23.6. se pak seriál Zdivočelá země bude na obrazovkách objevovat každé pondělí od 20,00 na ČT1.



Zdroj: Česká televize

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !