Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Začít cvičit strečink není žádná věda

4. 05. 2009 | Fitness

V nabitém programu moderního člověka může být obtížné najít čas pro jakékoliv cvičení. Pokud však alespoň malou chvilku ve svém každodenním programu vyhradíte strečinku, určitě nebudete litovat. Pravidelné cvičení prospěje vašemu zdraví, dodá vám energii a zredukuje všudypřítomný stres. Začít a posléze i pokračovat s cvičením strečinku není nijak náročné, nutná je jen vůle vytrvat.

Kdy cvičit?
Nejlepší je začínat krátkým strečinkovým cvičením každý den. Vstaňte o pouhých deset minut dříve a získaný čas věnujte protažení. Na cvičení si vyhraďte své místo. Nejlépe blízko postele, díky tomu pak nebude problém skulit se po probuzení přímo do cvičebního. Ranní desetiminutovku věnujte především protažení nohou, paží, zad a krku.

Strečink je vlastně jeden z nejpřirozenějších druhů pohybové aktivity. Dokonce i lidé, kteří nechtějí o sportu ani slyšet, se čas od času s požitkem protáhnou. Při strečinku protahujeme jednotlivé svaly a svalové skupiny do jejich plné délky, čímž zvyšujeme jejich elasticitu, svalový tonus a rozsah pohybu v příslušném kloubu.

Co je k tomu potřeba?
Na to, abyste mohli provozovat strečink, nepotřebujete nic. Nebo spíš téměř nic, povinnou výbavou je vaše tělo a dále několik základních vědomostí o tom, jak správně cvičit. Již méně povinnou výbavou je pohodlné sportovní oblečení a cvičební podložka.

Co byste měli vědět, než se pustíte do cvičení:
 - Před zahájením protahování je nejprve potřeba svaly zahřát a rozcvičit. Několik dřepů nebo krouživých pohybů pažemi by mělo předcházet každému strečinkovému cvičení.

 - Všechny strečinkové cviky a sestavy provádějte pomalu a plynule. Jakmile ucítíte ve svalu napětí, pohyb ještě více zpomalte nebo zastavte. Každý cvik několikrát opakujte.

 - Cvičení vás nesmí bolet, cviky nikdy neprovádějte „přes moc“.

Sám, nebo v kolektivu?
Ať už se rozhodnete cvičit v soukromí domova, nebo se navzájem podpořit s přáteli, vždy – alespoň zpočátku – by na vás měl dohlédnout zkušený odborník a upozornit vás na chyby, kterých se případně dopouštíte. Inspiraci, jak a co konkrétně cvičit, najdete na internetu, v knihách a samozřejmě v každém dobrém fitness centru, kde vám se cviky i správnou technikou ochotně poradí.


 

Zdroj: Křečové žíly.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to dobré cvičenie
Obrázek uživatelky
profil
Strečink je pomalé cvičení. Ještě tak vědět jak na to. Prý jsou informace na internetu. Tak se pustíme do vzdělávání.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles