Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brazilian Jujitsu - bojové umění

24. 02. 2011 | Fitness

Brazilské Ju Jitsu, které někteří mohou znát pod zkratkou BJJ, je bojové umění, sport a sebeobranný systém, který je zaměřen především na úchopy a boj na zemi. Tento bojový sport byl odvozen od japonského bojového umění Kodokan judo na začátku 20. století a vznikl z japonské ju jutsu v 19. století.


Toto bojové umění podporuje hlavně zásadu, že menší a slabší člověk se může úspěšně ubránit oproti většímu a silnějšímu útočníkovi pomocí správné techniky a uplatňováním páčení a škrcením porazit nepřítele. Výhodou většího a silnějšího soupeře je z dosahu a silnějších úderů, které ale po uchopení a následném škrcení, páčení nebo znehybnění hodně zeslábnou a proto má šanci i menší a značně slabší jedinec se ubránit. Brazilské Ju Jitsu umožňuje velkou škálu technik uchopení, škrcení, páčení a hodů. 

 

Toto bojové umění má spoustu účinných technik, kterým každý - a to i ženy a slabší jedinci - dokáží bezpečně zneškodnit každého soupeře. Každá z těchto technik je za dobu existence brazilského Jiu-Jitsu mnohokrát prověřena a stále se zdokonaluje pro rychlé a snadné využití v reálném boji. Hlavním cílem je dosáhnutí dominantního postavení na zemi, a efektivně použit všechny pozice a techniky bránění se od dolní části a vládnout nad útočníkem z horní polohy.

 

Na Brazilské Jujitsu budete potřebovat tréninkové i závodní speciálně vyvinuté kimono, které je přímo pro brazilské jutsu. Na tomto kimonu jsou výšivky a nášivky obvyklé pro tento typ kimona. Kalhoty jsou v pase na šňůru a mají zesílená prošitá kolena. Kimono je většinou celé v bílé barvě, ale můžete se setkat například i s modrým nebo černým kimonem.

 

Ve světě je Brazilian Ju Jitsu velice populární a je poměrně odlišné od Ju Jitsu, které se cvičilo a cvičí v současné době u nás. Tento bojový sport je velmi dobrý na zlepšení vaší fyzické kondice, obratnosti a pohyblivosti. Posílíte si sebevědomí, naučíte se účinně bránit, najdete nové přátele, účelně využijete svůj volný čas, zbavíte se přebytečného tuku a zformujete si svoji postavu a v neposlední řadě změříte své síly s ostatními.

 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík,nevím co bych k tomu napsala,prostě jsi znalá bojového uměníSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Japonci jsou opravdu šikovní¨. Takové krásné když je někdo umí. Chodím 7 let na judo a stále jsem pro velkým natčencem SmajlíkSmajlík . Je to můj největší koníček. Poslední dobou (nástupem na SŠ) ¨Neníé tolik času. Nedokážu jsi představit že byh tetka s nm skončila . Ano byli tu chvíle kdy jsem chtěla . Byli tu ale vždy tací,¨kteří mě přemlouvali . Což je jedině dobřeSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
japonci jsou šikovníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles