Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cvičení doma s pomůckami aneb příprava do plavek!

17. 04. 2017 | Fitness
Jaro vystřídalo zimu a s teplými měsíci přichází čas na budování lepší fyzické kondice, nabuzení organismu a v neposlední řadě přípravu na plavkovou sezónu. Všechny tyto cíle se dají splnit zdravým životním stylem, ke kterému neodmyslitelně patří pohyb. Kromě vzhledu bychom měli myslet na to, že pohyb nám pomůže cítit se dobře po psychické i fyzické stránce.

Možná se cvičením začínáte, nemáte čas chodit do fitka nebo se Vám moc nechce pobíhat venku po rozpálených a přelidněných cyklostezkách. Ke cvičení doma vám bohatě postačí půl hodiny času, trocha místa a můžete začít!

Přinášíme vám několik tipů, jak si účinně zacvičit doma:


cvičení domaPro pevný zadeček a stehna jsou vhodné dřepy v různých modifikacích. Můžeme cvičit dřepy s koleny blíže u sebe, nebo s rozkročenýma nohama. Pro zdatnější jedince doporučuji dřepy na jedné noze. Nezapomínejte však, že při správném dřepu se nám neodlepují paty od země ani se k sobě nepřibližují kolena. Pokud byste chtěli dřepy s účinkem na celé tělo (posílení hlubokého stabilizačního systému), kupte si HALF BALL. S HALF BALLEM se dá dělat mnohem více cviků než jen dřepy a procvičíte s ním celé tělo.

Na pevné bříško se dá perfektně využít gymnastický míč (GYM BALL), který nám pomůže provádět správně cvičení na břišní svalstvo a zároveň nám zabraňuje přetěžování bederních svalů. Základní cvik se provádí v leže na zádech na míči, nohy zafixované na zemi a zvedáme hrudník pouze v rozsahu, kdy nám zabírají břišní svaly (ne do úplného sedu). Ruce máme v týl s palci na spáncích. Druhým cvikem spíše na spodní část břišních svalů je ve vzporu ležmo (klik) s nohama na míči a přitahujeme kolena k hrudníku. Nezapomínáme na správné dýchání, tedy při záběru vydechujeme.

Dalším velice účinným cvikem je takzvaný plank. Principem cviku je výdrž v poloze, která vypadá jako základní pozice při kliku, s tím rozdílem, že se opíráte o předloktí. Důležité je, aby hlava byla v prodloužení těla a tělo se neprohýbalo a bylo zpevněné.  Ze začátku postačí vydržet několik vteřin, později to můžou být i celé minuty. A k čemu nám tento cvik slouží? Kromě všech břišních svalů se zapojují i vnitřní svaly trupu (hluboký stabilizační systém páteře). Další svaly, které se zapojují jsou bederní svaly, ohybače kyčlí, stehenní svaly, hýžďové svaly, ale také svaly ramenní.

Zdroj, foto: Hervis



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !