Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete zhubnout? Uzavřete smlouvu sama se sebou!

17. 08. 2007 | Diety

Ať již z estetického hlediska nebo ze zdravotních důvodů je důležité zhubnout. Pokud již máte rozvinutou obezitu a nebo jen toužíte po hezčí sexy postavě, přijměte prosím, několik zaručených rad pro správné a bezbolestné ubytí na váze.


Při hubnutí by jste se měla vyvarovat nebezpečnému náhlému zhubnutí, např. budete držet drastickou dietu, při níž se zaradujete nad ztracenými pěti kilogramy, které jsou vlastně jen obsah Vašich střev a tělní tekutiny.
Hubnutí tkví na úbytku tukových zásob, nikoliv na ztrátě vody s možností dehydratace organismu. Proto je také velice důležité během odtučňovací kůry přijímat dostatečné množství neslazených tekutin v podobě minerálních vod, které však nesmíte pít dlouhodobě, je dobré je pravidelně střídat. Vhodné jsou také bylinkové neslazené čaje (zelený čaj) s možným dochucením umělého sladidla.


Chcete zhubnout?

Nadváha patří k civilizačním onemocněním, které je třeba léčit a to snížením tělesné hmotnosti. Tímto se snižuje riziko závažných nemocí jako je hypertenze, hyperlipodemie, snížení výkonnosti zvýšení únavy, zapomnětlivost, opotřebování vnitřních orgánů (srdce, játra, ledviny, střeva, žíly) ....... a prodlužuje život.


Snížení hmotnosti docílíme snížením přijímaných joulů (kalorií) a zvýšením výdeje kalorií. Aby funkce organismu nestrádaly jakýmkoliv nedostatkem, bude nutné tělu dodávat během hubnutí vitamíny ve formě tablet. Jezte málo sacharidů (cukrů) a lipidů (tuků), neboť jsou velmi energetické a pro hubnuté nevhodné.
Prospěšnou složkou v potravě by měla být v lidském trávicím ústrojí nestravitelná vláknina. Je obsažena ve švestkách, čočce, malinách, špenátu, hrášku, citronech, angreštech, jahodách, meruňkách, pomerančích, celozrnném pečivu, ovoci a zelenině především jako jejich dužnatá část. Dá se také koupit v obchodě se zdravou výživou, buď v sypké podobě nebo ve formě nepotahovaných tablet. Ale pozor, nadbytečné množství vlákniny by mohlo způsobit střevní obtíže, které jsou však nepravděpodobné, pokud budete dodržovat dávkování a pitný režim.


Příjímání potravy ve velkém množství si obyčejně ani neuvědomujete.
Jíte příliš rychle, nebo mezi jednotlivými hlavními jídly přijímáte nekontrolovatelné množství další potravy. Mnozí z Vás snědí vše i přesto, že nemají opravdu chuť. Nastávající maminky zpravidla jedí v průběhu těhotenství nadměrné množství potravin. Neuvědomují si však, že je nutné dbát na kvalitu stravy než na její množství.


Chcete zhubnout?

Správné jídelní návyky:

Před nákupem potravin je rozumné předem si napsat, co budeme potřebovat na přípravu jídla, abychom nepodlehli pokušení a domů si nepřinesli několik kalorických bomb.
Hlavní jídla bychom měli konzumovat na stejném,předem určeném místě – pak nás na jiných místech jíst nenapadne.
Vychutnávejte jídlo a nenechávejte se při něm vyrušovat. Televize, rádio, čtení nebo rozhovor svádějí k nekontrolovatelnému příjmu potravy. Je lepší se soustředit na to, jak se pomalu nasycujeme. A to chce svůj čas. Nějakou chvíli trvá, než pocítíte, že jste nasyceni. Pocit nasycení u člověka nastává ve vztahu k množství potravy s malým zpožděním. Čím pomaleji jíme, tím se pocit nasycení dostaví dříve. Po požití prvních soust můžeme chvíli počkat, abychom si uvědomili, že jsme něco snědli.


*Každé sousto alespoň 10x rozkousejte.
*Během jídla můžete několikrát položit příbor.
*Nápoje a polévky podržte chvíli v ústech, než je spolknete.
*Dříve než vložíte sousto do úst, můžete je na talíři ještě rozpůlit.
*Délku hlavního jídla by jste měli protáhnout na 20 minut.


Museli jste jako děti sníst vše co jste měli na talíři? Dnes si to už nemusíte přikazovat.Často vede právě dojídání zbytků k problémům s nadváhou. Klidně si řekněte: „Již nemohu, jsem sta.“


Chcete zhubnout?

Jeze pravidelně minimálně šestkrát denně (malé porce ! – nejlépe po dvou hodinách a to i když právě hlad nemáte).
Nikdy jídlo nevynechávejte . Mezi jídly nikdy neuždibujte. Ke svačině koncem odpoledne je přijatelné případné lehké jídlo, pokud se tím odlehčí večeře. Strava musí být vyvážená a pestrá.
Alimentární bilance tří základních živin (glycidy , lipidy a proteiny) musí být denně v rovnováze, ale každé jídlo musí povinně obsahovat glycidy a proteiny. Snídaně má být soustředěná na dobré glycidy, s nevelkým množstvím tuků. Omezte spotřebu saturovaných tuků (tučné maso, uzeniny, máslo, úplné mléčné výrobky) ve prospěch rybích tuků a olivového, slunečnicového nebo jiného oleje. Vyhněte se slazeným nápojům.
Za den konzumujte nanejvýš skleničku vína a nebo malé pivo.Vyhněte se příliš silné kávě.Zvykněte si pít kávu bez kofeinu.


PROTEINY jsou látky obsazené v četných potravinách živočišného a rostlinného původu. Nacházíme je v mase, rybách , vejcích mléčných výrobcích (i nízkotučných) v luštěninách , v potravinách s vlákninou a v jistých sojových produktech. Jsou pro organismus nezbytné a netloustne se po nich.


GLYCIDY neboli sacharidy jsou látky metabolizující se v glukózu. Nacházíme je v potravinách se sladkou chutí – ovoce , med , anebo v podobě amidonu ve škrobovinách – luštěniny , mouky , kořeny, hlízy, obiloviny a jejich produkty. Glycidy se nyní dělí podle schopnosti zvyšovat hladinu cukru v krvi měřené glykemickým indexem.


LIPIDY jsou látky původu jak živočišného, tak rostlinného. Jsou to mastné kyseliny obsažené v masech, uzeninách, rybách, mléčných výrobcích nebo olejích.
Některé mastné kyseliny přispívají ke zvýšení hladiny cholesterolu (tučná masa a uzeniny , mléčné výrobky , palmový olej) jiné přispívají naopak k jejímu snížení –olivový olej, ovoce, olejoviny, čokoláda .


POTRAVINOVÉ VLÁKNINY jsou neenergetické substráty obsažené v potravinách s nízkým glykemickým indexem - čerstvá zelenina (salát, čekanka, pórek, špenát, fazolové lusky…), ale významné množství jich obsahují i některé druhy sušené zeleniny, ovoce a nemleté obiloviny. Vzhledem k jejich nutričnímu významu a k jejich pomoci v hubnutí je jich třeba konzumovat hodně!


Chcete zhubnout?

Gastroenterologové jsou toho názoru, že jsou jisté vlákniny schopny chránit tračník a konečník před četnými riziky, především před rakovinami zažívacího ústrojí. V posledních desetiletích se zvýšení životní úrovně v průmyslových zemích projevilo podstatným snížením příjímáním vláknin.
Francouzi nyní přijímají méně než 20g vláknin denně, Američané méně než 10g, ačkoliv denní žádoucí dávka je 30 – 50 g !


POHYB je velmi důležitý pro spalování přebytečné energie, tudíž pro zhubnutí. Sportování na čerstvém vzduchu je pro Vaše zdraví prospěšné.
Nejen, že při něm odbouráváte Vaše tukové zásoby, ale také dostatečně zásobujete své tělní buňky nepostradatelným kyslíkem.
Sportem není myšleno pouze závodně trénovat, Vám postačí nejlépe každodenní procházka na čerstvém vzduchu po zdravém obědě a nebo navečer pro klidné spaní.
Je důležité se zapotit a poté se řádně osprchovat – střídavě chladnou a teplejší vodou.
Čím více se během dne pohybujete, tím více energie spotřebujete. Je-li tomu naopak, ukládá organismus přebytečnou energii ve formě tuků.
Výborné pro odbourávání tuků jsou po tělesné zátěži a sprše masáže problémových partií. Na některá problémová místa svého těla si dosáhnete sami, na některá musíte požádat člena své rodiny nebo odborníka o pomoc.
Stačí pouhé hlazení po problémové partii s mírným tlakem. Různé štípání a hnětí nejlépe s použitím vitamínového krému, či emulze speciálně určené proti celulitidě. Pokožka se Vám vypne a řádně prokrví. Je dobré se před začátkem svého snažení o zhubnutí dát vyfotografovat a sledovat svůj vzhled před a po dosažení své ideální váhy. Stále mějte na mysli výhody, které jste úbytkem kilogramů získali. ( Snížené zatížené páteře pomáhá při bolesti zad, budete mít též lepší pocit při zkoušení nových šatů…) Úbytek 7 kg na váze odpovídá jedné konfekční velikosti, a tak budete potřebovat nové části garderoby.
Za své ztracené kilogramy tělesné váhy by jste se měla vždy řádně odměnit a to permanentkou do posilovny, na solárko, či novou halenkou.
Váš jídelníček by měl být rozvržen do malých porcí s dvouhodinovými přestávkami.
Pozor na přejídání se a to hlavně večer - to vede ke zdravotním komplikacím, poruchám činnosti vnitřních orgánů …...


Obézní lidé jsou často postiženi více zdravotními komplikacemi než lidé štíhlý - to souvisí i s úmrtností. Pokud chcete začít se svou redukční dietou, měli by jste jí zahájit tzv. očistným dnem, kdy pijete po celý den pouze šťávy z ovoce a zeleniny - doporučuji, aby ten den byl měsíc v úplňku - ten nejbližší je v úterý 11. Září 2007 !!! Tímto se Váš organismus zbaví škodlivin a připraví se na zahájení diety . Předem si změřte své tělesné míry : prsa – pas – boky – paže – stehna.
Zamyslete se nad svou motivací k hubnutí – „Do půl roku zhubnu 20 kg„ - najděte si spolubojovnici při hubnutí. Když oznámíte důvěryhodné osobě o svých úmyslech se ztrátou nadbytečných kil, je to pro Vás jistá motivace, že by jste ji měli opravdu dokázat, že to zvládnete ! Sežeňte si váhu a pouze jednou týdně se zvažte. Vícekrát se nedoporučuje - zbytečně by jste se pak stresovala…


NAKUPOVÁNÍ:

Nakupujte poté co se najíte a to podle seznamu. Vyhněte se nakupování pokrmů, které se dají jíst ihned, bez přípravy. Neberte si s sebou o mnoho více peněz, než potřebujete pro zakoupení potravin.
Chcete zhubnout? MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI, oslavy, dovolena: Naplánujte si podle možností, co budete při těchto příležitostech jíst. Nechoďte na oslavy vyhladovělý. Naučte se zdvořile odmítnout jídlo.Pijte méně alkoholických nápojů. Nenechte se odradit příležitostným nezdarem.

PLÁNOVÁNÍ: naplánujte si předem, co a v jakém množství sníte. Zapisujte si , co jste během dne snědla.
Skladujte své oblíbené pochutiny tak , aby jste je neměla na očích. (brambůrky , hola , čokoláda …) Nedojídejte zbytky. Používejte malých příborů , talířků …
Jezte pomalu , sousta pořádně kousejte a důkladně žvýkejte. Snažte se být při jídle poslední a nedělejte při jídle žádnou jinou činnost.


RADY K JÍDELNÍČKU:

- vždy si dejte před jídlem 2 lžíce jablečného octa
- vlákninu nejlépe ráno a večer před jídlem
- pravidelně se hýbejte - i z 5ti minut na rotopedu se můžete pochválit
- jezte zeleninu - má minimum kalorií - doporučuji večer,když vás honí mlsná
- maso - libové , nejlépe kuřecí
- ryby – snažte se co nejvíce je zařadit do svého jídelníčku
- snažte se vařit dietně na minimu tuku
- hodně pijte !!! přece jenom: „Hlad je převlečená žízeň„



SMLOUVA NA ZÁVĚR

- doporučuji vytisknout a přilepit na ledničku




SMLOUVA, KTEROU BUDU DODRŽOVAT - DÍKY KTERÉ DOCÍLÍM SVÉ IDEÁLNÍ VÁHY


Uzavírám smlouvu s ….…………….. a hlavně sama se sebou , že budu dodržovat pravidla správného jídelního a pohybového chování a že se budu snažit dosáhnout žádané váhy.
Pak se budu cítit daleko lépe a budu šťastnější. Mým konečným cílem je, abych vážila …….. kg. Budu si číst tuto smlouvu každé ráno, když vstanu a večer, než půjdu spát. Dále pak kdykoli, jakmile bych měla chuť porušit pravidla, kterým se učím.



Zhubnu do …………… o …………kg


Moje odměna:…………………………………………………………………


Datum : …….……… Podpis ………………….

Podpis svědků ………………………………


Marcyczech
Chytrá Žena – čtenářka




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smlouvu jsem uzavřela, tentokrát vydržela, ale byla to fuška, stojí to však za to, ty obdivné dotazy, jak jsem dosáhla toho, že tak skvěle vypadám.
Obrázek uživatelky
profil
musím to vyzkoušet,léto se blížíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký asi to vyzkouším
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek
Obrázek uživatelky
profil
to je všechno hezké, ale kde vzít vůli vydržetSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka