Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klíč k úspěchu je v pravidelném cvičení

12. 09. 2009 | Fitness
Pravidelný pohyb a cvičení jsou důležité pro zachování dostatečné svalové síly a udržení funkčního rozsahu pohybu ve všech kloubech. Cvičit byste měli pravidelně, nejlépe dvakrát denně – ráno a večer.

Před cvičením je vhodné zařadit teplou koupel, po které je snazší rozhýbat klouby v celém rozsahu jejich přirozeného pohybu. Pohyb by však nikdy neměl být vykonáván do extrémních bolestivých poloh. Po správném rozcvičení by klouby neměly bolet déle než několik minut.

Nebojte se rehabilitace


Sestavu cviků optimální pro váš zdravotní stav a stupeň kloubního postižení vám zpočátku pomůže sestavit rehabilitační pracovník. S ním můžete spolupracovat i nadále, avšak pravidelnost a důkladnost domácího cvičení už bude záležet jen na vašem rozhodnutí a sebekázni.

Klíč k úspěchu je v pravidelném cvičeníOdpočívejte


Po cvičení je důležitý vydatný odpočinek. Přes den byste si měli dopřát 30 až 60 minut odpočinku vleže. Klouby by měly při odpočinku zaujímat přirozenou polohu, aby se předešlo vzniku jejich nežádoucích deformit.


Čerstvý vzduch pro zdraví


Kromě pravidelně prováděné sestavy domácího cvičení jsou pro pacienty s revmatoidní artritidou vhodné i některé sportovní aktivity na čerstvém vzduchu. Například pravidelné procházky, jízda na kole, plavání nebo turistika.

Jako prevence osteoporózy je vhodné skákání přes švihadlo nebo míčové hry. Naopak tam, kde už byla osteoporóza prokázána, jsou vhodná silová cvičení. Cviky s doskokem a míčové hry u pacientů s osteoporózou nedoporučujeme, protože by mohly zvýšit riziko zlomeniny.

V pravidelnosti je klíč k úspěchu


Komplexní cvičební program by měl zahrnovat tři typy cvičebních sestav: posilování, sestavu pro udržení nebo zvýšení pohyblivosti a cvičení na posílení celkové kondice. Neexistuje žádný ideální cvičební program vhodný pro každého, záleží na vašich časových možnostech a aktuální fyzické kondici.

Přesto – aby cvičení vůbec mělo nějaký smysl – mělo by být protahovací a silové cvičení prováděno denně a cvičení pro udržení fyzické kondice alespoň 30 minut nejméně čtyři dny v týdnu.

Zdroj: Revmatické nemoci.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určite je to tak
Obrázek uživatelky
profil
100% pravda
Obrázek uživatelky
profil
Na nafouknutém velkém balonu se dobře sedí i u počítače a rovnají se tím záda.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem měla vždycky problém se donutit cvičit. Minulý týden jsem našla výborný web www.fithall.cz, kde jsem našla různá videa se cvičením (joga, pilates, bodystyling, atd.) Doporučuju.
Obrázek uživatelky
profil
se mohu jen podepsat Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles