Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Růstový hormon pomáhá obézním zhubnout!

11. 06. 2009 | Diety
Růstový hormon neboli somatotropin ovlivňuje nejenom růst lidského těla, ale je prospěšný i jinak. Může mít například protistárnoucí účinky nebo pomáhá nabrat svalovou hmotu. Jak ale zjistili švédští vědci, může pomáhat i s hubnutím.

Růstový hormon, klíč nejen k vysoké postavě

Růstový hormon je do krevního oběhu uvolňován ze speciální žlázy uložené na bázi lební, označované jako podvěsek mozkový. Množství produkovaného hormonu je určováno nadřazenou částí mozku, hypotalamem. Jeho hladina v těle kolísá v závislosti na denní době, přičemž nejvíce se ho tvoří ve spánku. Jeho účinek na růst je zprostředkován další látkou, růstovým faktorem podobným inzulinu (IGF-I). Růstový hormon ovlivňuje nejen růst celého těla, zejména tedy tělesnou výšku, ale působí i proti stárnutí.

Nadějné vyhlídky pro tlouštíky?

Růstový hormon pomáhá obézním zhubnout!Vědci ze švédského Göteborgu ve své studii zkoumali, zda má podávání látek, které způsobují uvolňování růstového hormonu, vliv na zdravotní stav a hmotnost obézních pacientů. Do studie bylo zařazeno 24 mužských pacientů ve věku 18–50 let, kteří měli tzv. BMI větší než 30, což značí obezitu. Polovina z nich užívala denně po dobu 8 týdnů přípravek, který způsobuje zvýšené uvolnění růstového hormonu, druhá skupina sloužila jako kontrolní a užívala pouze placebo. Výsledky byly pozoruhodné.

Pomůže zhubnout, ale není všemohoucí

Ve skupině, která užívala přípravek způsobující větší uvolňování růstového hormonu, došlo za osm týdnů studie k průměrnému úbytku na váze téměř o tři kilogramy, přičemž se pacienti nijak neomezovali v jídle a jedli stejně jako před začátkem studie. V jejich krvi byla zjištěna zvýšená hladina růstového hormonu a došlo i k odbourávání tělesného tuku. Navíc u všech těchto pacientů došlo i ke zvýšení metabolismu. Lze tedy říci, že podávání látek uvolňujících růstový hormon může pomoci obézním zhubnout. Ale pozor, tuto formu terapie není vhodné přeceňovat a měla by se používat jen jako podpůrný prostředek při ostatních způsobech hubnutí.

Zdroj: Růstový hormon.cz

 

Lydias

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Růstový hormon, pomáhá při spadávání. To je velice zajímavé.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles