Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na lyžování v České republice

16. 11. 2010 | Fitness

Lyžování je velmi oblíbený zimní sport, kterému se věnuje skoro každý, ať už dítě nebo důchodce. Lyžování je stará dobrá klasika s poměrně dlouhou historií. Pokud patříte mezi lyžaře, kteří jakmile napadne první sníh, opráší svoje lyže a vyráží na hory, užíváte si sjíždění a myslíte si, že vaše ladné obloučky z vás udělají kvalitní jezdce, věřte, že i lyžování se modernizuje, jak výbava, tak technika sjíždění dělá pokroky. Proto se předem dobře připravte, nakupte potřebná vybavení, nezapomeňte na helmu a brýle a pak už jen počkejte na první sníh a můžete vyrazit. A teď pár tipů, kam můžete na lyže jet.

 

Lyžařský areál Zadov - Churáňov

Nachází se zde celkem 7 sjezdovek, většinou lehké až střední obtížnosti o délce 4,5 km. Sjezdovky se nejméně 2x denně upravují a jsou uměle zasněžovány. Téměř celý areál je osvětlen a sjezdovky jsou pro večerní lyžování vždy čerstvě upraveny. V areálu najdete i 3 zařízení s možností rychlého občerstvení. 

 

Lyžařský areál Soláň

Ski areál se nachází v Beskydech a je vhodný hlavně pro rodiny s dětmi a začínající lyžaře, ovšem i pokročilí lyžaři si zde přijdou na své. Celkem tu najdete 1 725 metrů tratí, všechny jsou upravovány a všechny mohou být i uměle zasněžovány. Je zde i možnost večerního lyžování a pro snowboardisty se v areálu nachází i snowpark.

 

Lyžařské středisko Harrachov

Nachází se v Krkonoších, na pomezí s Jizerskými horami v údolí řeky Mumlavy. Pro milovníky lyžování zde čekají profesionálně upravené sjezdovky i běžecké tratě. Mnoho sjezdovek je zde vybaveno nejmodernějším systémem umělého zasněžování, který umožňuje si kvalitně zalyžovat až 5 měsíců v roce. 

 

Lyžařské středisko Horní Mísečky - Medvědín

Celkem zde najdete 9 sjezdovek, 7 vleků a 2 lanovky, dlouhé dohromady 11,7 kilometrů, které tvoří 1 kilometr dlouhá černá sjezdovka, která se řadí mezi nejobtížnější a nejkvalitnější sjezdovku v Česku. Pro běžkaře je zde k dispozici 67,5 kilometrů stop rozdělených do 11 tratí.

 

Lyžařské středisko Benecko

Celkem je zde 8 sjezdovek měřících celkem 4 kilometry, umělé zasněžování některých sjezdovek i večerní lyžování. Areál je vhodný pro rodiny s dětmi, pro začínající lyžaře, ale i ti z řad náročnějších lyžařů si zde přijdou na své. Najdete zde i snowtubing, pouštění na gumových člunech po sněhu o délce dráhy 150 metrů. Dále středisko nabízí čtyřsedačkovou lanovku, 12 vleků a 7 běžeckých tratí, které měří dohromady 44,5 kilometrů.

 

Lyžařské středisko Říčky 

Areál se nachází v Orlických horách a nabízí čtyři sjezdové tratě, moderní čtyřsedačkovou lanovku o délce 1 200 metrů a dále dva vleky. Sjezdovky jsou různé obtížnosti a tím dávají možnosti opravdu všem. Dále jsou zde běžecké tratě, a to v délce 42 kilometrů.

 

Další dobré lyžování můžete zažít například v Herlíkovicích, v Peci pod Sněžkou, Praděd, Svatý Petr, Rokytnice nad Jizerou, Klínovec, Pustevny, Špičák, Jánské Lázně, Monínec, Ještěd, Lipno, Malá Úpa, Vítkovice, Mosty u Jablunkova, nebo třeba v Mladých Bukách. Ve všech těchto střediscích najdete řadu služeb, které lyžaři ocení. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
......Krušné hory -Klínovec
Obrázek uživatelky
profil
Ve dvaceti letech jsem stoupla poprvé na lyže,první jízda karambol, nemocnice.... Bojím se na lyže stoupnout,ale musím říct, že s manželem a dětmi jezdíme každý rok na hory. Manžel je vášnivý lyžař, děti to chytlo a já po jedenácti letech už sjedu sem tam malý kopeček,ale když nemusím nelyžuji a raději sleduji rodinku v teple v kiosku u dobrého svařáčku Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kdysi jsem lyžovala, ale po operaci páteře jsem na lyžích nestála. Už bych se i bála, navíc nesmím upadnoutSmajlík Manžel se synem na lyže jezdí rádi.
Obrázek uživatelky
profil
U nás lyžuje celá rodina mimo mně. Ale když se jelo na lyže, vždycky jsem jela s nimi a dělala týlové zabezpečení.
Obrázek uživatelky
profil
nechci zimu a sníh, musím ho odklízetSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle