Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Adrenalinové sporty – trocha vzrušení do života!

5. 04. 2010 | Fitness

Říkáte si občas, že fotbal, hokej, volejbal a další klasické sporty už Vás příliš nebaví? Chcete zažít něco úplně jiného, adrenalinového a nevšedního? Naše sportovní hitparáda Vám přináší ty nejbláznivější sporty a aktivity, které určitě musíte vyzkoušet i vy! Pozor ale, tohle nejsou sporty pro žádné padavky, ale pro aktivní lidičky, kteří si chtějí život užívat na plný pecky se vším, co k tomu patří!


Slackline – umění, které nepatří jen do cirkusové manéže


Slackline je poměrně novým adrenalinovým sportem, který si může vyzkoušet takřka každý. Ovšem začátky nebudou ani trochu lehké. Pokud obětujete pár modřin a odřenin, užijete si zábavu a adrenalin, který Vám můžou fotbaloví přátelé jen závidět. A co si představit pod pojmem Slackline? Jedná se o dva pevné body, mezi kterými je prověšen polyesterový popruh o šířce 25 mm. Úkolem slacklinelisty-začátečníka je přejít popruh z jedné strany na druhou.


radostTi zkušenější dokáží na popruhu skákat nebo dělat salta! Že je to nepředstavitelné? Tak teď si ještě představte, že pod sebou máte několikametrovou propast třeba v Yosemitském údolí. Právě tady se totiž začíná psát historie Slackline. Ale nemyslete si, že na první výšlap vyrazíte do hor. Začátky jsou těžší, než se zdají. Udržet rovnováhu na tak malém kousíčku popruhu vyžaduje skutečně trpělivost a snahu! Nesmíte s tím praštit po prvním neúspěchu. Všechno je  pouze o tréninku. Vaše tělo si musí zvyknout na nový pocit „ve vzduchu“. Mezi základní rady úspěšných slacklinerů patří jednoduché pravidlo: Nikdy se nedívej pod nohy!


Potápění mezi aligátory – aneb krokodýl Dundee má hlad!


Že by Vás nikdy nenapadlo, že je takový sport reálný? A proč ne? Pro adrenalinové nadšence je potápění mezi aligátory velkým lákadlem. Takové potápění probíhá v zoologických zahradách. Ošetřovatelé aligátory speciálně cvičí a starají se o to, aby v průběhu tvého potápění nedostali hlad:).  Potápíte se s obyčejnou vzduchovou bombou a ve speciálním obleku. A všude kolem Vás plavou dvoumetroví aligátoři.


Že je tohle zlý sen? Ale běž, zkusit se má všechno! Bohužel tento adrenalinový zážitek není příliš rozšířený v našich zeměpisných šířkách. Nejznámější středisko, které potápění s aligátory nabízí je na Floridě. Nechcete si udělat malý výlet? Poznáte nové kraje a okusíte plavbu mezi predátory, kteří Vám nedají ani na chvíli klid. Ale nebojte, úmrtnost u tohoto sportu je stejná jako například u hokeje=) takže žádný strach a směle do toho!


Downhill – adrenalin na kolech


cyklistaDownhill je adrenalinový sport pro všechny nadšené cyklisty! Úkolem je projet předem určenou trasu za co nejkratší čas. Že to zní nudně a jednoduše? Problém je v tom, že cyklisté sjíždí ze strmých kopců. Trasa bývá dlouhá až 5 kilometrů a je plná přírodních, ale i uměle vybudovaných překážek. Takže skokánků si na nich užijete docela dost! Tohle není nic pro padavky! A že byste vyjeli na tenhle výlet s obyčejným „horákem“?


To ať Vás ani nenapadne! Pro Downhill se používají speciální celoodpružená kola. Tento sport je docela nákladnou záležitostí, ale vzrušení z jízdy trvá ještě dlouho po skončení závodu. Ovšem četnost zranění jde zde poměrně vysoká! Pokud Vás ani tohle neodradilo, zkuste se tomuhle sportu začít naplno věnovat a zkuste si sjet třeba pro začátek naše české hory:) Kam to dotáhnete, je jen na Vás! Třeba si jednou podáš ruku s mistrem světa v Downhillu – Bohumilem Hájkem!


Free running – i Spiderman se může jít schovat!


Free running je vlastně takové umění pohybu. Je to zajímavý sport nejen pro samotné sportovce, ale především pro publikum. Jistě ho od vidění znáte, jen nevíte, kam ho zařadit. Vzpomeňte si – blázni, kteří skáčí přes auta, zábradlí, schody atd. Občas bývá tento „sport“ zaměňován s le parkourem, ale pokud bychom se na něj zeptali člověka, který parkour dělá, odvětí nám, že ve free runningu jsou prostě pohyby, které se v parkouru neuznávají.


Zakladatelem free runningu je Francouz Sébastien Foucan. Toto umění v sobě spojuje prvky triků a pouličních skoků (které jsou ale vyznavači parkouru považovány za „neefektivní“). Dodnes si někteří tyto dva sporty pletou, pokud se o ně začnete blíž zajímat, rozdíl uvidíte i vy! Mottem free runnerů je: Následuj svou cestu! Budete je následovat i vy?


Paragliding – když už Vás obyčejný padák nebaví!


padakO Paraglidingu jste už určitě hodně slyšel/a. Ale co takhle si něco takového vyzkoušet na vlastní kůži? Paragliding je také leteckým sportem, ale k pohybu vzduchem se místo padáku používá padákový kluzák. Jak nabrat tu správnou rychlost? Nastartovat své křídlo můžeš buď ze strmého kopce, nebo pomocí tažného zařízení. Hlavním cílem paraglidingu je uletět největší vzdálenost během nekratší doby. A že to vážně jde! V průběhu několika hodin může zkušený pilot uletět i stovky kilometrů.


A jak lze kluzák vlastně ovládat, abyste nám neuletěl/a do Afriky? Ovládání je příliš jednoduché z pozice teorie, ale v praxi je tomu úplně jinak. K ovládání kluzáku stačí tři speciální šňůry. Pokud se chcete tomuto zajímavému sportu věnovat, získejte zkušenosti v kurzech paraglidingu. Zde získáte vědomosti o mechanice letu, leteckých předpisech, konstrukci padákového kluzáku a meteorologii. Zvlášť meteorologie je u tohoto sportu důležitá. Protože pokud se změní počasí a směr větru, kdo ví, kde bychom Vás potom hledali...:)


Kieneova houpačka – aneb bungee už je out!


Kdo by si nechtěl zkusit skok padákem nebo bungee jumping?! Ten, kdo si ho už zkusil, může mluvit o fantastickém adrenalinovém zážitku. Adrenalin Vám doslova prýští z každého kousíčku těla a zažijete úžasný pocit z překonání nebezpečné situace. Milujete pocit při zhoupnutí na houpačce, ale už v mládí jste vymýšlel/a jakým způsobem dosáhnout větší rychlosti a většího zhoupnutí? Teď máte možnost splnit si své dětské sny!


Kieneova houpačka je něco, co se s bungeem nedá vůbec srovnávat! Je založena na podobném principu – také si skočíte z mostu, ale nedrží Vás žádné pružné lano. Skáčete z kraje mostu na pevném laně a ve speciálním  postroji. Nad hladinou se „zhoupnete“ rychlostí 90 – 110 km v hodině! Wow! Tak to je teda nářez! Následně si můžete vybrat. Buď Vás nahoru zpátky vytáhnou nebo si do vody s radostí skočíte! Tohle není sport pro nějaké ustrašílky! Tohle je sport pouze pro lidičky, kteří neznají strach, nebo jsou schopni ho překonat!


Aerotrim – vydej se na výlet do kosmu!


mrakyAerotrim je zajímavý druh zábavy! Sníte o tom, že se jednou vydáte do kosmu a zažijete ten úžasný stav beztíže? Závidíte kosmonautům a nechcete se smířit s tím, že pokud nebudete disponovat větším obnosem peněz, že tenhle stav nikdy nezažijete? Omyl! Aerotrim je přesně něco pro Vás! Tenhle úžasný přístroj věrně kopíruje stav beztíže!


Aerotrim tvoří kruhová sestava tří na sobě nezávislých kružnic, které se otáčejí různými směry. A uvnitř kruhu jste připoutaná vy! Tento druh adrenalinu slibuje skutečně netradiční zážitek a pocity. Zajímavé je ovšem i to, jak vypadáte, když z tohoto Aerotrimu konečně vyskočíte na pevnou zem:) Zkrátka a dobře, pokud si chcete užít něco, co tě alespoň trošku přiblíží ke splnění svého snu o létání v kosmu – Aerotrim je jasná volba!!!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
všetkého primerane
Obrázek uživatelky
profil
sport nemusím,a už vůbec ne adrenalinový Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
adrenalín, ale nie za každú cenu
Obrázek uživatelky
profil
proč ne, a co třeba airsoft???Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem už na to stará,ale vždy mě to přitahovalo a nikdy jsem nenašla odvahu.Možná když jsem byla opravdu mladá,ale to zase tyto aktivity nebyly.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles