Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravé a krásné vlasy po porodu?

13. 06. 2015 | Péče o vlasy
Chcete mít zdravé vlasy? Kdo by nechtěl, že ...? Jenže při našem hektickém způsobu života, stresu a často nesprávné životosprávě dostávají vlasy dost zabrat. Jedním z hlavních období, kdy doznávají naše vlasy velkých a v naprosté většině nechtěných změn, jsou období prudkých hormonálních změn u žen jako jsou těhotenství, doba po porodu či menopauza.

Kvalita vlasů velmi úzce souvisí se stylem života. Když mluvíme o vlasech, je třeba hovořit hlavně o životosprávě, zdravé výživě a psychické harmonii. No uznejte sami, jak můžeme mít zdravé, krásné vlasy, když si nemají z čeho brát. Žijeme v prostředí plném toxinů a škodlivých zplodin, konzumujeme chemicky vyráběné potraviny plné aditiv s minimem živin, obklopujeme se technikou a lenivíme, stresujeme se a stále se za něčím honíme a spěcháme. Vlas velmi citlivě reaguje na každou změnu v organismu a svou kvalitou ji věrně odráží.

Stále více lidí trpí nejrůznějšími problémy s vlasy. Málokdo si však uvědomuje, jak velikou zátěž vlastně musí vydržet – trvalá, barvení, melírování, fénování, kulmování, prodlužování, žehlení, slunce, mráz. Kvalita vlasů závisí jak na vnější péči, tak na zdravé životosprávě a psychické pohodě. Všechny zmíněné faktory mohou být příčinou problémů s vlasy – jejich vypadávání, lupovitosti, lámavosti, svědění vlasové pokožky, suchosti či nadměrné tvorby mazu, ztráty lesku.

Zdravé a krásné vlasy po porodu?Vypadávání vlasů


Zdravý muž může být plešatý a zdravé ženě začnou řídnout vlasy v několika životních období, po porodu a v menopauze – za tyto rozdíly můžou pohlavní hormony a především jejich množství, které je dáno geneticky. 
U mužů se jedná o pohlavní hormon testosteron, který určuje rozvoj mužského pohlaví. U žen zase estrogen, který řídí její ovulační cyklus. Obecně platí, že endokrinní systém ženy produkuje jak estrogeny, tak i menší množství testosteronu. Zatímco mužský organismus produkuje jen testosteron. A právě tento mužský hormon ovlivňuje vypadávání vlasů tím, že zkracuje fázi růstu vlasu a tím i životnost.

U ženy dochází v období přechodu k útlumu tvorby ženských pohlavních hormonů a zvyšuje se tak hladina testosteronu a tím pádem může docházet k nadměrnému vypadávání až k plešatosti. V těchto případech je nutné harmonizovat endokrinní systém.
Ztráta osmdesáti až sto vlasů za den je úplně normální. Po kratší dobu se může míra vypadávání výrazně pohybovat směrem nahoru nebo dolů. Výměna vlasů podléhá rovněž změnám ročního období. Je-li množství vlasů, které vypadnou za den, po dobu tří a více měsíců nad normálem, jsou labilní, slabší a řidší na temeni – mluvíme o vypadávání.

Během těhotenství dochází v organizmu k základním metabolickým, hormonálním a imunologikým změnám, které se projevují na kůži i ve vlasech. Po porodu a zvláště po ukončení kojení některé hladiny hormonů prudce klesají, což vede k řadě změn v celém těle ženy.

V těhotenství zůstávají vlasy déle v růstové aktivitě. Naopak po porodu se vlivem poklesu některých hormonů ve velkém rozsahu uvolňují a vypadávají. Tato změna je nejnápadnější čtyři měsíce po porodu (kdy mnoho žen přestává kojit) a než vlasy dorostou, trvá to řadu měsíců. Původní kvalitu mají vlasy často až tři roky po porodu.

Pár rad na závěr:

Nepoužívejte agresivní šampony, které můžou vysušit vaše vlasy. Užívejte jemné šampony a kondicionéry.

Po umytí propláchněte vlasy důkladně studenou vodou. To pomůže uhladit vlasovou kutikulu.

Nejlepší na česání je hřeben s zuby daleko od sebe, které by měly být rovné a zakulacené, bez ostrých hran.

Ujistěte se, zda se nefénujete příliš horkým vzduchem. Extrémní horko značně poškozuje vlasy a je příčinou jejich lámavosti.

Používejte fén pouze tehdy, je-li to nezbytně nutné. Pokud je to možné, nechte uschnout vlasy přirozeně.

Užívejte jemné přípravky určené pro váš typ vlasů.

Opatrně s výběrem sponek a jiných ozdob. Vyhněte se kovovým ozdobám s ostrými hranami, do kterých se vlasy zachytí a vytrhnou se při vyndávání. Pro léto pak platí, že nejšťastnější není rovněž nošení brýlí posazených na temeni. Především, pokud máte delší vlasy, které se do nich mohou zamotat.

Zdroj: Revalid


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem po porodu trpěla jako blázen. Vlasy jsem měla jako slámu a kde nic, tu nic, jen dokola jsem měla kraťoučké zbytky.. síla!ségra mi chtěla udělat radost a koupila mi DonnuHair a já doufala, že pomůže a pomohla! vlasy mám zase v culíku a konečně i rostou.
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem po dětech přišla snad o vše, co jsem na sobě aspon trošku měla ráda.. naštěstí jsem pochopila, že díky doporučením a lékárně to jde ;-) DonnaHair mě pomohla hrozně moc a koenčně mám vlasy a ne chmýří.
Obrázek uživatelky
profil
Mě po porodu padaly vlasy šíleně! Jediné, co mě pomohlo byla Donna Hair a jsem s ní max spokojená! vlasy konečně rostou a nepadají.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles