Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Wrestling - někdy až brutální bojový sport

29. 03. 2011 | Fitness
Wrestling je sportovní bojový sport a profesionální show, která je populární hlavně v Americe, Kanadě, Japonsku a Mexiku. Jde o jeden z nejsledovanějších sportů v USA vůbec, někdy je až brutální, ale spousta scén je jen nafilmovaných, protože jsou moc nebezpečné.

Ve wrestlingu nejde o zápasení, ale o storyline, což znamená příběh. Zápasníci dostávají stále nové a nové storyline a vyvyjí se tak jejich osobnost a postavení v celé show, a prožívají takový příběh a s ním jej prožívají také fanoušci a diváci.

Wrestling vznikl v 60. - 70. letech minulého století a dnes obsahuje prvky souboje, sportu a divadla. Je oblíbenou zábavou po celém světě. Jde o boj muže proti muži nebo dvou žen, při kterém je dovoleno skoro vše a je koncipován jako realita, přičemž boj je více  méně fingovaný. Pravidla jsou velmi kontroverzní a může se zdát, že vůbec žádná nejsou, ale ta základní existují, jsou ale velmi často pozměňována, porušována a dokonce i rozhodčími občas opomíjena.

Wrestling začínal jako pouťová a cirkusová atrakce, kde zápasníci plnili roli buď hodného nebo zlého. Dnes je založen na napětí, adrenalinu, emocích a hlavně pobavení a zábavě. Ale jedná se o velmi odvážný a drsný sport, který vyžaduje nekonečný trénink, odvahu a kondici. Wrestlingové zápasy jsou téměř vždy secvičené, ale někdy nevyjde všechno podle plánu, protože některý zápasník se může nechat strhnout atmosférou utkání a pak může být i nebezpečný. A právě tohle dělá z wrestlingu jedinečnou podívanou a strhující show s velkým rizikem.

V Americe je tento sport zdrojem zábavy a vzrušení hlavně mezi mládeží, protože kombinuje zajímavé charaktery a dramatické příběhy. V Čechách je tohle sportovně divadelní představení relativní novinkou, ale již v minulých stoletích byl součástí různých cirkusů nebo poutí. Pro někoho je to sport, pro někoho zábava a pro jiného zbytečným násilím. Při wrestlingu jsou také různé styly, například mexický je rychlý a je v něm používáno hodně letových chvatů, uvidíte při něm masky a malé wrestlery. Jižní styl třeba zase upřednostňuje tradiční roli hrdiny a padoucha.

Při wrestlingu jde hlavně o to, předvést umění zápasu a show, aby byla vzrušující podívaná plná nečekaných zvratů a dramatických překvapení. Wrestling také mohou provozovat ženy, příkladem jsou například známé zápasnice Leilane Kai, Bull Nakano, Bertha Fay a Alundra Blayze nebo z dnešní doby Trish Stratus, Lita, Jacqueline a Jazz. Mohou zápasit i ženy, protože wrestling neslouží k tomu, aby si v ringu soupeři mezi sebou vyřizovali nějaké spory nebo aby se co nejvíce pobili, ale slouží k pobavení hlavně diváků. Dá se říci, že wrestling je jedno velké divadlo a téměř všechno, co se děje v ringu je jen jako.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kdysi jsem roky koukávala na WRESTLING,MOJI HRDINY byly Bret Hart,Owen Hart,Diesel,Undertakker,...vím,byla to jenom show,ale zábavná SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles