Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubnete? A víte co si při dietě vybrat v restauraci?

21. 04. 2008 | Diety
Rozhodli jste se zhubnout. Tentokrát to už myslíte opravdu vážně, takže jste si hned na ledničku umístili dlouhý seznam zakázaných potravin a činností. Mezi nejobávanější patří i návštěva restaurace.

Každého pozvání se děsíte a už dopředu vymýšlíte spolehlivé výmluvy… Jenže to jo právě chyba. Snižování váhy je totiž dlouhodobá záležitost a po celou dobu hubnutí přece není možné naprosto změnit svůj styl života a taková pozvání do restaurace neustále odmítat

Naopak, posezení s přáteli v příjemném prostředí může období hubnutí často velice zpříjemnit. Ovšem za předpokladu, že dodržíte několik zásad.

Hubnutí a dietyTakže tady jsou:


Výběr restaurace

Čím lepší, kvalitnější restaurace, tím je vhodnější pro hubnutí. Nejde jen o to, že kvalitní restaurace nemá zapotřebí používat tučné maso a všechno nastavovat moukou. Jde o celkový přístup k vaření a jídlu. V dobré restauraci byste se měli dobře najíst, nikoli přejíst.
Pamatujte si: Jste-li přejedeni, chuť už stejně příliš nevnímáte.

Výběr pokrmů

Jako předkrm zvolte vždy salát. Vyberte si něco, co by vás doma stěží napadlo připravit. K salátu vám často donesou i pečivo. Tomu se však pokuste odolat. Pokračovat můžete rybami nebo mořskými plody, můžete zkusit maso králičí nebo telecí.  Snažte se úplně vyhnout smetanovým omáčkám a omezit přílohy. Pokrm si můžete objednat i bez přílohy, jen se zeleninou, aniž by se nad tím dneska někdo pozastavoval. Sladké na závěr si dát můžete, ale nemusíte. Pokud na ně máte velkou chuť, zkuste lehký dezert z ovoce a tvarohu.

Výběr nápojů

Začněte vždy velkou sklenicí vody, vody s citronem či minerálky, poté vybírejte maximálně suchá vína, která raději popíjejte jako vinný střik. Raději se vyhněte pivu a míchaným nápojům, mají totiž vysoký obsah cukru. Naprosto nevhodné jsou destiláty.

Hubnutí a dietyNemějte výčitky
Návštěva restaurace je skvělou příležitostí k pomalému jídlu, užívejte si a netrapte se výčitkami svědomí ani tehdy, pokud byste váš běžný přísun energie snad mírně překročili. Stačí, když se následující den opět vrátíte ke svému zdravému jídelníčku.

Dodatek: A co na dovolené?

Určitě jste to zažili také: přijdete do hotelové restaurace, stoly se prohýbají pod spoustou lahůdek. Stravování formou švédských stolů je rozšířeno takřka všude. A většina z nás si řekne, no tak když jsem si tu dovolenou zaplatil, tak si ji pořádně užiju a pořádně se najím. Jenže když se pak po návratu postavíte doma na váhu, nestačíte se divit.

Zkuste pár tipů:
Pokud bude v některých zemích problém sehnat k snídani celozrnné pečivo, dejte si takové, jaké bude k dispozici, ale nepřekračujte množství zhruba padesáti gramů. O to více si můžete dát sýra, jogurtu, vajec, výjimečně i libovou uzeninu a k tomu vždy kus zeleniny či ovoce. Pozor na koláčky a další sladkosti.

Raději si neobjednávejte plnou penzi a až budete mít hlad kolem doby oběda, zkuste si dát v restauraci salát se sýrem nebo tuňákem nebo grilované maso či rybu jen se zeleninou.

Hubnutí a dietyOdpoledne se pokuste vyhnout sladkým nápojům a zmrzlinám, když si je však dopřejete, vyšší příjem energie pak můžete vykompenzovat tím, že si půjdete zaplavat nebo vyrazíte na delší procházku.

U večeře vždy začínejte salátem a sklenicí minerálky. Poté se rozhlédněte po rybách, libovém mase a přílohových zeleninách. Abyste předešli tomu, že se přejíte, jezte každé jídlo velmi pomalu. Uvědomte si, že z přejedení je člověku jen a jen špatně a špatný pocit na dovolené - ten jste si přece nezaplatili!

Místní speciality si neodpírejte, ale pokud jde o těstoviny nebo pizzu, jistě také stojí za ochutnávku. Je však dobré, pokud se vám povede spokojit se s poloviční porcí. K hubnutí totiž nejsou ideální. A sladkosti či zmrzlinu si dopřejte tak jednou či dvakrát za celý pobyt.


Více informací na téma diety a hubnutí naleznete na hubnuti.org.


Autorka článku:
Bc. Monika Divišová (výživový poradce),   www.hubnuti.org




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jdu tak 2x za rok, tak si tam dám, na co mám chuť Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pokud jsem pozvána do restaurace, není to zase tak často, tak jím normálně, pouze požádám o poloviční porci přílohy.
Obrázek uživatelky
profil
Všechno je to asi o vůli, tu já bohužel v jídle nemám, zas mě baví ale sportovat, jdu si zaběhat, hraju na pláži volejbal, playbeach, plavu, jezdím na bruslích, někde je v hotelu i fitko.
Obrázek uživatelky
profil
většinou si dávám salát...no a když je to nějaká slavnostní večeře tak jednou za čas se nic nestaneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Pokud jdu s přáteli na večeři,tak volíme opravdu lepší restauraci.Tam s podáváním jídla nespěchají a úmyslně nechávají krátké přestávky mezi podáním dalšího jídla.Není také žádná hanba,požádat o dětskou porci.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles