Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kickbox - moderní bojové umění

16. 03. 2011 | Fitness
Kickbox je moderní bojové umění dnešní doby a jeho filozofií je skutečný sportovní zápas se soupeřem v ringu. V roce 1964 Japonci převzali Muay Thai a vytvořili vlastní způsob, dnes známý pod názvem kickboxing. Ke kickboxu patří taktika zápasu a psychická příprava každého bojovníka, která je nerozlučnou součástí každého tréninku.

Kickbox je vhodný pro všechny odvážné chlapce a dívky, ženy a muže, kteří se chtějí naučit účinně bránit a útočit. Dále je vhodný pro ty, kteří chtějí mít perfektní postavu a důvěru v sebe sama.  Při tomto bojovém sportu se naučíte boxovat, používat nohy, kolena, lokty, zápasit na blízko a to díky klinčům a chvatům, posilovat s vahou vlastního těla, naučíte se překonat strach z kontaktu, a v neposlední řadě budete součástí kolektivu.

Co budete potřebovat
Pro začátečníky postačí jakýkoliv sportovní úbor, například kraťasy a triko. Kickbox se cvičí na boso, takže přezůvky a podobně potřebovat nebudete, ale pořídit byste si rozhodně měli chrániče zubů, bandáže a boxerské rukavice, suspenzor, chránič holení a nártů, prsní chránič (ženy), bandáže rukou a také helmu.

Kickbox se dělí do třech kategorií. První kategorií je semi kontakt, což znamená, že zápas není v ringu. Ihned poté, co jeden zápasník dá bod a trefí se do těla svého soupeře, se zastavuje čas a přičítají se body. Druhou kategorií je lightcontact, který se také neodehrává v ringu, ale zápasí se jedno kolo, které trvá 3 minuty. U tohoto zápasu jde hlavně o technický boj, ve kterém je možné diskvalifikovat za přílišnou tvrdost. A třetí kategorií je full contact, při kterém se zápasí v ringu na 3 kola a to s dvouminutovou přestávkou. U této kategorie musí být každý kontakt proveden technicky a s dostatečnou tvrdostí a mimo  úderu koleny a lokty se používají úplně všechny techniky.   

Součástí tréninku je rozvoj všeobecné pohybové zdatnosti, kondice, obratnosti a koordinace. Cílem je tělo postupně zvykat na zátěž. Trénink se skládá z nácviku technik nejdříve do vzduchu, následně na pytlích, lapách a ve dvojicích. Nedílnou součástí tréninku je kondiční příprava formou posilování s vahou vlastního těla. Vznik tohoto bojového sportu se datuje do 60. - 70. let minulého století a je s ním spojena světová asociace, tzv. World Kickboxing Association.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kickbox a box je úžasnej propadla jsem tomu. člověk si tam i vybije zlost Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sport pro mě. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka