Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 největších chyb, které dělají české ženy při péči o svou pleť

9. 01. 2018 | Krása
Jaké největší chyby dělají české ženy při péči o svou pleť? Mnoho Češek se stále zapomíná večer odličovat, o hloubkovém čištění ani nemluvě, často se nevyznají v kosmetických přípravcích, a především – s péčí o svou pleť začínají pozdě. Právě to pro ni ale může mít neblahé následky.

1. problém: Nemám čas


Nejčastější chybou, kterou české ženy dělají, je to, že si na péči o svou pleť neudělají čas. Ten je přitom jen otázkou priorit a najít si tři minutky ráno a pět minutek večer na hýčkání se, není zase až tolik. Přestože ráno spěcháme, měly bychom si vždy udělat čas alespoň na tyto 2 kroky, a sice čištění pleti – ideálně mycí emulzí – a následně použití krému odpovídajícímu našemu typu pleti. Večer je pak nezbytné pečlivě odlíčit především řasy odličovačem očí, na očištění make-upu lze opět použít mycí emulze, nejlépe s AHA kyselinami, a dopřát si důkladnější péči včetně například boosterů a očních krémů.

péče o pleť2. problém: K odlíčení stačí cokoliv na tamponku


Kosmetičky upozorňují na to, že micelární a pleťové odličovací vody a mléka, které se nanášejí na tamponky, nejsou hloubková čistidla, ale pouze povrchová. Proto odbornice doporučují použít k čistění ideálně mycí emulze, které spolehlivě rozpustí všechny nečistoty, jež se na pleti zachytí. Jedná se o hloubkové čistění, díky němuž potom krém či jakýkoliv další přípravek snadno pronikne do pleti a dokáže se dostat i do hlubších vrstev a řešit to, co potřebujeme zlepšit.

3. problém: Nepoužívám make-up, tak proč pleť čistit?


Mnohé české ženy si podle odbornic myslí, že když se nelíčí dekorativní kosmetikou nebo nepoužívají make-up, nemusí si pleť před spaním nijak čistit, a stačí, když si obličej pouze omyjí vodou. Ale to je velká chyba. Protože i na nenalíčené pokožce se přes den usazuje prach, nečistoty a sama také produkuje maz. To všechno je třeba odstranit.

4. problém: Jakýkoliv krém je dobrý


Další problém, s nímž se kosmetičky u českých žen setkávají, je to, že volí krém nevhodný pro svou pleť. Rozhodně doporučují poradit se o jeho výběru s profesionálem. Každá žena by se měla snažit o to mít na prvém místě zdravou pleť. Často se stává, že ženy, které například trpí dermatitidou, mají rozšířené žilky, akné nebo dehydrovanou pleť, místo toho, aby se nejprve věnovaly řešení těchto problémů, mají doma anti-age péči. Na prvním místě je ale zdraví pokožky, a až poté anti-age péče! Krásná je taková pleť, která je zdravá.

5. problém: Mé pleti udělá večer nejlíp jedině spánek


Není to tak. Právě večer máte jedinečnou šanci dopřát pleti důkladnější péči a podpořit tak během spánku její maximální regeneraci. Vhodné je použít boostery, oční krém a zejména vhodný krém dle typu pleti.

6. problém: Nechci za péči o pleť moc utrácet


Dalším problémem českých žen, který je ale naštěstí poslední roky na ústupu, je to, že české ženy nechtějí do kvalitní péče investovat. Raději si kupují odličovací přípravky nebo krémy v akci a nehledí na svůj stav a potřeby pleti. Je to podle odbornic velká škoda, protože každodenní domácí péče je velmi důležitá, a pokud se propojí s pravidelnou péčí v kosmetickém salonu, dosáhne se postupně viditelných výsledků.

7. problém: Střídání značek je pro pleť dobré


Nevhodné je podle odbornic také časté střídání přípravků od různých značek, které způsobí v pokožce „zmatek“, a kýžený efekt se pak nedostaví. Mnohem lepší je vybrat si kvalitní kosmetiku jedné řady, aby se účinky jednotlivých přípravků mohly doplňovat.

8. problém: Jeden krém mi stačí na celý rok


Jeden krém na celý rok rozhodně nestačí. A to nemluvíme jen o jeho množství, ale především o typu. V létě jsou vhodnější lehčí krémy s patřičným UV faktorem. Sluníčko narušuje kolagen a elastan, takže pleť musíme chránit a předcházet jejímu předčasnému stárnutí. Popravdě, krém s faktorem je vhodné používat celoročně, protože i když je pod mrakem, působí UVA a UVB záření. Na podzim i na jaře je dobré dopřát si kosmetickou kúru i velké odborné ošetření v salonu, zkrátka intenzivnější péči, aby se nastartovala regenerace pleti. V zimě – v případě, že trávíte hodně času venku – je dobré používat výživnější krémy, které zajistí, že vaše pleť bude chráněná před mrazem i větrem. Pokud ale trávíte více času v kanceláři, je vhodné používat hydratační boostery a krémy.

9. problém: Co bylo dobré pro maminku, je dobré i pro mě


Našim maminkám se ani nesnilo o účincích kosmetiky, kterou máme k dispozici dnes. Kosmetičky se shodují v tom, že nejpřevratnější novinkou jsou přípravky obsahující peptidy. Ty mají tu schopnost, že dokážou dopravit účinné látky do hlubokých vrstev pokožky, což se dá dobře využít především v boji proti vráskám.

10. problém: Na péči o pleť mám ještě spoustu času


Co Češky v pozdějším věku nejčastěji mrzí, je podle kosmetiček fakt, že se o sebe a svou pleť nezačaly starat dříve. Doporučila bych všem ženám, aby samy sobě věnovaly čas, naučily se správně pečovat o svou pleť doma a jednou za měsíc navštívily kosmetický salon. Je to důležité nejen kvůli odbornému ošetření pleti, ale i kvůli relaxu, kterého se jim tu dostane. Kosmetička má k dispozici profesionální přípravky, jež jsou vysoce účinné, ovšem zároveň vyžadují odborné zacházení, takže se běžně neprodávají.

Ženy by na sebe navzdory přílivu každodenních starostí neměly zapomínat a bez výčitek svědomí by si měly vyhradit alespoň jednou za měsíc pravidelný čas jen a jen pro sebe. Každý se nám nejprve podívá do tváře a díky pravidelné péči a moderním kosmetickým přípravkům můžeme vypadat co nejlíp. Šaty si můžete koupit nové, kdežto pleť už nikdy nevyměníme. Proto jí věnujme tu největší péči, jakou si zaslouží





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !