Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdraví je v naší hlavě

16. 04. 2018 | Knižní tipy
Název: Zdraví je v naší hlavě
Autorka: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: BRÁNA
Rok vydání: 4 / 2018
Rozměry: 148 x 215 mm
Počet stran: 231
Cena: 259 Kč

Tato kniha je o nejdůležitějším tématu života – o ZDRAVÍ. Zdraví každého z nás úzce souvisí se způsobem života, jaký vedeme. Tedy jak my sami ovlivňujeme svůj zdravotní stav. V této knize se snažím potvrdit pravdivost obligátního rčení VŠE JE V HLAVĚ, tedy odkrýt souvislosti mezi tělem a psychikou člověka a poukázat na psychické pozadí řady tělesných onemocnění.

Jakákoliv nemoc či bolest je vzkaz pro člověka. Jde o to, zachytit vzkaz, který nám prostřednictvím nemoci vysílá naše tělo a pochopit ho. Pokud ho člověk dokáže „rozklíčovat“, má velkou šanci se uzdravit z nemoci. Záleží jen na nás, zda se nad sebou a svých chováním zamyslíme a učiníme kroky ke změně. Je na nás, zda pochopíme smysl svého života a poslání, které před námi stojí. Je na nás, zda půjdeme životem s otevřeným srdcem plným lásky a pokory, zda budeme mít dostatek trpělivosti, víry a vytrvalosti. Je na nás, zda budeme smysluplně naplňovat svůj život a udržovat a pečovat o své zdraví. Jen tak se můžeme uzdravit z jakékoliv nemoci.

Zdraví je v naší hlavěTato kniha vám může změnit život. Má ve vás probudit zájem o to, co vše se odehrává ve vašem těle a může přispět k uzdravení a získání vitality. Základní podmínkou je, abychom svoje TĚLO, MYSL a DUŠI uvedli do rovnováhy. Jen tak se můžete těšit ze zdravého a spokojeného života.

Každá NEMOC je vzkazem a poselstvím naší DUŠE. Pokud si toto uvědomíme, jsme na cestě nejen k uzdravení našeho těla, ale na cestě k životní ZMĚNĚ, novému životu. Britský přírodovědec Charles Darwin prohlásil: Není to ten nejsilnější, kdo přežije, ani ten nejinteligentnější, ale ten, kdo se dokáže nejlépe přizpůsobit.


Ukázka textu Zdraví je v naší hlavě


Dýchací potíže
Dýchací potíže či dušnosti (dyspnoe) je namáhavé a ztížené dýchání s pocitem dechové tísně či nedostatku vzduchu. Dušnost je pocit, když se člověk nemůže z plných plic pořádně nadechnout. Příčinou mohou být psychické i tělesné poruchy, jako například úzkostné stavy, onemocnění horních dýchacích cest, srdce, zápal plic, astma či nedostatek červených krvinek. Poslední dobou se však počet dýchacích onemocnění neustále zvyšuje. Je to způsobené špatným ovzduším a nevhodným životním stylem.

O krok hlouběji…
Duševní příčiny potíží aneb „Sotva popadám dech“
Dech je základ života. Dýchací cesty symbolizují výměnu vzduchu – dovnitř a ven. V širší souvislosti představují spojení vnitřního a vnějšího světa, tedy komunikaci, kontakty, svobodu a volnost. Dýchání představuje touhu odpoutat se od povinností a úkolů. Ale jako vše v životě by mělo být v rovnováze, nejen úkoly a povinnosti, ale také odpočinek, prostor a svoboda. Známé rčení sotva popadám dech ukazuje na  nemožnost volně dýchat, neschopnost dát věcem volný průběh, uvolnit napětí a skrytou vnitřní agresivitu. Dýchací potíže symbolizují nedůvěru ve svůj život a neschopnost vytvořit si svůj životní prostor. Tendenci uzavřít se navenek, izolovat se a držet okolí v dostatečném odstupu. Souvisí s tím i odpor ke změnám a nedůvěra v běh života. Pacienty s dýchacími potížemi život „dusí“, nedává jim dostatek příležitostí volně vydechnout a nadechnout se do plnění nových úkolů a spontánně a přirozeně prožívat svůj život. To symbolicky vyjadřuje jejich přístup k životu. Ne nadarmo se říká, že když se špatně dýchá, smutně se i žije. Kdo nemůže volně dýchat, nemůže naplno využívat svůj duševní potenciál.
Často se dýchací potíže objevují i u lidí přetížených, kteří žijí ve stresu a pod tlakem. Pociťují, že je toho na ně moc a velmi často říkají: Nemám čas se ani nadechnout. Je nezbytné zvolnit svoje tempo a více odpočívat.

Jak se zbavit dýchacích potíží
Dýchací potíže či dušnost je signálem, že člověk nemá dostatek kyslíku k uspokojení potřeb těla. Je to zároveň i nedostatek podnětů a radosti. Existuje staré rčení, které říká: Život je v dechu. Ten, kdo dýchá jen z poloviny, žije jen na polovinu. Dušností trpí hlavně starší lidé, kteří jsou nemocní, osamělí a mají povětšinou méně radosti ze života, ale více starostí a obav z budoucnosti. Dýchací potíže by měly vést k zamyšlení, jak se znovu nadechnout. Receptem je neizolovat se, ale více chodit do společnosti, mezi lidi. Zahrnout do svého života aktivitu, která prospěje tělu i duši, po určité době se dušnost projeví jen sporadicky. Ve vztazích (partnerských i pracovních) je nezbytné včas si vymezit svoje hranice, zajistit si svůj životní prostor. Dýchání představuje komunikaci, která je při léčbě nezbytná.

Zeptejte se sami sebe
Co mě tíží či přetěžuje? Z čeho sotva popadám dech? Mám pro sebe dost vzduchu? Žiji svobodně a naplno, nebo mě svazují obavy a strach? Kdo mi nedá dýchat? Co mě dusí? Umím říkat NE a vytvářet si dostatečný životní prostor?

Rada do života
Nechť vám DECH dodá energii a osvěží život. Více prostoru dopřávejte nejen sami sobě, ale i svým nejbližším. Všechny lidi vnímejte laskavěji, rozhodujte se uvážlivěji, jednejte moudře v souladu se svým svědomím a žijte radostnějším životem než doposud. Pokud vás někdo zranil, odpusťte mu, neboť se jedná o čin člověka s nevyzrálou úrovní ducha. Jste to vy, kdo je duševně na výši a dokáže odpustit. Milujte svůj život, žít (i volně dýchat) je pro vás základem štěstí.


Tuto knihu Zdraví je v naší hlavě koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Brána nebo na stránky spisovatelky Jarmily Mandžukové.

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé téma.

Již jsem na toto téma četla knihu od Louise Hay Miluj svůj život.
Ráda si počtu i od Jarmily Mandžukové.

Souhlasím, že řada nemocí se dá zvládnout přeprogramováním svých myšlenek. Nemoc či úraz nás upozorní, že není něco v pořádku a záleží jen na nás zda si to uvědomíme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles