Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte pleť a vlasy před rozmary počasí

18. 10. 2013 | Krása
-Komerční sdělení-

Během podzimu vystavujeme naši pleť i vlasy nepříznivým povětrnostním vlivům a mrazivým teplotám, které mohou na naší kráse zanechat neblahé následky. Studený vítr a chladné počasí totiž pleť i vlasy nepříjemně vysušují a dehydrují. Naší pokožce tak hrozí zarudnutí nebo bolestivé popraskání a vlasy nás mohou potrápit mdlým vzhledem bez lesku a nevzhlednými roztřepenými konečky. Nechejte se proto inspirovat následujícími tipy jak o sebe pečovat a vypadat skvěle i v rozmarném podzimním počasí!

péče o pleť


Důležitá je výživa i hydratace

Vlivem studeného větru a nízkých teplot je pokožka nejen vysušená, ale také dochází k jejímu sníženému prokrvení, což má za následek zvýšení její citlivosti. Na podzim se také mají tendenci zhoršovat různá kožní onemocnění. Důležité je proto věnovat pokožce potřebnou péči a  používat o něco mastnější krémy než v létě. Hledejte ty, které jsou bohaté na vitamíny A, C, E, ceramidy nebo rostlinné oleje. Z pleťové kosmetiky, která přináší vynikající péči a důkladnou hydrataci pro zimní období, můžeme doporučit třeba výživné krémy Bioderma Sensibio a Vichy Idéalia.


Nepodceňujte čištění pleti!péče o pleť

Pro čištění pleti na podzim jsou spíše vhodná pleťová mléka, jelikož pleťové vody s obsahem alkoholu by mohly pokožku podráždit. Vyzkoušet proto můžete skvělé mléko pro citlivou pleť Bioderma Sensibio Lait nebo mléko s přírodními výtažky Weleda Skin Care. Čištění pleti také můžete doplnit peelingem Vichy Pureté Thermale, který odstraní nežádoucí odumřelé buňky, urychlí regeneraci pleti a zbaví vás unaveného vzhledu. Péči o pleť je dobré jedenkrát týdně doplnit také používáním pleťových hydratačních a regeneračních masek, při kterých si může nejen vaše pokožka ale také vy příjemně zarelaxovat.

Pečujte o citlivá místa obličeje

Během podzimu nesmíte zapomínat ani na citlivou oblast očního okolí. Zde je totiž pleť velice jemná, tenká a tudíž lehce zranitelná. Každé ráno a večer je proto dobré použít oční krém, který zajistí důkladnou hydrataci a ochranu pokožky pomocí antioxidantů. Díky tomu získá váš pohled svůdnou jiskru a vy budete vypadat po celý den odpočatě a svěže. Na podzim se také neobejdete bez balzámu na rty, který je ochrání před bolestivým popraskáním. Na trhu je k dispozici velké množství různých tyčinek nebo pomád a stačí si jen vybrat, jaká forma aplikace vám bude nejvíce vyhovovat. Mezi spolehlivé ochranné balzámy patří ty od značek Neutrogena, Labello nebo Eucerin.

péče o pleťJak připravit vlasy na studené počasí?

Chladné počasí ovlivňuje také vzhled a stav našich vlasů. Časté přechody z tepla do zimy mohou vlasy vysušovat a ubírat jim lesk. Naše vlasy trpí i nošením čepic, kvůli kterým se více potí pokožka hlavy a tudíž se vlasy mohou u kořínků mastit. Častěji také dochází k vzniku elektrizování vlasů, což má na svědomí nejen nošení pokrývek, ale také přetahování svetrů přes hlavu, pletené šály atd. Pro sychravé podzimní počasí je proto namístě vybavit se kvalitní vlasovou kosmetikou – hydratačním šamponem, výživným kondicionérem a každý týden si dopřát speciální vlasovou masku pro regeneraci poničených a roztřepených konečků. Skvělé šampony a kondicionéry pro podzimní výživu naleznete v sortimentu značky Macadamia Natural Oil. Pro zvýšení lesku, zamezení vzniku lupů a přípravu na nízké venkovní teploty se doporučuje oplachovat vlasy při mytí studenou vodou.

Vybavte se produkty bezoplachové péče!

Před odchodem z domu je dobré na vlasy použít některý z účinných přípravků bezoplachové péče, které mají skvělou schopnost vytvořit na vlasech jemný film chrnící je před teplotními výkyvy, elektrizováním a zajistí také jejich hloubkovou hydrataci i lesk. Vyzkoušet můžete například vynikající bezoplachové přípravky pro ochranu a lesk od značky L´Oréal Professionnel.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj. Já používám poslední tři měsíce baobabový olej, dostala jsem ho od dcery, která s tím je taky spokojená a nemůžu si ho vynachválit Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda