Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chůze - nejjednodušší způsob, jak si udržet kondici

29. 09. 2011 | Fitness
Pohyb patří k člověku,  lze si tak zachovat zdraví i krásu. Existuje spousta sportů, které můžeme provozovat. Chůze patří k nejjednoduššímu způsobu, jak si udržet dobrou kondici. Je to nejpřirozenější pohyb, bez kterého se neobejdeme. Při chůzi můžeme také zhubnout.

Má spoustu předností, není nikterak náročná, při chůzi nehrozí žádný velký úraz, pokud se budeme kolem sebe pozorně dívat. Na procházku můžeme vykročit sami, s přítelkyní nebo s domácím mazlíčkem. Pravidelná chůze nám navodí dobrou náladu.

Chůze a naše zdraví

Chůze má pozitivní vliv na naše zdraví. Pomáhá posilovat organizmus. Procházky na čerstvém vzduchu dovedou dělat zázraky. Náš pohybový aparát a imunita je odolnější. Nepoškozuje klouby, ani vazy. Pomáhá posilovat svaly, srdce a krevní oběh. Zabraňuje vzniku osteoporózy. Chůze je receptem na dlouhověkost. Pravidelnou chůzí si udržíte dobrou tělesnou kondici. Budete odolnější vůči různým nemocem. Můžete si naplánovat delší procházku. Každý krok navíc se cení. Do schodů si raději vyjděte po svých a výtah nepoužívejte. Chůze zlepšuje koordinaci pohybu a prokrvuje mozek. Je vhodná také pro nemocné jednice nebo starší lidi, kteří už žádný sport vykonávat nemohou. Aktivní pohyb je důležitý nejen pro tělesné zdraví, ale i pro dobrou duševní kondici. Pokud jste psychicky na dně, uděláte lépe, když půjdete na půlhodinovou procházku, než když si vezmete tabletku na uklidnění. Denním sportováním, zejména chůzí, můžete zvýšit svoji tělesnou zdatnost.

Pěší turistika

Je přístupná všem a není přitom vázána na speciální vybavení. Lze ji pěstovat ve všech ročních obdobích a téměř všech věkových kategoriích. Výhodou turistiky je, že dáváte přednost pohybu na čerstvém vzduchu, tento  sport patří k nejzdravějším. Můžete pořádat výšlapy, procházky a výlety do přírody.

Hubnutí díky chůzi

Pokud chcete zhubnout, zařaďte do svého denního režimu rychlejší chůzi, při které se rychleji spalují kalorie. Chůze je nejlepším přítelem člověka, který si chce udržet fyzickou kondici nebo shodit pár přebytečných kilogramů. Pravidelnou chůzí můžete zformovat postavu. Uděláte nejen něco pro své zdraví. Čím rychlejší je vaše chůze, tím rychlejší je spalování kalorií.

Chůze patří k nejjednoduššímu pohybu a způsobu, jak si udržet zdraví.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Chodím 4x týdně na H.E.A.T. je to chůze na páse který je poháněn pouze vlastní silou.Je to perfektní a může se chodit za každého počasí.
Obrázek uživatelky
profil
Svatá pravdaSmajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
rychlá chůze....ale přinutit seSmajlík
Hezký článek - inspiruješ násSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je dobrá,ale na hubnutí to na mne nějak nepůsobí.Neumím chodit pomalu,takže svižná chůze je pro mne samozřejmost i když mně bolí kolena.
Obrázek uživatelky
profil
již v názvu je potvrzena "svatá pravda"
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík