Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrazte na túru za pěknou postavou i zábavou

16. 08. 2019 | Fitness
Potíte se několikrát týdně ve fitku, abyste si vyrýsovali tělo do plavek? Aktuální letní počasí přitom vybízí k aktivitám venku. Tak běžte a sportujte na čerstvém vzduchu.  I obyčejná chůze vás může dostat do skvělé formy. Dejte své permanentce do fitka prázdniny a vyzkoušejte turistiku. Začněte pozvolna v nenáročném terénu a postupně si přidávejte. Brzy si všimnete, jak turistika pozitivně ovlivňuje nejen vaše tělo, ale navíc i zlepšuje náladu.

1.    Zlepší se vám funkce kardiovaskulárního systému
Mírná až střední intenzita cvičení napomáhá zvýšit kapacitu plic a zlepšit srdeční funkci.

2.    Zlepší se vám rovnováha a koordinace
Členitý a rozmanitý terén turistických stezek nutí vaše tělo se zpevnit. Tím si zlepšujete stabilitu a celkovou koordinaci.

3.    Budete mít lepší náladu
V přírodě se odreagujete od každodenního shonu a vyplavíte nahromaděný stres. Odpočinou si i vaše smysly a mozek bude svěžejší a pozornější.

turistka

4.    Zbavíte se přebytečných kil
Fyzickou aktivitou pálíte kalorie. Navíc se při pomalém a stálém pohybu, nastartuje spalování tuků. Zkombinujte chození a zdravou stravu a máte vyhráno! Tělo se vám začne měnit před očima.

5.    Užijete si zábavu
Objevování nových cest a pobyt venku může být zábava sama o sobě. Pozvěte na túru i své přátele a vychutnejte si čas strávený v přírodě. A kdo ví, třeba si chůzi v přírodě tak oblíbíte, že se od obyčejných vycházek postupně propracujete až k velkým horským túrám.


Jak ze sebe při turistice dostat co nejvíce? Tady je několik tipů:

•    Zvolte svižné tempo
Během túry zvyšte intenzitu pohybu a zkuste se rozběhnout. Pokud se na běh necítíte, zvolte tempo mezi svižnou chůzí a joggingem.

•    Vyšlápněte pořádný kopec
Čím strmější kopec si zvolíte, tím intenzivněji musí vaše tělo pracovat. Dejte si práci a najděte si trasu s pořádným stoupáním, které pro vás bude výzvou.

•    Zkuste vyšší nadmořskou výšku
Trénink ve vyšší nadmořské výšce má hned několik výhod pro vaše zdraví a celkově přispívá k lepší kondici. S každým výškovým metrem bude počet spálených kalorií stoupat strměji. Navíc hory představují mnohem náročnější terén, většinou doplněný i o delší vzdálenosti. V případě vysokohorské turistiky si počínejte opatrně, začněte postupně a vydejte se na ni až po získání turistických zkušeností.

•    Měňte terén
Začněte na rovince a postupně přejděte na písčitý nebo kamenitý povrch. Chůze na nerovném terénu vám pomůže zapojit hluboké svalstvo a šlachy na nohách, takže krásně posílíte kotníky.

Pokud k výletu do přírody přiberete své přátele, bude turistika nejen dobrodružná, ale i zábavná. Když se nebudete šetřit, zapotíte se a spálíte pěknou dávku kalorií. Udržet své tělo zdravé a v kondici pro vás pak nebude problém. Je jen na vás, co od turistiky očekáváte a jak vysoké cíle si stanovíte. Vyrazte na túru, užívejte si každý krok a sami uvidíte, jak vám turistika může pomoci dosáhnout váš cíl.


Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Venku je to jistě lepší než ve fitku vždycky..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles