Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Běžkařské trasy

23. 11. 2010 | Fitness

Na běžkách máte během cesty možnost zastavit se na jednotlivých místech a rozhlédnout se po krásách, stejně jako v případě cyklotrasy můžete využít obdobné trasy pro běžky, které jsou v zimě obvzláště kouzelné. Tisíce běžkařských tras se v sezóně zaplní turisty, kteří si užívají aktivní pohyb, čerstvý vzduch a nádherné výhledy. 

 

Tipy na pár krásných běžkařských tras 

 

Krušnohorská magistrála

Tato trasa spojuje všechny nejvyšší krušnohorské vrcholky včetně Klínovce. Sníh je tady pravidelně upravován do široké stopy, a proto je cesta vhodná pro klasické běžkování i takzvané bruslení. Po cestě na běžkách budete míjet několik obcí s možností ubytování i občerstvení.

 

Boží Dar

Okolí Božího Daru je skutečným rájem pro běžkaře. V zimní sezóně je zde udržováno mnoho lyžařských stop, rozbíhající se do všech stran. Celkem si můžete vybrat ze stovky běžkařských cest a pro milovníky sjezdového lyžování jsou v blízkosti ski areály.

 

Bouřňák

Na Bouřňáku lákají lyžaře především sjezdovky, ale jsou zde i běžkařské tratě, které se táhnou v celkové délce sedmdesáti kilometrů. Zimní středisko Sport Centum Bouřňák nabízí také lyžařský běžecký stadion se zázemím pro rekreační lyžaře a závodníky.

 

Krkonoše

Nejvyšší hory Česka milují především příznivci hřebenových túr, nádherné výhledy, prošlapané stopy a hlavně dokonalé zázemí.

 

Šumava

Nabízí běžkařům ideální příležitosti, trasy vedou většinou hluboko v lesích, jen občas se vynoří nějaký nádherný výhled. Krásná příroda v blízkosti národních parků působí jako zimní pohádka.

 

Jizerské hory

JIzerské hory jsou pro běžkaře rájem, mají vše, co milovníci lyžařské stopy milují, nádherné tratě, okouzlující přírodu a hlavně dokonalý servis. Jizerská padesátka se stala legendou.

 

Vysočina

Ráj pro běžecké lyžování na Vysočině, strojově upravované trasy najdete především na Žďársku v lokalitě Žďárské vrchy, pak v Novém Městě na Moravě a okolí, kde si mohou běžkaři projet i závodní okruh, na kterém se v minulých letech jezdily i závody světového poháru.

 

Severní Morava

Na Severní Moravě najdete k lyžování mnoho míst, a to jak pro trénované sportovce, tak pro rodiny s dětmi.  Můžete se vydat třeba na Beskydské nebo Jesenické hřebenové túry s dětmi, třeba na Bumbálky nebo Soláň.

 

Jižní Morava

I na Moravě si mohou přijít milovníci zimních radovánek na své. Krásné jsou vyjížďky po hřebenech Chřibů, Moravským krasem nebo Podyjím.

 

V České republice existuje přibližně 300 různě kvalitních běžeckých tratí. Dělí se na lehké, střední a obtížné. Ty lehké tratě by měli zvládnout i ti největší začátečníci, případně rodiče s odrostlejšími dětmi. Střední tratě jsou vhodné pro sváteční běžkaře, kteří už mají nějaký ten kilometr najetý a hledají kromě zábavy i výzvu. Ovšem obtížné tratě jsou vhodné jen pro zkušené mistry lyží.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Já osobně miluju běžkování Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsme nebyli asi 3zimy běžkovat...mně to moc nejde..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je z čoho vyberať
Obrázek uživatelky
profil
my jezdíme do Beskyd máme to za humny a pak do Krkonoš na Labskou a tam je to balzám na nervy no prostě super. Už se letos těším.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším až pojedem s přítelemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles