Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novoroční desatero: PROMĚŇTE SVÉ předsevzetí v realitu!

29. 01. 2016 | Fitness
Každoročně si na Nový rok svatosvatě slibujete, jak letos začnete pravidelně sportovat a skutečně zhubnete? V danou chvíli se splnění tohoto úkolu zdá jako naprostá samozřejmost. Realita ale bohužel už tak jednoduchá nebývá, většina takových plánů totiž mívá jepičí život. Pokud chcete tentokrát opravdu docílit vysněné postavičky, řiďte se radami, které pro vás sestavili odborníci.

V první řadě zapomeňte na rychlé diety, připomínající spíše hladovku. Tento přístup vede pouze ke zpomalení metabolismu a následnému nežádoucímu jo-jo efektu. Pokud si chcete vysněnou figuru udržet déle než do konce ledna, je nutné začít tentokrát úplně jinak. K dosažení perfektního těla je zapotřebí dodržovat základní pravidla, díky kterým se váš sen stane realitou.

1. Buďte konkrétní a stanovte si reálné cíle

Chcete-li svému předsevzetí opravdu dostát, buďte při jeho formulaci konkrétní. Slíbit sám sobě, že „letos zhubnu“, je sice dobrý první krok, ale předsevzetí „zhubnu do začátku léta 10 kilogramů“ vás přinutí na sobě opravdu pracovat. Základem úspěchu je nepřeceňovat se a stanovit si splnitelné cíle.

Eliptický trenažér2. Vše si naplánujte

Udělejte si plán, co pro splnění svého předsevzetí uděláte. Předem si určete, kolikrát týdně budete sportovat, a jak bude vypadat váš jídelníček. Jedině tak budete mít nad sebou neustálou kontrolu. Při sestavování hubnoucího plánu zůstaňte nohama na zemi a zohledněte své reálné možnosti. Pokud jste s časem na štíru a nestíháte dojíždět do sportovního centra, naplánujte si raději cvičení v pohodlí domova.

3. Dodržujte pitný režim

Nezapomínejte na pravidelný přísun tekutin. Dehydrované tělo paradoxně zadržuje více vody a nejen, že se můžete cítit nafouklí, ale dlouhodobý nedostatek tekutin může navíc způsobit i závažnější poruchy organismu a zpomalení metabolismu.

4. Jezte pravidelně a hlídejte si jídelníček

Pokud se naučíte pravidelně a kvalitně stravovat, máte více jak z poloviny vyhráno. Snažte se jíst alespoň pětkrát denně a udržovat mezi jídly pauzu maximálně tři hodiny. Nesmírně důležitá je pak také skladba jídelníčku. Ten by měl být pestrý a obsahovat vyvážený poměr sacharidů, proteinů, lipidů a ostatních látek. Přijímejte dostatek bílkovin, kvalitních tuků a sacharidů z různých zdrojů.

5. Bez cvičení to nepůjde

Bez pohybu se to rozhodně neobejde. Správná fyzická aktivita vám dodá nejenom energii a zaplaví tělo endorfiny, ale podstatně urychlí i snahu dostat se na vysněnou váhu. Při redukci hmotnosti je důležité vybrat vhodný sport a intenzitu. Mezi pohybové aktivity zařazujte jak ty určené přímo pro pálení tuků (tzv. aerobní činnost), tak i silový trénink, který vám kromě ještě většího rozeběhnutí metabolismu zajistí i vytvarování postavy.

6. Kombinujte pohyb

Stejně jako není vhodné jíst pouze stravu jednostranně zaměřenou, i cvičení by mělo být různorodé. Ideální variantu představuje kombinace aerobní činnosti s posilováním, tak totiž spálíte tuky a vytvarujete postavu nejefektivněji. Pokud chcete sportovat opravdu pravidelně, zařiďte si doma soukromou posilovnu. Stejně jako veřejná, tak i domácí posilovna by měla obsahovat tři hlavní zóny: prostor pro rozcvičení a strečink, aerobní zónu a část posilovací.

novoroční desatero


Aerobní zóna je v domácích podmínkách nejčastěji zastoupena rotopedem nebo eliptickým trenažérem. V současnosti jsou nejpopulárnější eliptické trenažéry a na popularitě získávají také běžecké pásy. Oblíbené jsou hlavně proto, že zapojíte celé tělo a pohyb na nich je pro většinu lidí zábavnější než např. na rotopedu. Posilování by mělo být nezbytnou součástí tréninku nejen pro nárůst svalové hmoty, ale i pro zpevnění postavy. Ideální řešení pro domácí posilovnu představují multifunkční posilovací věže či lavice a činky.

7. Nebuďte v tom sama

Bojíte se, že nezvládnete pravidelně dodržovat cvičební plán? Starou známou pravdou je, že ve dvou se to lépe táhne. Zapojte tedy do cvičení i kamarádku nebo partnera a hubnutí vám půjde lépe od ruky.

8. Pochlubte se

Nenechávejte si své plány pro sebe a rozhlaste do světa, že se snažíte se svojí postavou něco udělat. Vědomí, že o vašem snažení ví i vaše okolí, vás bude motivovat k co nejlepším výsledkům a nedovolí vám jen tak přestat.

9. Bavte se

Pokud chcete, aby se hubnutí stalo přirozenou součástí vašeho života, přestaňte se jím stresovat. Vyberte si takovou sportovní aktivitu, která vás jen tak neomrzí. Ať jde o hubnutí, tvarování postavy či zejména u mužů o nabírání svalové hmoty, průběhem tohoto procesu byste se měli bavit, ne trápit.

10. Odměňte se

Dostála jste svému předsevzetí a splnila svůj cíl? Nezapomeňte na odměnu, rozhodně si ji zasloužíte. Udělejte si radost a pořiďte si něco pěkného do šatníku – samozřejmě v nové konfekční velikosti. :-)

Zdroj, foto: Kettler



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak teď už jen někoho, kdo bude cvičit se mnou =) Buďto partnera překecat, nebo se domluvit s nějakou kamarádkou =)Ale nejhorší je u mě dodržovat pitný režim a hned poté správný jídelníček :-/
Obrázek uživatelky
profil
taky si předsevzetí nedávám
Obrázek uživatelky
profil
Předsevzetí si nedávám..ale několik rad jistě ráda využijiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles