Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 rad, jak přežít nástrahy rautů během plesové sezóny

11. 02. 2013 | Diety
I po vánočních svátcích je zapotřebí hlídat si jídelníček. Řada z nás čelí v těchto dnech novoročnímu návalu pracovních úkolů a povinností, kdy kvůli stresu často nevěnujeme pozornost množství a kvalitě jídla. Nebezpečí získání dalších kil i pár centimetrů v pase na nás číhá také v nadcházející plesové sezóně.

To však neznamená, že bychom si na zimních plesech, zábavách a večírcích nemohli dopřát i některé sváteční a vydatnější pokrmy. Tajemstvím je střídmost a vyváženost. Několik tipů, jak se udržet v kondici vám přinášíme na těchto řádcích:

1. Kalorie spálíte aktivitou – věnujte denně 30 minut cvičení. Kromě spalování kalorií pomáhá cvičení i uvolňovat napětí, takže nebudete mít tendenci uspokojovat se v rámci povánočního pracovního zápřahu jídlem.

10 rad, jak přežít nástrahy rautů během plesové sezóny2. H20, H20, H20 – i malé množství vody udělá velký užitek – pití malých doušků vody během celého dne je rozumný způsob, jak hydratovat organizmus. Voda rovněž působí jako pohlcovač stresu, hydratuje klouby, napomáhá distribuci živin a eliminuje škodliviny, funguje též jako regulátor tělesné teploty. A co je nejlepší, neobsahuje žádné tuky, kalorie ani cholesterol.

3. V jídle si pečlivě vybírejte – neplýtvejte vzácnými kaloriemi na obyčejné chipsy nebo sušenky. Když už se rozhodnete trochu si zahřešit, vybírejte si pouze potraviny, které máte skutečně rádi a spojujete si je se slavnostními chvílemi.

4. Kombinujte chutě
– různorodost může být kořením života, ale také cestou k přejídání. Spojujte podobné chutě například tím, že si dáte na talíř pouze slaná jídla anebo jen z masa. Tím se jednou chutí rychleji nasytíte a uspokojí vás tak i méně kalorií. 

5. Zmenšete porce – pokuste se jíst malé porce, nepřidávejte si další a použijte co nejmenší talíř. Nejprve si dejte salát nebo nějakou chutnou zeleninu a na vysokokalorické pochoutky, sladkosti či tučné sýry si na talíři ponechte jen málo místa. Pokud vás večer čeká nějaký večírek, ples s rautem nebo jen slavnostní večeře v restauraci, jezte během dne pouze malé porce nízkokalorických jídel, abyste si později mohli vychutnat něco speciálního – hlavně se až do večera netrapte hlady, abyste se pak naráz nepřejedli.

6. Odstupte od stolu – pokud je na večírku servírováno jídlo, nezůstávejte příliš dlouho u stolu s rautem. Jestliže si svou porci nenaložíte na talíř, nebudete mít přehled o tom, kolik jste toho už snědli. Nejhorší, co můžete pro svůj žaludek udělat, je stát celý večer u stolu s jídlem a pořád si nabírat další.

7. Pijte do štíhlosti – alkohol bývá na plesech a zábavách dvojnásobnou hrozbou. Pití alkoholu snižuje vaše předsevzetí týkající se jídla a z kalorií v něm obsažených se bohužel rychle přibírá. Mezi jednotlivými sklenkami alkoholu tedy vždy vypijte sklenku čisté vody.

10 rad, jak přežít nástrahy rautů během plesové sezóny8. „Zaplatil/a jsem za to, tak si to taky sním“ – právě tím se mnoho lidí často řídí na akcích s cateringem i v restauracích. Přestaňte si myslet, že pokud jste si za jídlo zaplatili, musíte důkladně vyčistit talíř. Část jídla si odložte a nechte si jej zabalit domů. Porce na rautu či v restauraci mohou být 2x až 3x větší, než skutečně potřebujete. Z tradičních škrobovitých nebo zeleninových příloh vynechejte ty plné škrobu a místo toho zdvojnásobte ty zeleninové. Přestaňte jíst v okamžiku, jakmile se začnete cítit nasyceni.

9. Uspokojte svou mysl
– zejména nával pracovních povinností na počátku nového roku může být velmi stresující. Proto udržujte svá očekávání na rozumné úrovni a buďte realističtí při posuzování svých možností. Zorganizujte si čas, sepište si seznam úkolů a určete jejich prioritu od těch nejdůležitějších. A nezapomeňte si také naplánovat čas na odpočinek.  

10. Jedno polknutí ještě neznamená prohru – pokud během plesu či večírku spořádáte na posezení tři porce salátu s majonézou a půlku koláče k tomu, není ještě všechno ztraceno. Nesnězte hned i všechno ostatní, co na švédských stolech uvidíte a dejte svému žaludku trochu času na vzpamatování se z náhlého přísunu tolika „prázdných“ kalorií.


Pokuste se ze svého prohřešku poučit - příště si dejte nejprve zeleninový salát, začněte konverzovat a pokud nehodláte strávit večer ve víru tance, usaďte se v dostatečné vzdálenosti od nebezpečné zóny plné lákavých vůní a chutí. Ono „příště“ však začíná už dnes.


Zdroj: Herbalife

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !