Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejznámější a nejpopulárnější diety

15. 08. 2011 | Diety

Léto je snad konečně v plném proudu a to pro spoustu žen znamená jediné – zhubnout do plavek! Patříte do této skupiny také nebo jste letní hubnutí zavrhla? Máte za sebou seznam nejrůznějších více či méně úspěšných diet? Pokud jste na výše uvedené otázky odpověděla kladně, nepřestávejte číst následující řádky.


Připravili jsme pro vás přehled těch nejznámějších a nejpopulárnějších diet. Možná, že o některých slyšíte prvně a možná, že jste již některé zkusila. Napište nám své názory a poraďte ostatním čtenářkám jak na to!


hubnemeKromě zmíněných diet můžete nalézt spousty dalších rad, diet a návodů k efektivnímu hubnutí. Převážná většina diet je však postavena na jednom principu: omezení sacharidů (někde až příliš), stravu tvoří pak bílkoviny, tuky (v omezeném množství). Celá řada diet je jednostranná, hrozí nedostatek důležitých živin, u diet s velkým podílem ovoce může docházet i k trávicím problémům, podráždění žaludku, žlučníku, slinivky.


Většinu „zaručených“ diet slibujících velké váhové úbytky za velmi krátkou dobu, nelze dodržovat delší dobu, jde o diety krátkodobé, čili velmi rizikové a po jejich skončení dochází k tzv. jo-jo efektu. Dieta podle krevních skupin, zónová dieta – nejde prvotně o redukční diety, jde o jistý způsob stravování, dle svých tvůrců o zdravý způsob stravování. 

Přehled nejpopulárnějších diet

(kliknutím vstoupíte do nového článku, kde se dozvíte vše o uvedené dietě)

Atkinsonova dieta - nedostatek vitamínů, jo-jo efekt
Ananasová dieta
- zaručený jo-jo efekt, nedostatek bílkovin, podrážděný žaludek
Banánová dieta
- jednostranné, nezasytí, jo-jo efekt
Bezuhlovodanová dieta
- únava, slabost, jo-jo efekt
Bodová dieta
- nevyvážená strava
Cambridge dieta
- jo-jo efekt
Citrusová dieta
- jednotvárné, jo-jo efekt
Dělená strava
- dietologický postup, dlouhodobé
Dieta podle krevních skupin
- efekt není zaručen
Grapefruitová dieta
- snižuje cholesterol
Hroznová dieta
- podporuje imunitu a krásu
Mléčná dieta
- vyvolává pocit hladu
Plážová dieta
- úbytek svalové hmoty, žaludeční potíže
Ovocná dieta
- složení živin je nevyhovující
Tukožroutská polévka -
jednostranné s úbytkem svalové hmoty
Zónová dieta
  - náročná dieta


Redukce hmotnosti je v podstatě tak trochu „vedlejší účinek“ těchto výživových směrů. V tomto smyslu bychom zde mohli přiřadit i makrobiotiku (jde o životní styl, makrobiotika není jen způsob stravování, ale i určitá filozofie, jiný náhled na život).


Držely jste někdy dietu? A jaký byl výsledek?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to je problém skoro všude,vařit rodině a pak ještě pidi porce pro sebe zvlášt.hlavně jak zhubnout a nedostat chut na jídlo co připravujete zbytku rodiny,když ta to vaše odmítá.
krabičková dieta je asi jednodušší,ale cenové ne každému dostupná
Obrázek uživatelky
profil
Já s rodinou v Americe jsme drželi plážovou dietu, v originále South Beach diet. Úspěch jsme měli všichni tři, nejvíce zhubl otec rodiny, pak já a pak paní. Jakmile se tak vaří pro celou rodinu je to super, ale jak se má vařit pro manžela, děti a ještě si chystat něco extra pro sebe, tak nevím.
Obrázek uživatelky
profil
Já s rodinou v Americe jsme drželi plážovou dietu, v originále South Beach diet. Úspěch jsme měli všichni tři, nejvíce zhubl otec rodiny, pak já a pak paní. Jakmile se tak vaří pro celou rodinu je to super, ale jak se má vařit pro manžela, děti a ještě si chystat něco extra pro sebe, tak nevím.
Obrázek uživatelky
profil
moje kamarádka držela dietu "zahýbá mi manžel" a dvacet kilo je dole
Obrázek uživatelky
profil
to my jsme s kámoškou, to už je dávno, držely džusovou dietu, pak přijeli naši s výslužkou ze zabijčky a bylo to všechno naše snažení v háji...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles