Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bylinky na citlivou pleť

27. 05. 2011 | Krása
Citlivá pleť na rozdíl od pokožky zdravé vyžaduje zvýšenou péči a opatrnost. Většinou se jedná o pokožku suchou, která vede k předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek. Citlivá pokožka má také tendenci k alergickým reakcím. Abychom měly krásnou a zdravou pleť, musíme se o ni důkladně starat.

Přírodní prostředky na zachování krásy najdeme v přírodě. Matka příroda nabízí ve svých rostlinách mnoho důležitých látek, které pleti prospívají a udržují její krásný vzhled. Bylinky jsou snadno přístupné. Můžeme je používat vnitřně ve formě čajů nebo zevně jako obklady. Odvary z bylin působí příznivě na citlivou pokožku. Jejich příprava je snadná. Jednu polévkovou lžíci bylinek na jeden šálek horké vody. Zakryjeme a necháme chvíli louhovat.

Bylinky, které prospívají pleti

Měsíček lékařský – tato bylinka je velmi léčivá, působí protizánětlivě, působí na podrážděnou a přecitlivělou pokožku. Pomáhá hojit ekzémy, alergii a akné. Květ černého bezu - působí protizánětlivě, zklidňuje pokožku. Pomáhá hojit akné. Je vhodný na nečistou pokožku a stahuje póry. Listy břízy bělokoré – působí příznivě na pokožku, uvolňuje póry a pokožku regeneruje. Pleť prokrvuje a desinfikuje. Zelený čaj - pokožku uklidňuje a desinfikuje. Má stahující účinky.

Přeslička rolní - obsahuje hodně křemíku, který prospívá pleti. Při pravidelném používání se stav vaší pleti výrazně zlepší. Mateřídouška – pleť dobře prokrví a osvěží. Listy jahodníku -  dobře čistí pleť a stahují póry. Jsou výborným prostředkem  pro všechny druhy pleti. Třezalka tečkovaná - je nejlepší bylinka na citlivou a nemocnou pokožku. Pokožku zjemňuje a regeneruje. Uklidňuje pleť a hojí různé rány. Řebříček lékařský - působí příznivě na pokožku, napíná ji a celkově regeneruje. Heřmánek - je léčivá bylinka, která působí protizánětlivě, zklidňuje podrážděnou pleť a také ji regeneruje.

Heřmánek vyvolává alergické reakce. Jitrocel - působí proti bakteriím, je vhodný na nečistou pleť. Kostival - tato bylinka působí příznivě na naší pokožku, čistí ji od akné. Levandule - tato voňavá bylinka pleť nejen čistí, desinfikuje, ale také zklidňuje. Lipový květ je krásně voňavá bylinka, která pleť prokrvuje, dodává jí vláhu, je vhodná pro suchou pokožku. Rozmarýna - působí antibakteriálně, pokožku napíná a prokrvuje. Sedmikráska - tato malá bylinka pleť zbavuje nadměrné tvorby mazu. Řeřicha - působí na pihy, jemně je zesvětluje a pokožku regeneruje. Přeslička - působí na pleť protizánětlivě, zabraňuje pocení.

Citlivé pleti také pomáhá napaření tváře bylinkami.  Patří mezi starý domácí osvědčený prostředek. Parní koupel čistí pleť a dobře ji prokrvuje. Příprava napařovacího výluhu. Do napařovací nádoby nasypete dvě hrsti sušených bylinek, které zalijete dostatečným množstvím vřelé vody. Potom si položíte přes hlavu nad nádobu širší osušku a necháte páru působit. Zakryjte si hlavu tak, aby pára trošku unikala.

Suchá pokožka potřebuje především vlhkost, proto ji musíme hydratovat. Suchou pokožku dobře provlhčíme napařením tváře heřmánkem nebo lipovým květem. Napařování suché pokožky by nemělo trvat déle než pět minut.

Dobrá pomoc pro mastnou pleť. Velmi účinné je napaření pórovité pleti se sklonem k uhrovitosti. Jako přísady je pro tento typ kromě heřmánku vhodná také šalvěj, nebo sedmikráska. Mastná pleť je na napařování nejméně citlivá, nechte páru působit až deset minut.

Účinné látky, které se nacházejí v bylinách prospívají nemocné pleti a také ji osvěžují. Záleží jen na vás, pro jako bylinku se rozhodnete. Při použití bylinek si dávejte pozor na alergické rekce. Každá bylinka každé pleti nesvědčí.



Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobré rady
Obrázek uživatelky
profil
dobré rady
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za pěkné hodnocení.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
téda ty jsi šikulka moc hezký článečekSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš to jako vždy hezky a zajímavě napsanéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice