Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdraví začíná v hlavě

13. 02. 2011 | Diety

Lékařská vyšetření ukazují, že byste měli být fit a zdraví jako rybička, ale vy se tak ani trochu necítíte? Jste unaveni, bez elánu a trápíte se nadbytečnými kilogramy? Řešení těchto potíží je blíž, než byste čekali. Uvnitř vás samotných.

 

Uvědomujete si, jak často popisujeme duševní stavy a nálady v souvislosti s tělesnou schránkou? Známe lidi, kteří mají srdce na správném místě, a co na srdci, to na jazyku, zatímco z jiných lidí dostáváme osypky. Leckdy nemůžeme něco zkousnout nebo strávit, zvláště když nám to opravdu hnulo žlučí a už několik dní nám to leží v žaludku. Jednoduše zažíváme a trávíme – životní situace i to, co jíme. Mezi tělesnem a pocity existuje neustálý rozhovor, když se ale tyhle dvě části dlouhodobě přou, začíná být zle, a tak místo, abyste si život vychutnávali plnými doušky, trápí vás nedostatek energie a nadváha. Žádné zaručené diety z časopisů dlouhodobě nezafungovaly, a najednou nevíte, co dál. Udělejte krok zpátky, sami k sobě. To proto, že začarovaný kruh hubnutí i přibírání na váze začíná vždycky v hlavě.

 

Všechny diety světa by fungovaly lépe, kdybychom tolik nepotřebovali chránit svá zranitelné já před negativními emocemi různými energetickými bloky, třeba známým vynahrazováním si nepříjemných pocitů těmi příjemnými z jídla. Díky výběru nekvalitní stravy jsou navíc některé části těla energeticky podvyživené, a tak logicky vysílají mozku požadavky na další a další kalorie, a tělo prostřednictvím hladu hlásí nedostatek energie, kterou pak nesmyslně uloží do tukových zásob. Dokud nezačneme kromě změny jídelníčku a zvýšení pohybové aktivity dialog sami se sebou, hrozí neustálé návraty k přejídání se či sahání po rychlých nekvalitních zdrojích energie z důvodu trápení, spěchu a stresu. A když se pak snažíme nad tělem zvítězit a donutíme jej k delšímu hladovění, zase si neprospějeme, protože zmatené vyhladovělé tělo poté, až hladovku skončíme, zpomalilo svůj metabolismus mezitím na tak úsporný režim, že všechno, co mu poté dáte, beze zbytku rychle uloží do tukových zásob.

Většina z nás by k odborníkovi přes psychiku třeba kvůli vyrážce zřejmě nešla, kvůli problémům s únavou a nadváhou se to ale vyplatí. Problémy s váhou totiž často mívají lidé, kteří nemají schopnost rozpoznávat, sdělovat a usměrňovat své pocity, potlačují a odkládají řešení konfliktů s okolím, mívají narušené mezilidské vztahy, a následně trpí sníženým sebehodnocením a pocity viny. „Nadváha bývá projevem toho, že v sobě potlačujeme emoce, napětí a stres, a že se bojíme přiblížit se k některým citlivým oblastem života, a tak si odstup od problémů a od ostatních vytváříme pomocí tukové bariéry“ říká Monika Nevolová, lifekouč a nutriční poradce.

 

Podívejte se do zrcadla. Vidíte zdravou, rozzářenou pleť, nebo spíše tmavé kruhy pod očima? Vaše tělo vám vždycky vysílá dostatek signálů… Poslouchejte je a otevřete cestu k uspokojení svých potřeb a cílů, zlepšete svou výkonnost v práci, vztazích, či v oblasti fyzické kondice. A možná už za několik dní nebudete potřebovat tolik make-upu a plni elánu začnete shánět o číslo menší velikost oblečení.

 

Autor: Monika Nevolová, lifekouč a nutriční poradce



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že by budoucím nejlepším uplatněním byla profese "PSYCHIATR - PSYCHOLOG"
Obrázek uživatelky
profil
přestože zdraví souvisí i s psychikou - mám dojem, že v poslední době je moderní svádět všechno na psychiku. Stejně jako dřív se s ní vůbec nepočítalo...
Obrázek uživatelky
profil
to se dobře vykládá
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles