Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hubnutí průjmem? Nezodpovědná a nebezpečná záležitost!

12. 03. 2009 | Diety

Také už máte zimního počasí dost? Typická ladovská zima už je pryč a převládá doba „ani zima ani jaro“. Přesto příchod nového ročního období již někde ve vzduchu zřetelně cítíme a než se nadějeme, ukáže se nám v plné síle.

Pro některé z nás to znamená úlevu, příval nové energie a vidinu slunečních dní, některým se však při pomyšlení na jaro dělá husí kůže a v mysli mají jediné: jak co nejrychleji a nejefektněji zhubnout a pročistit organizmus po dlouhé zimě.

Návodů na to, jak správně a zdravě hubnout, existuje nespočet. Chytrá žena vám však představí způsob, kterého by se lidé měli naopak vyvarovat. Je jím průjmová dieta, tolik oblíbená především u modelek a celebrit, které potřebují rychle nějaké to kilo shodit a mít ploché bříško. Průjem ale nepřináší lidskému organismu nikdy nic dobrého. Je to záležitost, kterou je zapotřebí léčit.

Průjem neznamená očistu organizmu, je varovným signálem, že zažívání není v pořádku!

Lidské omyly

Přesto se stále mnoho lidí domnívá, že právě průjem organismus bezpečně pročistí a vznikají tak návody k nejrůznějším, často zdraví velice nebezpečným dietám. Jednou z takových diet je například tzv. jablečná očistná dieta, při které se doporučuje tři dny konzumovat pouze jablka a poslední den diety vypít večer půl šálku olivového oleje. Může to znít jako báječný dietní tip, avšak olivový olej může kromě průjmů vyvolat i žlučníkový záchvat obřích rozměrů!

Je pravdou, že díky průjmu odchází z těla tukové zásoby, ale kromě toho nás rychlostí blesku opouštějí také tekutiny a užitečné látky! Důsledkem toho může dehydratovaný pacient dokonce zkolabovat. Mnozí lidé na obhajobu průjmové diety argumentují častou zácpou. Ani v těchto případech není průjem řešením!

Namísto průjmových diet si raději jděte zaběhat. Uděláte mnohem líp!

Tak je to správně!

Pokud máte touhu pročistit si organismus a nastartovat jej, zapomeňte na projímavé čaje, projímadla a vyhněte se také radikální změně organismu.  Raději snižte celkový příjem energie, omezte bílkoviny, živočišné tuky a jednoduché cukry a naproti tomu zvyšte příjem vlákniny (ovoce a zeleniny) a potravin s nízkým glykemickým indexem. Prospěje to vašemu zažívání, zažene zácpu a vám už ke shazování kil postačí pouze správný a pravidelný pohyb.

Jestliže vás ale průjem – ať již nedobrovolně či úmyslně – postihne, začněte jej léčit. Pijte černý čaj, jezte banán, rýži a starší pečivo. Postupně přidávejte zakysané mléčné výrobky, průjem by měl do několika dnů zmizet. Pokud však přetrvává, neradujte se z úbytku váhy, ale utíkejte k lékaři!

 

Zdroj: Průjem plus.cz

Alena Rašková
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem vyzkoušela opravdu všechno, výsledek však přišel si až cca před rokem, když jsem narazila na nízkosacharidovou dietu. Hledala jsem dlouho něco, co není extrémně pro tělo, nemá negativní účinky a podobně. Výsledkem je zhubnutí 22 kg za tři měsíce, možná pro někoho málo, ale pro mě super výsledek. Jojo efekt se nedostavil, vyčistila se mi pokožka, váha se drží. Za mě tedy jendoznačne tento způsob, pokud mohu také konkrétně napsat - prodietix.cz. Hlavně neberte žádné tabletky, nesmyslné diety na vodě, šťávách a podobně.
Obrázek uživatelky
profil
Raději si udržovat postavu zdravou stravou a sportem, než se trápit s dietami.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles