Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Běhání je ideální pohyb

18. 06. 2012 | Fitness
Běh má jednu nespornou výhodu, můžete jej praktikovat kdykoli a kdekoli. Poslední dobou se běh po vzoru Ameriky stává velkým hitem i u nás. A není divu! Běhat může téměř každý a pravidelný trénink dokáže vytvarovat krásné sexy křivky.

Trenérka Radka Vandasová vysvětluje hlavní benefity běhání: „Základním předpokladem zdraví je střídání aktivního zatížení a odpočinku. To běh zaručuje. Pravidelným a přiměřeným tréninkem dokážeme pozitivně ovlivňovat srdeční a dýchací systém, obecnou vytrvalost, psychickou odolnost, imunitu, dokážeme kontrolovat tělesnou hmotnost a přinášíme tělu psychickou relaxaci. Do jisté míry dokážeme podpořit funkčnost svalového a kosterního systému a zlepšit kvalitu spánku.

Dívka běháBěhání je navíc vhodné prakticky pro všechny zdravé ženy. Pokud trpíte silnou nadváhou, je třeba začít velmi pomalu a ideálně po konzultaci s trenérem, který vám vytvoří osobní plán tak, abyste si neublížila.

Navíc, pokud začnete běhat na jaře, máte šanci stihnout některý z kratších podzimních závodů. A znáte snad lepší motivaci, než s kamarádkou uběhnout 10 km centrem Prahy? Můžete zkusit třeba závod například We Run Prague, který se běží 1. září.

Rozhodněte se pro běhání, aneb každý začátek je těžký


Pokud pravidelně nesportujete, budete pravděpodobně bojovat s motivací a vůlí. Zkuste sparing partnera, založte si běžecký deníček a zapisujte si své úspěchy nebo si pořiďte technologické vychytávky, které vám zaznamenají průběh běhů a můžete je pak archivovat ve svém počítači, telefonu, sdílet do profilu na sociálních sítích apod., to vše vás dokáže „nakopnout“ do začátku“, radí trenérka.

Můžete také vyzkoušet společné tréninky, kde se můžete poradit s kvalifikovanými trenéry, naučit se správný styl běhání i rozcvičky a vyzkoušet běžecké boty přímo v terénu. Takže při jejich nákupu nebudete bezradná.

Pohyb

Víte, kolik kalorií spálíte

při běhání?


Běh 9 km/ h - 300 kcal za 30 min
Cyklistika 16 km/h - 240 kcal za 30 min
In-line - 200 kcal za 30 min
Běžky - 220 kcal za 30 min
Plavání - 150-400 kcal za 30 min
Tenis - 200-300 kcal za 30 min
Frisbee - až 150 kcal za 30 min
Jóga - 100 kcal za 30 min
Chůze - 5km/h 150 za 30 min


Tip pro ještě efektivnější běhání


Správné boty jsou základem dobrého a zdravého běhání, proto si je vybírejte pečlivě a nebojte se nechat si ve specializovaných obchodech poradit. Ženám často „padají“ kotníky, čím se zvlášť při běhu ničí klouby. Je tedy potřeby si vybrat takové boty, které umí kotník vrátit do neutrální polohy.


Zdroj, foto: Nike

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a ještě dodám, že: motivace, abych s kamarádkou uběhla 10 km centrem Prahy pro mě není motivací. Jsem z Ostravy a měla bych to trošku od ruky.
Ale možná, že článek je určen hlavně pro Pražačky. A za Prahou je jen véééééliká kupa ..... a pak už nic.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmoc ráda běhání nemám - spíše rychlejší chůzi
Obrázek uživatelky
profil
Ideální? Podle mě teda ne, akorád si zničíte klouby. Jsou zdravější způsoby pohybu...
Obrázek uživatelky
profil
dle mého názoru běhání není příliš ideální pohyb, myslím si, že z dlouhodobého hlediska pravidelné otřesy kolenních kloubů při dorazech na zem po letech způsobí citelné problémy. Alespoň jsem slyšela o člověku, který spoustu let běhal závodně a teď je rád, že vůbec chodí.
Obrázek uživatelky
profil
mě běhání není ideální,mám raději kolo nebo chůzi
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc