Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Antivráskové desatero

21. 02. 2017 | Krása
Že jste už o vráskách četla všechno a hydrataci, kvalitní spánek, pečlivé odličování a ochranu proti UV záření vyjmenujete i ze spaní? Prozradíme vám dalších deset účinných chvatů, které se v boji s útočícím zubem času budou hodit.

1. Gymnastika nejen pro tělo!

Významným malířem vrásek je hmotnostní jojo efekt. S nadváhou proto zatočte včas a hubněte s pestrým jídelníčkem, pravidelným pitným režimem a maximálně po půl kile týdně. A hýbejte se! Krevní oběh napumpovaný endorfiny tvořícími se při pohybu zpříjemní pohled do zrcadla i životní pocit. Pokožka se prokrví a rozzáří i díky otevření pórů při pocení.
Cvičit se dá samozřejmě i s obličejem, řadu návodů najdete na Youtube. Výmluvy na nedostatek času neplatí, obličejovou gymnastiku zvládnete při čtení, u televize nebo v autě…

2. Pružná kůže stárne pomalu

Nechcete-li vsadit na aerobní cvičení, zkuste alespoň jógu. Ta totiž pomáhá proti projevům stárnutí na všech frontách, udržuje pružné klouby, svaly a šlachy a podporuje i žlázy s vnitřní sekrecí: Opravdu osvědčeným hitem poslední doby je hormonální jóga, která vám pomůže nejen s pletí. Většině lidí ovládajících alespoň základní ásany nebo pravidelně cvičících 5 Tibeťanů byste hádali o několik let méně nejen díky mladistvým pohybům a dobré kondici.

Pleťový servis 3. Zhluboka dýchat…

…vykročit rázně, břicho zastrčit – pokračuje známá píseň. Okysličený organismus se lépe popere nejen se stresem, ale také se známkami stárnutí (oba jevy spolu úzce souvisejí). Většinu dne dýcháme povrchově, ale zaměříte-li se na prohloubení dechu, případně ovládnete jógová dechová cvičení, proměníte se nejen navenek.

4. Profesionální anti-age produkty jsou nejlepší investicí

Rychlost, s jakou pleť stárne, je dána geneticky, významnou měrou se však na ní podílejí i vlivy okolního prostředí, a také to, do jaké míry se sami o sebe staráme. Mnohým nežádoucím projevům spojeným s přibývajícím věkem se dá předejít používáním vhodných přípravků. Opravdu účinné anti-age produkty jsou vyvinuty tak, aby stimulovaly kožní buňky k vlastní tvorbě klíčových látek – kolagenu a elastinu.

5. O čem se moc nemluví

Málokdy se hovoří o významné souvislosti mezi stavem pokožky a tlustým střevem. Nemusíte hned absolvovat colonhydroterapii (mechanický výplach tlustého střeva), což je alternativní metoda, která dle svých příznivců přináší v důsledku zdravější střevní flóru i zářivější pleť. Úplně stačí, když budete dbát na pravidelné vyměšování, přiměřený pitný režim a vhodný jídelníček s dostatkem vlákniny.

6. Kyselý životabudič, jako je citron (šípek, jahody a paprika mají také mnoho vitaminu C), se pije hlavně kvůli neutralizaci žaludku při překyselení.

Ranní šálek teplé vody se šťávou z půlky citronu nalačno nastartuje metabolismus a dodá tělu potřebný vitamin C, což je jeden z nejstatečnějších vráskobijců. Řada lidí nedá dopustit na vlažnou vodu se lžičkou kvalitního jablečného octa a pro velký úspěch ji pijí i před spaním. Ostatně octový roztok používaly už naše babičky jako osvědčený přírodní elixír nejen na oplachování vlasů pro jejich větší lesk, ale i k detoxikaci a omlazení pleti.

7. Úsměv, prosím…

Pití brčkem nebo ze sklenic s úzkým hrdlem, pískání na psa, špulení rtů a samozřejmě kouření stojí za vznikem vrásek kolem úst zejména u žen s tenčími rty a suchou jemnou pletí. Pokud je už máte, víte, že je odčaruje úsměv?

8. Hlavu vzhůru!

Vrásky mají spadeno na jemnou kůži na krku a jejich vznik podporuje především četba v posteli s vysoko nastlanými polštáři, permanentně sklopená hlava k tabletu či telefonu, ale také ruční práce. Tyto činnosti prokládejte pomalým rotačním cvičením hlavy, především lehkými úklony hlavy do stran, dopředu a dozadu, otáčením hlavou podél osy páteře (přesné návody na cvičení lze najít na webu), za nějž vám poděkuje i krční páteř, nebo pomalým předsouváním spodní čelisti (zároveň skvělá prevence vzniku podbradku).

9. Oči chtějí jemnou péči

Namáháte-li oči volající po návštěvě očního lékaře mhouřením při ostření, každý pozná, že špatně vidíte, navíc si brzy zaděláte na spoustu vrásek. Stejný efekt se dostaví, pokud nepoužíváte sluneční brýle. A ještě více jemné oční okolí poškozuje razantní odličování.

10. Pečujte o sebe

Návštěva kosmetičky, alespoň jednou za měsíc, by neměla být luxusem, ale projevem úcty k sobě samé i ke své pleti.


TIP NA ZÁVĚR: Zářivá sebeláska

Pokud pleti dopřejete všechny uvedené body, je to signál, že se máte ráda. A takové ženy září natolik, že se všechny vrásky ztratí.


Zdroj, foto: Essente


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a je třeba se sama sebe taky pochválitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles