Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravě jez a hýbej se – budeš fit

6. 05. 2012 | Fitness
Dětí trpících nadváhou nebo obezitou v České republice neustále přibývá. Není proto překvapením, že narůstá i počet těch, které se potýkají s nemocemi, jež se k obezitě a nadváze váží a dříve byly typické pro dospělé (např. cukrovka 2. typu, nebo vysoký tlak).

Proto sepreventivně-vzdělávací projekt YesNeYes obrací právě k dětem a snaží se jim vštípit zásady zdravého životního stylu, racionálního stravování i pravidelného sportu. Jednou z aktivit projektu jsou každoroční Jízdy YesNeYes – edukační roadshow na základních školách pořádané napříč republikou. Sportovní, kulinářský a vzdělávací program v letošním roce doplní moderátorská dvojice Jiří Mádl a Tereza Tobiášová.
Projekt YesNeYesJízdy YesNeYes letos zavítají do pěti základních škol napříč Českou republikou. V každé z nich proběhnou dvě show. Dětem z prvního stupně je určen zkrácený hodinový program, starší uvidí téměř dvouhodinovou akci. Jízdy odstartují ve středu 9. 5. v pražské ZŠ náměstí Curieových, 10. 5. se přesunou do 25. ZŠ v Plzni a poslední jarní Jízda zamíří 11. 5. do ZŠ Smečno. Zbývající dvě Jízdy YesNeYes budou realizovány na podzim 2012.

O Jízdách YesNeYes

Projekt probíhá již pátým rokem na základních školách v Čechách a na Moravě. Za dobu jeho existence jej navštívilo již téměř 8 000 dětí.
Mladí protagonisté vytváří pro děti zábavnou show plnou nových informací a zážitků. Vystoupení kuchařů s přípravou chutného a vyváženého jídla střídají bloky ukázek pohybových aktivit. Projekt YesNeYes„Interaktivitu Jízd YesNeYes zvyšuje zapojení dětí do samotného programu. Společně s kuchaři se učí připravovat zdravé pokrmy, mohou si vyzkoušet jízdu na BMX či moderní taneční styly. Vzdělávací část programu je potom zaměřena především na základy zdravého stravování, poznávání rozdílů mezi vhodnými a nevhodnými pokrmy   zdůraznění přínosů pravidelného pohybu nejen v dětství, ale i v dospělosti,“ vysvětluje David Drahonínský.

Přímo na Jízdách YesNeYes jsou také pořádány vědomostní soutěže o drobné sportovní dárky, jejichž cílem je podpořit zapamatovatelnost předávaných informací o zdravém životním stylu.
V rámci Jízd YesNeYes probíhá i dotazníkové šetření zjišťující vztah dětí a mládeže k pohybovým aktivitám a zdravému stravování. Mezi nejzajímavější zjištění minulého roku patří například fakt, že celá třetina dětí drží nebo se chystá držet nějakou dietu, nebo že u dětí meziročně klesl zájem o fastfoody o 15 %.

Jirka MádlJízdy YesNeYes 2012 s Jiřím Mádlem

Letošní Jízdy YesNeYes se představí v novém kabátě. Všechny akce podbarvené speciálním mixem hudby profesionálního DJ bude moderovat herec a showman Jirka Mádl ve společnosti herecké kolegyně Terezy Tobiášové. Zábava se propojí s nenásilným sdělením: zdravě jez a hýbej se – budeš fit. „Pohyb, pohyb, pohyb! To bylo moje dětství. Sport mi pomohl najít kamarády a zbavit se dětské oplácanosti! Chci to na Jízdách YesNeYes říct každému, kdo nesportuje!“ říká herec Jiří Mádl.
Vystoupení moderátorů bude střídat blok kuchařů. Ti společně s dětmi uvaří dvě jednoduchá a zdravá jídla, která si děti mohou snadno připravit samy doma. Na kuchařskou show naváží vystoupení tanečníků, tanečnic, jezdců na BMX a jednokolce. Cílem jejich exhibice bude děti zaujmout a ukázat jim, že sportování může být daleko zábavnější a přínosnější než pasivní hraní her na počítači.

Zdroj, foto: YesNeYes


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je prospěšné zapojovat mládí do zdravé výchovy, obzvláště formou soutěže.
Obrázek uživatelky
profil
škoda že takovýhle program nemáme v Slovenský republice na školách Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles