Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Typy jógy a jejich význam

22. 08. 2015 | Fitness
Pozitivní účinky jógy na tělo a mysl objevuje stále více lidí. To je důvodem, proč lze lekce jógy nalézt téměř v každém fitness centru. Cvičení rozvíjí flexibilitu a stabilitu těla anavozuje duševní rovnováhu. Obecně existuje více druhů jógy, proto je vhodné vyzkoušet různé lekce a vybrat si takovou, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Jóga může být výborným začátkem dne, kdy tělo uvolní, protáhne a nastartuje pro celodenní aktivity. Cvičení přispívá ke zrychlení metabolismu, ke zlepšení krevního oběhu, zvyšuje pružnost páteře a podporuje správné držení těla. Obzvlášť pokud máme sedavé zaměstnání, jóga skvěle napravuje škody, které celodenní sezení tělu přináší.

Flowyoga - dynamické cvičení, jehož základem je pozdrav slunci a další pozice klasické jógy. Flowyoga klade důraz na dýchaní a na samou podstatu jógy.

Gravidyoga – cvičení pro těhotné ženy s cílem pozitivně ovlivnit průběh těhotenství a porod. Vychází ze staroindických zkušeností, učí správné technice dechu a využívá jógových ásán.

Typy jógy a jejich významHathayoga
– je pomalejší, jemnější, klade velký důraz na očistění těla, zpevnění, dýchání a meditaci.

Naamyoga
- cvičení pro zdraví, které posiluje psychiku a kondici těla, zlepšuje činnost mozku a má dobrý vliv na paměť. Propojením cvičení, dechových technik, meditace a manter dochází k odbourávání stresu.

Poweryoga
– dynamické cvičení v rychlejším tempu, které je fyzicky náročnější, a tak pomáhá při hubnutí a udržení váhy. Narozdíl od tradiční jógy, kde se v jednotlivých pozicích setrvává poměrně dlouho, se zde pozice dynamicky střídají. Důraz se klade na sílu a ohebnost.

Vinyasayoga – dynamický styl jógy, kde jsou jednotlivé pozice plynule pospojovány v jednu sestavu, což vede k prohřátí, posílení a protažení všech svalů. Cvičení dokonale rozvíjí flexibilitu a sílu celého těla, ozdravuje, očišťuje organismus a zbavuje únavy, napětí a stresu.

Zdroj, foto: Balance Club


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Typy jógy a jejich význam:

Typy jógy a jejich význam
Typy jógy a jejich význam
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !