Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Samá voda – první vytrvalostní závod na světe v indoor orientačním plavání

5. 02. 2010 | Fitness

V Centru Babylon se 6. 2. od 20.00 hod. do 23.00 hod koná první vytrvalostní závod na světě v indoor orientačním plavání. Orientační sporty zažívají boom, tlačí se už i na olympiádu. Pohyb zajímavým terénem po trase, kterou si závodník určí sám podle mapy, je zážitkem v každém prostředí – v lese, v parcích, na zasněžených pláních, na ledových plochách švédských jezer nebo českých rybníků, na bikerských stezkách.


Vodní prostředí a plavání jako způsob pohybu zatím zůstává dost pozadu – a to je škoda. Orientační plavecké závody, která se zatím konaly, lze spočítat na prstech ruky. Závod, který se uskuteční 6.2. 2010 , bude ve vetšině ohledu světovým unikátem! Systém závodu, při kterém budou sportovci vybaveni plastovými mapami nakreslenými podle mezinárodně platného klíče pro orientační sporty, umožní opravdu vytrvalostní výkon – dlouhá trasa bude obnášet nejméně 1500 m pohybu vodou. Očekává se účast kolem stovky registrovaných orientačních bežců včetne špičkových závodníku – hvězdou dosavadního startovních pole je zatím juniorská vicemistryně světa Šárka Svobodná.


bazenZávodníci dostanou jednou možnost vybrat si i trasu postupu skluzem po tobogánu. Veříme, že nejen podají skvělý sportovní výkon, ale budou mít i nezapomenutelný zážitek! Na rozdíl od orientačních závodů v lesích či ve skalách, které jsou zážitkem pro závodníky, ale diváci jsou poněkud ochuzeni (ačkoliv i divácký požitek z takových závodu se už podarilo pomocí GPS zprostředkovat), závod ve vodním prostředí bude nepochybne skvělou podívanou! Bazén bude od 21.00 patřit především závodníkům. Zájemci o start z řad verejnosti se mohou (až do vyčerpání kapacity míst na startovce, dané časovými důvody) zaregistrovat přímo na místě, nedostanou však mapy – místo další kontroly si budou muset zapamatovat. To by ale neměl být problém; a možná, že práve mezi nimi se skrývá budoucí vítěz!


Zdroj: Centrum Babylon.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Samá voda – první vytrvalostní závod na světe v indoor orientačním plavání:

Samá voda  – první vytrvalostní závod na světe v indoor orientačním plavání
Samá voda  – první vytrvalostní závod na světe v indoor orientačním plavání
Samá voda  – první vytrvalostní závod na světe v indoor orientačním plavání
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !